Ek Ders Ücreti Ödenmeden Zorla Ek Ders Görevi

Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Okulumda maaş karşılığı dolduruyorum, norm fazlası değilim, 2 okulda YOS görevi de var ama ilçe ek ders tamamlaması için başka bir okula daha görevlendirdi. YOS olarak ek dersimi aldığım için ders tamamlama için gittiğim okulda ek ders almadan ek ders için görevlendirilmiş oldum. Bu durum normal mi, yoksa planlama hatası olarak kabul edilebilir mi?

hocam 21 saate kadar normal öğretmen modundasınız ama ekderssiz. Müdürleriniz bunu çözebilir sadece resmi olarak 21 saate kadar bir şey yapamazsınız

Çok mantıksız. Normal bir Öğretmen 15 saat maaş karşılığı ve zorunlu 6 saat ek ders ile 21 saate girmek zorundadır doğru. Ancak bu 6 saat ek ders olarak verilerek zorunludur. Yos olunca bu 6 saat ek dersi vermeden zorunlu demek mevzuata da vicdana da uygun değildir. Nasıl ki diğer görevleri ( belletmenlik, nöbet, kurs vb) ek ders olacağı için alamazsınız deniyorsa bu 6 saat de o şekilde alınamayacağı için verilmemelidir. Ama kime anlatacaksın. Allah kolaylık ve sabır versin.

Son düzenleme:
YOS olmak artık mantıksız. Yönetmelik değişmeden görev alan sayısı artmaz aksine azalır. Bu dönem görev almıyorum. Tüm maddeler aleyhe.

Çok mantıksız. Normal bir Öğretmen 15 saat maaş karşılığı ve zorunlu 6 saat ek ders ile 21 saate girmek zorundadır doğru. Ancak bu 6 saat ek ders olarak verilerek zorunludur. Yos olunca bu 6 saat ek dersi vermeden zorunlu demek mevzuata da vicdana da uygun değildir. Nasıl ki diğer görevleri ( belkwtmeblij, nöbet, kurs vb) ek ders olacağı için alamazsınız deniyorsa bu 6 saat de o şekilde alınamayacağı için verilmemelidir. Ama kime anlatacaksın. Allah kolaylık ve sabır versin.
Allah razı olsun hocam sizden, o kadar güzel ve net bir şekilde anlatmışsınız ki, bedavadan 6 saat daha derse girmek zorunda bırakılıyorum, kendilerine yapılsa kabul ederler mi acaba, hangi vicdan bunu kabul eder. Nöbet, kurs, belletmenlik yaptırılmıyor ama ders tamamlama olunca bedavadan derse gir deniliyor nasıl mantık bu, akılla izah etmek mümkün değil.

Hocam bir yerde yazmıyor ama tersi de yazmadığı için böyle yapılıyor. Sen nasıl olsa 18 saat ek ders alacaksın. Fazla girdiğin ders için fazladan ek ders almayacaksın o yüzden eğer bu dersi başka bir öğretmene verirlerse o fazladan ek ders alacak diye bize veriyorlar.

Hocam bir yerde yazmıyor ama tersi de yazmadığı için böyle yapılıyor. Sen nasıl olsa 18 saat ek ders alacaksın. Fazla girdiğin ders için fazladan ek ders almayacaksın o yüzden eğer bu dersi başka bir öğretmene verirlerse o fazladan ek ders alacak diye bize veriyorlar.
Mevzuat bu şekilde işlemez hocam. Bu mantığı kim kurguluyorsa çok zorlama bir yorum olmuş.
Oradaki 18 saat idari görev karşılığı olan saat. Ona bakılırsa bakanlıkta görevli öğretmen 18 saat ücret alıyor. Hiç derse girmiyor. Yerine de okulda başka öğretmen veya ücretli öğretmen derse giriyor. Fazladan mı veriliyor orada da. O zaman tüm bu tarz görevlendirmeler iptal edilmeli.

Okulumda maaş karşılığı dolduruyorum, norm fazlası değilim, 2 okulda YOS görevi de var ama ilçe ek ders tamamlaması için başka bir okula daha görevlendirdi. YOS olarak ek dersimi aldığım için ders tamamlama için gittiğim okulda ek ders almadan ek ders için görevlendirilmiş oldum. Bu durum normal mi, yoksa planlama hatası olarak kabul edilebilir mi?
Sendikanla konuş hocam. 15 saat üzeri görevlendirme yapamaz. Heleki baska okula hiç yapamaz. Böyle saçmalığı ilk kez duyuyorum.

Mevzuat bu şekilde işlemez hocam. Bu mantığı kim kurguluyorsa çok zorlama bir yorum olmuş.
Oradaki 18 saat idari görev karşılığı olan saat. Ona bakılırsa bakanlıkta görevli öğretmen 18 saat ücret alıyor. Hiç derse girmiyor. Yerine de okulda başka öğretmen veya ücretli öğretmen derse giriyor. Fazladan mı veriliyor orada da. O zaman tüm bu tarz görevlendirmeler iptal edilmeli.
Hocam bana zorla verilen ve ücretini almadığım ders görevinin olduğu okulda çok ilginç bir durum var ki kadrolu öğretmeni geldi, normu doldurdu, dersi de var okulda ama üzerinde görevlendirmesi olduğu için kendisi derse girmiyor ben ise onun yerine beş kuruş para almadan derse girmek zorunda bırakılıyorum, bu da ayrı bir tuhaflık.
Okulun kadrolu öğretmeni olduğu halde o öğretmen dersine girmiyor bana deniliyor ki para almadan BEDAVAYA ÇALIŞ, git sen gir onun dersine.

Son düzenleme:
Hocam bana zorla verilen ve ücretini almadığım ders görevinin olduğu okulda çok ilginç bir durum var ki kadrolu öğretmeni geldi, normu doldurdu, dersi de var okulda ama üzerinde görevlendirmesi olduğu için kendisi derse girmiyor ben ise onun yerine beş kuruş para almadan derse girmek zorunda bırakılıyorum, bu da ayrı bir tuhaflık.
Okulun kadrolu öğretmeni olduğu halde o öğretmen dersine girmiyor bana deniliyor ki para almadan BEDAVAYA ÇALIŞ, git sen gir onun dersine.
Anlatmaya çalıştığım buydu hocam. İptal etsinler madem o arkadaşın görevlendirmesini

Sendikanla konuş hocam. 15 saat üzeri görevlendirme yapamaz. Heleki baska okula hiç yapamaz. Böyle saçmalığı ilk kez duyuyorum.

Anlatmaya çalıştığım buydu hocam. İptal etsinler madem o arkadaşın görevlendirmesini
Hocam o bakanlık yada daha üstte bir görevlendirmeymiş o yüzden onun derse girmemesi gerekiyormuş, ben onun yerine BEDAVAYA derse girmek zorundaymışım.

21 saate kadar ders verilebilir diyor yönetmelik. Yönetmelik bu kadar açık ve net iken neyi tartışıyoruz acaba ?

21 saate kadar ders verilebilir diyor yönetmelik. Yönetmelik bu kadar açık ve net iken neyi tartışıyoruz acaba ?
21 saatin 6 saati ücrete tabi olması gerekirken hocamıza ücret vermeden (yos ücreti aldığı için) bu derslere girmesini istediklerinden dolayı yanlış diyoruz hocam. Buraya kadar mesajları tümüyle okudunuz mu acaba

Çok saçma. Allah bunlara akıl fikir ve de vicdan! versin inşallah.
Allah razı olsun hocam, hakkınızı helal edin valla, herkes ağzında 21 saat lafı dolaşıyor ama işin ne olduğunu bilmeden etmeden hemen ezbere konuşup girmelisin, mecbursun, zorundasın diye sölüyorlar. Herkesin durumu fark bir durumu olabilir, bir insan ek ders ücreti verilmeden nasıl olabilir de ek ders görevlendirmesine gitmek zorunda bırakılır?

Allah razı olsun hocam, hakkınızı helal edin valla, herkes ağzında 21 saat lafı dolaşıyor ama işin ne olduğunu bilmeden etmeden hemen ezbere konuşup girmelisin, mecbursun, zorundasın diye sölüyorlar. Herkesin durumu fark bir durumu olabilir, bir insan ek ders ücreti verilmeden nasıl olabilir de ek ders görevlendirmesine gitmek zorunda bırakılır?
Ne demek hocam bildiğimiz kadarıyla fikir vereceğiz tabii ki. 15 saate kadar tamamlatılabilir doğru. Ama 21 saat olunca iş değişir. Siz haklısınız burada.

Ne demek hocam bildiğimiz kadarıyla fikir vereceğiz tabii ki. 15 saate kadar tamamlatılabilir doğru. Ama 21 saat olunca iş değişir. Siz haklısınız burada.
Hocam bu olayı il koordinatörü ile de görüştüm, bana dedi ki sen de normal bir öğretmensin YOS olsan bile 21 saate kadar ders verilebilir.
YOS'lar da ek ders yönetmeliğine tabidir, o yüzden okulunda dersin maaş karşılığını doldursa da ilçe sana 21 saate kadar ders verir.
Ek ders için zorla görevlendirildiğim okul için ek ders yazılamıyor bana dedim, olabilir dedi, sen zaten YOS'tan ek dersini alıyorsun diye cevap verdi.
İlçe 21 saate kadar ders verir sonra biz YOS görevlendirmesini yaparız dedi.
İçimden diyecektim ki hocam size deseler ki haftanın bir günü 6 saat uzak bir okula gideceksiniz ama BEDAVA olacak bu iş, kabul eder misiniz böyle birşeyi!

Yos un fikir babası, uygulatıcısı şahıs her kimse muhtemelen onun eliyle son dönem yazılan yazılardan da anlaşılacağı üzere yos a agresif yaklaşıyorlar. Sen öğretmensin ders varsa, verirlerse gir, kalan zamanda işine geliyorsa bu işi de yap diyorlar. Belki de yıllardır beklenen toplu tepki, birikenlerin boşalması bu tavır yüzünden olacak.

Hocam YOS görevini bırakın gitsin. Bir ÖĞRETMEN olarak 21 saate girin madem öyle yapıyorlar. Maddi olarak düşünüyorsanızda pek bir kaydınız olmaz sonuçta. Neden YOS görevi almaya devam ediyorsunuz bu durumda olan arkadaşlar anlamıyorum.

21 saatin 6 saati ücrete tabi olması gerekirken hocamıza ücret vermeden (yos ücreti aldığı için) bu derslere girmesini istediklerinden dolayı yanlış diyoruz hocam. Buraya kadar mesajları tümüyle okudunuz mu acaba
Peki hocanız 30 saat üzerinden ekders alırken kaç saat derse girerek alıyor bunu acaba ? Günde diyelim 3 saat dersi var ve toplam 15 saat dersi var bu arkadaş günde 3 saat daha bil fiil çalışıyor mu girdiği dersler haricinde yoksa öğretmenler odasında oturup çay kahve mi içiyor.? Okulda 6 saat oturmak ek ders almak için yeterli ise ben haftasonlari da gidip oturabilirim mesela! Sonuçta 6 saat ekders nerden baksan 1000 liraya yakın bir para demek, evde oturup TV izlemekten kat be kat iyidir vs vs gibi bir cevap verebilir milli egitim müdürlüğü ilgili birimi. O yüzden hak ararken ne kadar haklı olunduguna iyi bakılmalı. Beni tavsiyem 10 saatten fazla ders varsa formatorluk yos her ne ise o görevi almamak keza 20 saat ders verip bir de amelelik yapamam üç kuruş için. Ama 5-10 saat ders varsa uğraşmaya değer o işlerle ..

Hocam bu olayı il koordinatörü ile de görüştüm, bana dedi ki sen de normal bir öğretmensin YOS olsan bile 21 saate kadar ders verilebilir.
YOS'lar da ek ders yönetmeliğine tabidir, o yüzden okulunda dersin maaş karşılığını doldursa da ilçe sana 21 saate kadar ders verir.
Ek ders için zorla görevlendirildiğim okul için ek ders yazılamıyor bana dedim, olabilir dedi, sen zaten YOS'tan ek dersini alıyorsun diye cevap verdi.
İlçe 21 saate kadar ders verir sonra biz YOS görevlendirmesini yaparız dedi.
İçimden diyecektim ki hocam size deseler ki haftanın bir günü 6 saat uzak bir okula gideceksiniz ama BEDAVA olacak bu iş, kabul eder misiniz böyle birşeyi!
Hocam Allah size kolaylık versin.
Umarım kendilerine de size yaptıklarının daha kötüsünü onların üstündekiler yapsın. Bunlar başka bir şeyden anlamazlar. Gerçekten üzülüyorum şu durumlara.

yos'un fiili çalışma saati yani yos öğretmeninin ders programı 30 saat üzerinden tanımlanmalı ki böyle gariplikler olmasın. Gariplik yazıyorum ama memlerin 15+6=21 saat ders vermesi gayet normal. Önce ders! Sonra yos!

Bu 30 saatin üstünde çalışmak zorunda kalan arkadaşlar (eğitim öğretim saatlerine göre çalışır diyor yönergede/resmi yazıda, ilkokul 30, ortaokul 35, lise 40-45 ve hatta daha fazla) hiç, bir yerlere dilekçe yazdılar mı burada haksızlık var diye? Ombudsmanlığa vs. Lisede çalışan bütün yoslar yazsınlar bakalım, ortaokuldakiler 35 saat ben niye 5 saat fazla çalışıyorum diye. Yoksa mesai/çalışma saatlerine uymuyorlar mı? İdareciler "idare" mi ediyor kendi işleri görüldüğü için.

Sayın hocam 21 saat varken YOS istemek mantıksız. Zaten nöbet vs derken 18 saate tamamlanıyor neredeyse.
Zaten bu kadar hak kaybından sonra YOS görevi istenmesini anlayamıyorum.

yos'un fiili çalışma saati yani yos öğretmeninin ders programı 30 saat üzerinden tanımlanmalı ki böyle gariplikler olmasın. Gariplik yazıyorum ama memlerin 15+6=21 saat ders vermesi gayet normal. Önce ders! Sonra yos!

Bu 30 saatin üstünde çalışmak zorunda kalan arkadaşlar (eğitim öğretim saatlerine göre çalışır diyor yönergede/resmi yazıda, ilkokul 30, ortaokul 35, lise 40-45 ve hatta daha fazla) hiç, bir yerlere dilekçe yazdılar mı burada haksızlık var diye? Ombudsmanlığa vs. Lisede çalışan bütün yoslar yazsınlar bakalım, ortaokuldakiler 35 saat ben niye 5 saat fazla çalışıyorum diye. Yoksa mesai/çalışma saatlerine uymuyorlar mı? İdareciler "idare" mi ediyor kendi işleri görüldüğü için.
Hocam öyle şey olur mu. O zaman nasılsa 18 saat ücret alıyor diye 30 saat ders ver kalan zamanda yos görevini yap de. Olacak iş mi. Yos kavramını eziyete çevirmekten başka bir şey değil. Kaldırsınlar tamamen herkes işine baksın. 15 saatin üstü +6 saat mevzuat gereği ek ders ücretidir. Bunu yos zaten 18 alıyor deyip zorunlu ve karşılıksız vermek zulümdür. 21 zorunludur doğru ama +6 sı ücret olmak şartıyla zorunludur. Bu şart sağlanmıyorsa yani Ücretini vermiyorsa dersi de veremez.

Görüş yazısında maaş karşılığına girmek gerektiğinden bahsediyor. Ancak YOS görevlendirme yazısında, olan derslere girer kamu zararı oluşturmaz diyor. Bu durumda ilçede BT dersi için öğretmen ihtiyacı varsa 21 değil 25 saatte derse girdirip, istiyorsan kalan zamanda YOS olabilirsin diyebilirler. 21 saat diye bir kısıtlamadan söz edilemez. Zaten 18 saat ek ders vereceğiz, olan derslerin hepsine gir, kamu zarar uğramasın derler. Öncelik derslere girilmesi, sonra YOS olmak.

Ekli dosyalar

ilksms
Geri