egzersiz konusunda son durum nedir ?

Kodla Büyü

sadece susarak

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bu gün idare egzersiz açmak istiyormusun diye bir soru yöneltti. ben de açabiliyormuyum diye sordum neden olmasın dedi.
geçmiş yıllarda egzersiz açamadığımızı hatırlıyorum ama son durum nedir acaba, açabiliyorsak adı ne olur web tasarımmı yada başka bişey.
Not : İlköğretimdeyim ve formatör değilim.

Herhangi bir egzersiz alanımız bulunmamakta. Ya projeye öğrenci hazırlama şeklinde yada varsa sertifikalarınıza istinaden bir alanda egzersiz açma hakkınız var.

tübitak, ulusal ve uluslar arası yarışmalara öğrencilerle proje hazırlarsanız olur. alabilirsiniz.

sadece susarak' Alıntı:
arkadaşlar bu gün idare egzersiz açmak istiyormusun diye bir soru yöneltti. ben de açabiliyormuyum diye sordum neden olmasın dedi.
geçmiş yıllarda egzersiz açamadığımızı hatırlıyorum ama son durum nedir acaba, açabiliyorsak adı ne olur web tasarımmı yada başka bişey.
..
1. tübitak proje yarışması veya tübitak bilgisayar olimpiyatlarına öğrenci hazırlayabiliyorsunuz (forumda konuşuldu)

2. sertifikanız varsa model uçak yapımı konusunda egzersiz yapabiliyorsunuz (thy den sertifika şartı var)

3. sertifikanız varsa satranç egzersizi yapabiliyorsunuz (TSF den sertifika şartı var)

4. sertifikanız varsa drama egzersizi yapabiliyorsunuz (drama konusunda sertifika yada üniversite transkribinizde drama dersi aldığınıza dair bir belge isteniyor)

benim bildiklerim bunlar...

BaRBaRYaN' Alıntı:
...

2. sertifikanız varsa model uçak yapımı konusunda egzersiz yapabiliyorsunuz (thy den sertifika şartı var)
....

ufak bir harf hatası var hocam, Türk Hava Kurumu olacak. Şubelerden alınan sertifikalar da geçerli değil. Yaz döneminde Ankara Etimesgut'taki Türk Kuşu okulundan alınan eğiticilik belgeleri geçerli sadece.

Bunlar dışında gençlik spor müdürlüğü il şubelerine bağlı olarak açılan çoğu antrenörlük kursunun sonunda alacağınız belge ile de spor egzersizi açabilirsiniz. (Bunlarda öncelik beden eğitimi öğretmenindedir)

omd' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
...

....

ufak bir harf hatası var hocam, Türk Hava Kurumu olacak. Şubelerden alınan sertifikalar da geçerli değil. Yaz döneminde Ankara Etimesgut'taki Türk Kuşu okulundan alınan eğiticilik belgeleri geçerli sadece.

Bunlar dışında gençlik spor müdürlüğü il şubelerine bağlı olarak açılan çoğu antrenörlük kursunun sonunda alacağınız belge ile de spor egzersizi açabilirsiniz. (Bunlarda öncelik beden eğitimi öğretmenindedir)
..
düzeltme için teşekkürler. aç karınla bu kadar oluyor anca :D

ekleme içinde öyle. aslında bir başlık altında bunları da toplamak yararlı olacaktır. neler açabiliriz. açabilmek için hangi belgeler gereklidir. bu belgeleri nasıl alabiliris vs.. gibisinden...

BaRBaRYaN' Alıntı:
..

ekleme içinde öyle. aslında bir başlık altında bunları da toplamak yararlı olacaktır. neler açabiliriz. açabilmek için hangi belgeler gereklidir. bu belgeleri nasıl alabiliris vs.. gibisinden...

Yarın tüm bilgilerimi derler toparlar bir konu açarım hocam, şimdiye kadar özel mesaj yoluyla çok kişiye cevap verdim :D Toplu bir konumuz olsun. Eksik kalan yerleri de bilen arkadaşlar toparlar :)

omd' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
..

Yarın tüm bilgilerimi derler toparlar bir konu açarım hocam, şimdiye kadar özel mesaj yoluyla çok kişiye cevap verdim :D Toplu bir konumuz olsun. Eksik kalan yerleri de bilen arkadaşlar toparlar :)
..
âlâ :)
..

mystreous' Alıntı:
http://akademi.satranc.org.tr/ bu sitede satranç sertifikası veriliyor. Önce online ders sonra online sınav. Belgeler de kargoyla geliyormuş.
Burdan alınan belgeyle egzersiz yaptırırlar mı?
Federasyondan 1. kademe yardımcı antrenör belgeniz olması lazım hocam. Diğer belgelerin geçerliliği yok.

omd' Alıntı:
mystreous' Alıntı:
http://akademi.satranc.org.tr/ bu sitede satranç sertifikası veriliyor. Önce online ders sonra online sınav. Belgeler de kargoyla geliyormuş.
Burdan alınan belgeyle egzersiz yaptırırlar mı?
Federasyondan 1. kademe yardımcı antrenör belgeniz olması lazım hocam. Diğer belgelerin geçerliliği yok.
Nasıl alabilirim o belgeyi hocam. İnternetten online alınabilir mi? Yoksa bizzat kursa falan mı gitmek gerekiyor?

mystreous' Alıntı:
Nasıl alabilirim o belgeyi hocam. İnternetten online alınabilir mi? Yoksa bizzat kursa falan mı gitmek gerekiyor?
8)
Hocam o belgeyi sadece federasyonun illerde açtığı kurslardan alabiliyorsunuz. Sayısı çok az oluyor bu kursların. Tarihlerinden haberdar olmak için öncelikle ilinizin satranç federasyonu temsilcisine ulaşın. Büyük illerde değilseniz tatillerde başka illerde açılan kurslara denk getirip katılabilirsiniz.

İnternet üzerinden oyunculara dönük çeşitli belge kursları var ama onlar sadece ukd puanı almak için. Başka bir etkileri olmuyor.

Antrenörlük kurslarına girebilmek için gençlik ve spor müdürlükleriyle ve il temsilcileriyle aranızın iyi olması lazım. Az kurs oluyor ve duyuru konusunda da çok iyi değiller genelde. Sürekli kontakta olmalısınız :)

BaRBaRYaN' Alıntı:
sadece susarak' Alıntı:
..
1. tübitak proje yarışması veya tübitak bilgisayar olimpiyatlarına öğrenci hazırlayabiliyorsunuz (forumda konuşuldu)

3. sertifikanız varsa satranç egzersizi yapabiliyorsunuz (TSF den sertifika şartı var)

4. sertifikanız varsa drama egzersizi yapabiliyorsunuz (drama konusunda sertifika yada üniversite transkribinizde drama dersi aldığınıza dair bir belge isteniyor)

BARBARYAN HOCAM YİNE SÜPERSİN.. :alkis: :+1:

Drama için sanırım drama sertifikası istiyorlar, ayrıca dramayı sadece rehber öğretmenler ve türkçeciler açabiliyor diye biliyorum

klebsiella' Alıntı:
Drama için sanırım drama sertifikası istiyorlar, ayrıca dramayı sadece rehber öğretmenler ve türkçeciler açabiliyor diye biliyorum
hocam genelgede öyle bir kısıtlama yok. Egzersiz için öncelik varsa alan öğretmeninde yoksa yan alanı uygun olan öğretmen, o da yoksa ilgili alanda beceri, deneyim ve çalışmaları bulunan ve bunu belgelendiren öğretmenler şeklinde sıralı.

Doğrudur hocam o zaman şöyle belgeleyelim

Ekli dosyalar

• eg.png
    eg.png
    446.7 KB · Görüntüleme: 1,338
klebsiella' Alıntı:
..
formatörlük içinde bilgisayar öğretmeni olman gerek diyorlardı :puhaha:
..
NŞA (Normal Şartlar Altında) ile TŞA (Türkiye Şartları Altında) farklı şeyler hocam ;)
..

BaRBaRYaN' Alıntı:
klebsiella' Alıntı:
..
formatörlük içinde bilgisayar öğretmeni olman gerek diyorlardı :puhaha:
..
NŞA (Normal Şartlar Altında) ile TŞA (Türkiye Şartları Altında) farklı şeyler hocam ;)
..
Hocam o yalan oldu bizim işimizi artık bir başkası bir sertifika ile yapabiliyorsa o bölüm bitmiş demektir.
Gerçi her ne kadar bizim işimiz formatörlük olmasa da..

BBNET
Geri