ECDL Sertifakaları

Kodla Büyü

nisay

Aktif Üye
Mesajlar
174
Merhaba arkadaşlar.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Bilişim Derneği arasında “Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Belgesi” (ECDL) sınavlarına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.
Genel Müdür Doç.Dr.M.Kemal BİÇERLİ ile Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Prof.Dr.Turhan MENTEŞ’in imzaladığı protokol kapsamında; halk eğitimi merkezleri, ECDL test merkezi olarak sınav düzenleyecektir. Başarılı olanlara “Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Belgesi” (ECDL) verilecektir.
Aynı protokolle, toplumdaki bilgisayar okur-yazarlığı oranının %50’lerin üzerine çıkarılması yönünde ortak çalışmalar yapılacaktır.
Protokol Metni :http://hbogm.meb.gov.tr/protokoller/BilisimDernegi2012.pdf

Bu protokolün ekleri içinde mevcut değil. Bu eklere bi şekilde ulaşabilen arkadaşlar yada Ankara merkezde olup elden alma imkanı olanlar buraya ekleyebilirler mi? İlgilenenlere şimdiden teşekkürler...
 
Test Merkezi hakkında edindiğim bilgileri paylaşayım..

1. Test merkezi olup ECDL sertifikası verebilmek veya bu kursalır açabilmek için başvuruda bulunup test merkezi haline geliyorsunuz. Normalde üniversiteler veya diğer kurumlarla yapılan sözleşmede ücret alınırken, yapılan protokol sonucunda halk eğitim merkezleri yapılan başvuru sonucunda test merkezi olduğunuzda bir ücret ödemiyorsunuz.

2. Başvurunuz kabul edildiğinde test merkezi ünvanı alıyorsunuz, kurum müdürü test merkezi yöneticisi oluyor, varsa bilişim teknolojileri öğretmeni yoksa diğer branşlardan bir öğretmen test merkezi sorumlusu oluyor.

3. Tabi test merkezi olmak için kurumunuzun bazı şartları taşıması gerekiyor. Edindiğim bilgi kadarıyla en az 15 bilgisayardan oluşan bir laboratuar, windows 7 işletim sistemi ve ofis 2007 bilgisayarlarda kurulu olması gerekiyor.

4. Kursiyerler isterlerse ECDL kurslarına katılabiliyor, yani ECDL kursu açabiliyorsunuz. Dileyen kursiyerlerde 7 adet modülün herbirinden sadece sınava katılmak istiyorum diyor ve başarılı olursa sertifika almaya hak kazanıyor. Her bir modül sınavını başlatabilmeniz için en az 4 adet kursiyerin o modül sınavına başvurması gerekiyor. Tabi sınava gelmese de 1 kişiyle bile sınavı yapabiliyorsunuz.

5. Sınav esnasında size Türkiye Bilişim Derneğinden 1 adet gözlemci gönderiyorlar. Gözlemcinin ücretini halk eğitim merkezi yani test merkezi karşılıyor. Örnek 2 adet laboratuarınız var ve iki lab da 30 kursiyer sınava girecek, iki adet gözlemci geliyor ve iki gözlemci parası ödüyorsunuz. Yani laboratuarınızda ne kadar fazla bilgisayar varsa o kadar iyi.

6. Bu arada sınavlar sistem üzerinden online olarak yapılıyor, size bir kullanıcı adı ve şifre tahsis ediyorlar test merkezi olduğunuzda bu işleri bu şifre üzerinde yürütüyorsunuz.

7. Kursiyerler 7 adet modülün sınavını aynı anda olmak zorunda değil, istediği sırada ve istediği zamanda o modül sınavı test merkezinde açılmışsa o sınava başvurup o modülün sertifikasını alabiliyor.

8. Sanırım kursiyerlerin bilgileri hem otomasyon sistemine aktarılıyor.

9. Test merkezinin sınav ve sertifikalardan almış olduğu ücretler okul aile birliğine aktarılıyor. Test merkezi sınava katılan kursiyer başına 15 euro Türkiye Bilişim Derneğine göndermek durumunda. Türkiye Bilişim Derneğinden kursiyere önerilecek fiyat 30 euro. Yani kursiyerin girdiği modül sınavı başına 30 euro alıyor, bunun 15 eurosunu gönderiyorsunuz. Tabi 30 euro almak zorunda değilmişsiniz, 20 euro, 25 euro da olabilir. Ama gelen gözlemcinin ücretini test merkezi karşılıyor.

10. Test merkezi yöneticisi ve test merkezi sorumlusuna Türkiye Bilişim Derneği tarafından ödenen veya önerilen bir ücret yok. Görevlendirme nasıl yapılır bilgileri de yok, onu MEB kendisi halledecek sanırım, ya da kurum tarafından bu görev için idari görev verilebilir, bu konuda fikrim yok.

11. Kursiyer evrakları test merkezi tarafından arşivlenme görevi var.

Bunlar benim telefonda sorduklarım ve aklımda kalanlar. İlgilenen arkadaşlar için 0 216 455 77 27 no'lu telefonla görüşebilirsiniz. Herşeyi detayıyla anlatıyorlar.
 
arkadaşlar daha önce test merkezinde sorumluydum. sorularınız varsa cevap verebilirim. değişmemişse tabii bazı şeyler. yukarıdaki açıklamalara göre çok da değişmemiş.
 
Geri
Üst