Ek Dersi Olmayan Öğretmenin, 2012 Yılı Aralık Ayı Maaşı.

Kodla Büyü

ferdierdem55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
En düşük öğretmen maaşının 2000 lira olduğu söyleniyor. Ancak bu rakam maaş karşılığı dersi olan öğretmenler için geçerli...

Oysaki ek derse veya maaş karşılığı dışında derse girmeyen öğretmenler de var.

Peki bu öğretmenler ne kadar alıyor.

Aşağıda bir ilimize ait banka kayıtları görünmektedir.

banka3.jpg

Kaynak : http://www.ogretmendiyari.com

"nede olsa bu ülkede adalet var beleş makarna var kömür var o zaman yarabbi şükür hakan şükür ne derseniz deyin"

Aylık 120 lira için 4 yıl okuduk arkadaşlar. Hizmetliler bizden daha rahatlar, özel şirket elemanlarını kastetmiyorum, devletin hizmetlisinden bahsediyorum. Bu gerçek. Ama gösteremezsin, görmezler. Öğretmenlik mesleği bitmiştir. Çocuk avutmadır. Bundan fazlasını isteyen gereğini yapmalıdır.

ben ne VHKİ ler gördüm aşçılıktan geçme.
maaştan sonra 15 gün okula uğramayan.
doğru dürüst bilgisayar kullanamayan

bu listedeki müdürden daha fazla maaş alıyorum, nasıl oluyor bu.

Aynı durum bizde de meydana geldi.
Maaş çizelgesinde hizmetliyi gösteriyorlardı panoda.
Sonra baktılar eziliyoruz çıkardılar :)

Padişahım çok yaşa

Ben kadrolu olupta çalışan hizmetli görmedim. Tüm gördüklerim ya gider fotokopi işleriyle uğraşır ya da müdürü dahi takmaz yan geli yatar sigara çay keyfi yapar. Tabi ki vardır bir yerler de çalışan ama ben hiç rastlamadım. Ama her nedense her hangi bir öğretmenin ufak bir hatası tüm öğretmenlere mâledilir ve öğretmenler zaten çalışmıyo derler.

benim ek dersim yok. aynı durumdayım. geleceğin mesleği bt öğretmeniyiz öyle kandırdılar :roll: :x

omd' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
bu listedeki müdürden daha fazla maaş alıyorum, nasıl oluyor bu.

sen teknik öğretmen değil miydin hocam :)

Listede de var zaten müdürden çok alan öğretmen. Müdür olduğu için aman aman bir ücret almıyor zaten MEB idarecileri. O müdürün eş ve çocuk yardımı yoktur.

Dikkat ederseniz öğretmenden az alan hizmetli de var listede.

Ama şu gerçek aynı miktarda eş ve çocuk yardımı alan bir hizmetli ile öğretmen arasında 120 lira falan oynuyor sanırım. Yani 4 yıl üniversite okumuş öğretmen 120 lira fazla alıyor aynı miktarda eş ve çocuk yardımından yararlanan bir hizmetliden.

Bu liste konusunda tereddütü olan arkadaşları kendi okullarında ek ders almayan öğretmen ile hizmetlinin maaşını kıyaslamaya davet ediyorum.

Bu listeye güvensizlik oluşturmanın manasını da anlayabilmiş değilim. tayinci42 hocanın huyu bu.

BBNET
Geri