Ege turuna katılmak vs Kendi arabanla tur yapmak vs Otel tatili yapmak

Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Kıymetli arkadaşlar hangisini önerirsiniz. 8 ve 12 yaşında iki çocuk eşim ve ben. Henüz bir tatil planı yapmadık. Antep'ten çıkıp kendi arabamızla Ege turu yapmak mı daha mantıklı olur yoksa ücretli turlara katılmak mı? Veya bu sıcakta en güzeli bir otel ayarlayın 4-5 gece tatilinizi yapın gelin mi dersiniz?

Hangisi daha rahat olur? Malum çocuklar var. Ege'yi de görmek istiyorum ne zamandır. Fethiye, Datça vs.

Edit: Alternatif olarak Antalya'da denize sıfır f/p oranı yüksek 5 yıldızli otel tavsiyelerinizi alabilirim. Böyle bol animasyonlu, kum plajı olan, plajı otelin önünde olan. Çünkü Ege turu açıkçası benim de gözüme geliyor çocuklarla.

Son düzenleme:
biz bugüne kadar hep arabayla gezdik ama bir noktadan sonra arabanız da geniş değilse çok yorucu... Şu anda böyle bir gezi yapacak olsam uçakla gidip orada bir araba kiralarım biraz daha masraflı olur büyük ihtimal ama daha tatmin edici olur diye düşünüyorum.

Çocuklar küçükse, gerçekten dinlenmek ve bir şeyle uğraşmak istemiyorsanız her şey dahil bir otel en mantıklısı...

Şu an bende de aynı sıkıntı var. Ben de Adıyamndayım ama tatil mesafeleri çok uzak maalesef. yorucu olur diye gözüm kesmiyor. Herhalde yine Mersinden öteye geçemiyeceğiz gibi :(
Bu arada tur yorucu , daha önce ege-akdeniz turuna gittim. Ekstralar falan maliyetli oluyor. Bunu göz önüne alın derim. Genelde yüzme değilde turistik amaçlı gezi şeklinde oluyor. İşte kayaköy, saklıkent aspendos gibi . hele doğu karadeniz turu falan oturmaktan felç olabilirsiniz.

yazın araba ile olmaz, bakmayın o karavancıların güzellemelerine. yazın karavan da olmaz. bu tur akımı sizi en iyi mart 21 - 21 haziran arası tatmin eder, rahat ve sakin olur. yaz tembellik vaktidir ..

Şu an bende de aynı sıkıntı var. Ben de Adıyamndayım ama tatil mesafeleri çok uzak maalesef. yorucu olur diye gözüm kesmiyor. Herhalde yine Mersinden öteye geçemiyeceğiz gibi :(
Bu arada tur yorucu , daha önce ege-akdeniz turuna gittim. Ekstralar falan maliyetli oluyor. Bunu göz önüne alın derim. Genelde yüzme değilde turistik amaçlı gezi şeklinde oluyor. İşte kayaköy, saklıkent aspendos gibi . hele doğu karadeniz turu falan oturmaktan felç olabilirsiniz.
Hocam Mersin'de de otel fiyatları Antalya'nın iki katı ki zaten düzgün otel de yok. Bir liparis bir ulu resort var 5 yıldızlı ve denize sıfır. Liparis iyice tadını kaçırmış, bu seneki fiyatlarla verdiğiniz paraya kesinlikle değmez. Ulu resort nasıl bilmiyorum, orta kalite diyorlar. Geriye bir şey kalmıyor. O yüzden Ege turu olmazsa Antalya otellerine bakıyorum.

Hocam Mersin'de de otel fiyatları Antalya'nın iki katı ki zaten düzgün otel de yok. Bir liparis bir ulu resort var 5 yıldızlı ve denize sıfır. Liparis iyice tadını kaçırmış, bu seneki fiyatlarla verdiğiniz paraya kesinlikle değmez. Ulu resort nasıl bilmiyorum, orta kalite diyorlar. Geriye bir şey kalmıyor. O yüzden Ege turu olmazsa Antalya otellerine bakıyorum.
Hocam uygun bir otel bulursan bize de haber ver de bizde gidelim :) . Ben çıralı-adrasan düşünüyordum ama işte yol canımı sıkıyor işte . 13 saat

Datca akçay arası iyi genelde nem olarak. Fethiye anamur arası yüzde 70 80 nem. İzmir e gidip kültür gezisi de yapılabilir orada yanıyor ama daha çok antep adiyaman vari havası nem az . Sezon durgun çok bi kalabalık yok. Malum kaziklaniyoruz hissi ve alım gücü.

Mersin'de Tisan, Boğsak gibi yerlerde çok ucuz apartlar var. Yemeği dışarıda yersin, sağa sola gezmeye gidersin, değişik plajları denersin. Antep'e de çok yakın.

Hocam geçen sene 5 yaşındaki oğlum ve eşimle Güneydoğu turu yaptık kendi arabamızla. Önce Antalya'ya gidip oradan Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Konya yapıp evimize döndük. Yolda gezerken bir sonraki şehrin öğretmenevini arayıp yer ayırtarak kaldık ve bir sonraki gün yolculuğumuza devam ettik. 5-6 gün sürdü yanlış hatırlamıyorsam. Çok da keyif aldık. Kendi gezmek istediğimiz yerleri kendimiz belirleyerek gezdik, istediğimiz yerde konakladık. Belki bir tur kadar derin gezememiş olabiliriz ama yaklaşık benziniyle, yeme/içme, alışveriş ve kalmasıyla yine yanlış hatırlamıyorsam 40 bin civarı harcamıştık. Ben de uzun yol yapmayı seven birisi olduğumdan ve bir gruba bağlı kalmayı sevmediğimden yaklaşık 1000 km civarı yol yapmak gözümü korkutmadı. Önceden alışkındım zaten. Burada çocuklarınızın ve sizin psikolojinize bağlı bir karar vermeniz lazım.

ilksms
Geri