Ek ders Yönetmeliği değişmiş...

Kodla Büyü

zme_2012

Aktif Üye
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN

DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARARDA

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

MADDE 1 – (1) 1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 22 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(2) Boş bulunan örgün ve yaygın eğitim kurumu yöneticiliklerine (okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı), sınav şartı öngörülenler için (bu sınavlara girebilme hakkının elde edilmiş olması dahil) asaleten atanmada aranan tüm şartları bir arada taşıyanlardan asılı atamaya yetkili amir tarafından vekaleten atananlara, vekaletleri süresince yalnızca vekalet edilen göreve ilişkin ek ders ücreti, vekalet görevinde bulunulan örgün ve yaygın eğitim kurumunca ödenir.”

MADDE 2 – (1) Maliye Bakanlığı ile Sayıştay’ın görüşleri alınarak hazırlanan bu Karar 15/1/2012 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

vekil idareciler başka kurumdan geldiyse ek dersi çalıştıkları kurumca ödenir anladım ben.... belkide yanlış anladım... :|

Öğretmenleri değil görevlendirme idarecileri etkileyen bir karar. Örneğin Görevlendirme idarecinin yaptığı görev için 22 saat ekders alması gerekiyorsa 18 alabiliyordu. Onu asli göreve eş tutarak 22 alması şeklinde.

müdür yardımcısı 6 saat derse girmekle yükümlüdür ve haftalık 18 saat ekders ücreti alır. fazladan 6 saat yani toplamda 12 saat derse girme hakkı vardır. bundan da ekstra ücret alır.(18+6=24 saat) ancak görevlendirme müdür yardımcılığı yapıyorsanız 12 saat derse girseniz de 18 saat ekders ücretini alırsınız diyor bence

BBNET
Geri