Ek Ders Kesintisi

Kodla Büyü

winfast

Üye
arkadaşlar merak ettiğim bi konu var.şimdi ben yarım gün okula geldim.öğleden sonra doktora gittim..
O gunun ek ders i 4-3-4-3-4 ten 4 e denk geldi ve ogunun ek dersi komple kesildi.sistem bu şekildemi oluyor..eğer oyleyse boşuna sabahtan ta gitmeyeyim bundan sonra ..

Ayrıca çoğu idareciler alıp başını doktora oraya buraya gidiyor ama hiç ekdersleri kesilmiyor ne hikmetse..

10 dk derse geç kaldığım için 1 saat ek dersim kesilmişti. Sıkıntı değil kesilsin de idareciler rehber öğretmenler gün oluyor yarım gün gelmiyor onlarda herhangi bir kesinti olmuyor. Yaşasın adalet.
sizin duruma gelince hocam öğleden sonra kaç saate girmediyseniz o kadar kesilmesi lazım bence

benimde kafamı kurcalayan bir soru var bu arada bende onu sorayım. şimdi ben formatörüm ve ortaokulda çalışıyorum. 35 saat çalışıp 30 saat üzerinden ek ders alıyoruz. Arkadaşınki gibi bir olayda yarım gün okula gelmediğimizde (diyelim ki 3 saat ) 32 saat çalışıp 27 saat üzerinden mi ek ders alacağım?

girmediğin ders saat ve 10 saate bir olan derse hazırlık kesilir. sevk aldığında
tam gün kesmezler. idareci yarım okula geldiğinde tam gün ek ders alır. tam gün gelmezse kesilir.

ekicimert' Alıntı:
benimde kafamı kurcalayan bir soru var bu arada bende onu sorayım. şimdi ben formatörüm ve ortaokulda çalışıyorum. 35 saat çalışıp 30 saat üzerinden ek ders alıyoruz. Arkadaşınki gibi bir olayda yarım gün okula gelmediğimizde (diyelim ki 3 saat ) 32 saat çalışıp 27 saat üzerinden mi ek ders alacağım?
30 saat derse giriyorsan 3 saat girmediysen 30-3=27 15 saat maaş karşılığı düşülür 27-15=12 10'a birdende 2 saat alırsın 12+2=14 saat ek ders alırsın , 4 saat ek dersin düşer

Yarım gün için eğer dersiniz yoksa(BT Rehber Öğr.,idareci vb iseniz) ekders kesilmez.
Dersiniz varsa sadece girmediğiniz ders saati kadar kesilir.

İlgili Madde:
Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar
Görevin fiilen yapılması
MADDE 25- (1) Bu Karar kapsamında ek ders ücreti ödenebilmesi için, ek ders görevinin fiilen yapılmış olması, ek ders görevinden sayılan veya ek ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller bakımından ise bu Kararda belirlenen koşulların oluşması şarttır. Ek ders ödemelerinden harcama yetkilisi, ödeme emri belgesini düzenleyen gerçekleştirme görevlisi ve bu Kararda belirtilen esas ve usuller çerçevesinde ek ders görevinin gerçekleştiğine ilişkin belgeyi düzenleyen ve onaylayan diğer gerçekleştirme görevlileri müteselsilen sorumludur.
(2) Yapılan inceleme sonucunda fiilen yapılmadan ve gerekli koşullar oluşmadan ödendiği anlaşılan ek ders ücretleri ilgililerden yasal faizi ile birlikte geri alınır. (23/01/2009 tarih ve 27119 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan değişik fıkra).
(3) Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrası uyarınca ödenen ek ders ücretleri, yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez.

Aynı durumu yaşayıp kıt kafalı müdür yardımcısına kesemeyeceklerini anlattığımda olmaz tam gün kesilir böyle yapıyoruz demişti. Tamam bi de MEB Bilgi Edinme ye yazıyım dedim, yazdım, bilgi edinmenin kesilmez yazısı okula kadar gelince sessiz sedasız ekdersi yapıp senin işini hallettim hocam demişti :P

alperen38' Alıntı:
ekicimert' Alıntı:
30 saat derse giriyorsan 3 saat girmediysen 30-3=27 15 saat maaş karşılığı düşülür 27-15=12 10'a birdende 2 saat alırsın 12+2=14 saat ek ders alırsın , 4 saat ek dersin düşer

Hocam hesapta bi yanlışınız var sanırım...

30 saat derse giren öğretmen(fiili ders) 20 saat ek ders alır...

Aliosman_eser' Alıntı:
alperen38' Alıntı:
ekicimert' Alıntı:

2 saat rehberlikten alır bt öğretmeni rehberlik alıyor mu?

alperen38' Alıntı:
Aliosman_eser' Alıntı:
alperen38' Alıntı:
ekicimert' Alıntı:

2 saat rehberlikten alır bt öğretmeni rehberlik alıyor mu?

bt öğretmeni neden rehberlik almasın...

Ben alıyorum...

Kastettiğiniz BTR mi?

bu ay 2 gün okula gidemedim .toplam 65 ekdersim + sınav görevim var 10 saat...75 saate yazılan ücret 640 lira ..eksiklik yokmu bu hesaplamada anlamadım bu arada btr yim

dengem' Alıntı:
idareciler gidiyor evet ama öğretmen gittiğinde hemen ek ders kesme peşine düşüyorlar.. :sleep:

Çok basit hocam. Nöbetçi olduğun gün bunu yapan idareci varsa nöbet defterine yazıver bakalım ne yapacak??

BBNET
Geri