EBS'nin Kahvaltısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan barthez
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

barthez

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar bulunduğum ilde EBS'nin Kahvaltısı vardı. Üyelerine Flah Bellek dağıtmışlar sonrada demişlerki Laptop içinde elimizden geleni yapacağız. Forumdaki tüm arkadaşlarıma soruyorum bu adamlar benim için ne hak elde edebilirler?(Derdim polemik değil sadece farkındalık)

barthez' Alıntı:
Arkadaşlar bulunduğum ilde EBS'nin Kahvaltısı vardı. Üyelerine Flah Bellek dağıtmışlar sonrada demişlerki Laptop içinde elimizden geleni yapacağız. Forumdaki tüm arkadaşlarıma soruyorum bu adamlar benim için ne hak elde edebilirler?(Derdim polemik değil sadece farkındalık)

Bak hocam hükümet kim A...P , Kurumlar kimin elinde A... P ve Cemaat ,şimdi sen bir öğretmen olarak gidip onların farklı düşüncesindeki bi adamla ters düşşen davalık olsan amenna.ama şimdiki zamanda sen hep özlük hakkın için çabalayacaksın yada kurumlarda ki amirlerle memurlar la müdürlerle ters düşeceksin. e bu saydığım konular yukarıda saydıgım 3 harflılerın elınde degılmı o yuzden ne abılerını ezerler ne de abılerıne ıktıdar yanlısı dostcuklarına ters dusmezler . Flash bellek nedir ki ebs nin baskanının calısma ofıslerı dınlenme tatıllerı kendılerıne ayırdıkları hızmetlerı ohooooo
... FLASH BELLEK DEDİĞİN NEDİR Kİ KÖPEĞİN OLSUN ARAKLADIKLARININ YANINDA

çok lüzumsuz hareketler. bir kere idarecilerin yemeğine katıldım. bir sürü kişi konuşma yaptı, neredeyse %90ı yemeğe saldırdı. hiç mi yemek görmediniz arkadaş. biraz konuşana saygınız olsun. ben utandım.

ek ödeme namusumuzdur deyip ek ödeme olmadan bu işi kabullenen sendika senin için ne gibi bir kazanımda bulunabilir? Bende merak ettim doğrusu.

Çok gücüme gidiyor yetkili sendikanın bunlar olması ve 5 yıldızlı otel odalarında bizlerin haklarını satması. :verymad:

kısa bir bilgilendirme yapayım. sendika üyesi bir memurdan yapılan kesinti aylık 7 ila 13 arasındadır. ortalama 10 tl olarak kabul edelim. EBS nin üye sayısını yaklaşık 200 000 olarak kabul edelim. yani üyelerden yapılan kesintiler ile her ay EBS'nin kasasına 2 000 000(iki milyon) TL girmektedir. bunun yarısı şubelere avans olarak gönderilmekte yarısı genel merkezde kalmaktadır. yani her ay EBS nin kasasına yatan iki milyon lira var.
bu parayla neler yapılabilir ve neler yapılmakta düşünmek gerek. EBS üyesi arkadaşlar genel merkezi arayıp kaç para maaş aldıklarını bir sorsunlar yöneticilerin bence.

ebs anca göz boyamalık materyal verir (şemsiye, usb, laptop, hatta yakında belki araba bile verebilirler) ama özlük haklarınız adına bir kazanım elde etmezler edemezler

Okula gelen çaylaklara hemen üyelik formu imzalatıyorlar. Eğer üye olmuşsan tüm kolaylıklar senin. Zaten görevlendirmelerden bahsetmiyorum durumu herkes çok iyi biliyor.

hasari' Alıntı:
Okula gelen çaylaklara hemen üyelik formu imzalatıyorlar. Eğer üye olmuşsan tüm kolaylıklar senin. Zaten görevlendirmelerden bahsetmiyorum durumu herkes çok iyi biliyor.
İmzalamasın insanlarda hocam göz var izan var.

veliozkan' Alıntı:
kısa bir bilgilendirme yapayım. sendika üyesi bir memurdan yapılan kesinti aylık 7 ila 13 arasındadır. ortalama 10 tl olarak kabul edelim. EBS nin üye sayısını yaklaşık 200 000 olarak kabul edelim. yani üyelerden yapılan kesintiler ile her ay EBS'nin kasasına 2 000 000(iki milyon) TL girmektedir. bunun yarısı şubelere avans olarak gönderilmekte yarısı genel merkezde kalmaktadır. yani her ay EBS nin kasasına yatan iki milyon lira var.
bu parayla neler yapılabilir ve neler yapılmakta düşünmek gerek. EBS üyesi arkadaşlar genel merkezi arayıp kaç para maaş aldıklarını bir sorsunlar yöneticilerin bence.

YAKLAŞIK RAKAMLAR 240.000*9-13 (TL) EBS
200.000*9-13 (TL) TES
120.000*9-13 (TL) EĞİTİM SEN
30.000*9-13 (TL) AKTİFSEN
30.000*9-13 (TL) EĞTİM İŞ
tüm sendikalara sormak lazım bu parayı ne yapıyorsunuz diye

ysartemur' Alıntı:
veliozkan' Alıntı:

200.000*9-13 (TL) TES
Bence de sorulsun kim ne yapıyor kalem kalem yazılsın.

barthez' Alıntı:
hasari' Alıntı:
İmzalamasın insanlarda hocam göz var izan var.
Bunun kendilerine idare konusunda çok şey kazandıracağını düşünüyor ki haklı zaten.

hasari' Alıntı:
ysartemur' Alıntı:
veliozkan' Alıntı:

200.000*9-13 (TL) TES
Bence de sorulsun kim ne yapıyor kalem kalem yazılsın.
Çok iyi yer bu arkadaşlar hepsinin vücudunun önünde 30-40 cm göbek.

Sendika yoneticilerinin öğretmenlik mesleğini de yapmadıklarını hatırlatırım profesyonel sendikacılar maksat yenilsin içilsin

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
çok lüzumsuz hareketler. bir kere idarecilerin yemeğine katıldım. bir sürü kişi konuşma yaptı, neredeyse %90ı yemeğe saldırdı. hiç mi yemek görmediniz arkadaş. biraz konuşana saygınız olsun. ben utandım.

burdaki malum sendika üyeleri de önce toplantının yapılacağı yerin nasıl yemekler çıkardığına bakıyorlar :D Beğenirlerse gidiyorlar :D

Bu sendika konusu sürekli kafamı kurcalamıştır 6 yıllık öğretmenim 4 yıldır EBS'idim 6 aydır da TES'liyim. Prensipte EBS ile hiç anlaşamadık kadınlar hep geride hep geride nezaman biz hiçbirşey yapmıyoruz desem ilçenin en kral mağazasından %70 indirim ayarlandı tüm üyelere, en kral restaurantta kahvaltılar yemekler düzenlendi yeni atananlara şirinlikle üyelik formları imzalatıldı siz beni anlamıyorsunuz dedim geçtim TES'e TES'in ilk sözleri Hocam ilçe yönetimlerinden birinde yönetime alalım sizi oldu. Ancak hala beni EBS'li 1-2 yetkili kişi koruyor sıkıntıya düşsem hiç ses etmeden bir telefonla bana bişey demeden önümdeki engelleri kaldırıyor. Şu 3+3e ve bayanların geride tutulmasına ayar oluyorum ama, şahsi fikrimde ilçede TES bizi koruyabilecek yetkinlikte değil safi laf yapıyorlar, çok pasifler, çekingenler, gözü kara değiller hatır gönülle seçiliyor yöneticileri liderlik durumlarına bakılmadan. Ne bileyim...

Enterprise' Alıntı:
Bu sendika konusu sürekli kafamı kurcalamıştır 6 yıllık öğretmenim 4 yıldır EBS'idim 6 aydır da TES'liyim. Prensipte EBS ile hiç anlaşamadık kadınlar hep geride hep geride nezaman biz hiçbirşey yapmıyoruz desem ilçenin en kral mağazasından %70 indirim ayarlandı tüm üyelere, en kral restaurantta kahvaltılar yemekler düzenlendi yeni atananlara şirinlikle üyelik formları imzalatıldı siz beni anlamıyorsunuz dedim geçtim TES'e TES'in ilk sözleri Hocam ilçe yönetimlerinden birinde yönetime alalım sizi oldu. Ancak hala beni EBS'li 1-2 yetkili kişi koruyor sıkıntıya düşsem hiç ses etmeden bir telefonla bana bişey demeden önümdeki engelleri kaldırıyor. Şu 3+3e ve bayanların geride tutulmasına ayar oluyorum ama, şahsi fikrimde ilçede TES bizi koruyabilecek yetkinlikte değil safi laf yapıyorlar, çok pasifler, çekingenler, gözü kara değiller hatır gönülle seçiliyor yöneticileri liderlik durumlarına bakılmadan. Ne bileyim...
bizim ilçede TES daha vahim durumda :) Nerdeyse iki senedir ilçedeyim başkan kim hala bilmiyorum :D Hayalet gibi eleman.

Bizim başkanı da arada gazlıyoruz da öyle okulları 10ar dakika bir dolaşıyor o kadar onun mu bizi gazlaması lazım bizim mi onu bilemedim doğrusu

Enterprise' Alıntı:
Bizim başkanı da arada gazlıyoruz da öyle okulları 10ar dakika bir dolaşıyor o kadar onun mu bizi gazlaması lazım bizim mi onu bilemedim doğrusu
ben bizde bir başkan olduğunu düşünmüyorum. Belki de yıllar önce yazıldı ismi adam tayin oldu gitti belki başka bi ilde :D Diğer sendikalar da öyle gerçi :D onların başkanları da hiç göremedik :D

Mayısa kadar bende üyeydim, açıkçası kendimi suçlu gibi hissediyordum, istifa edince sanki büyük bir yük omuzumdan kalktı.

Bu arada çoğu birbirine benzer, üyesi fazla olan iktidar yalakası olup çıkıyor, zamanında TES eğitim-sen hepsini gördük.

Hiç birine üye olmayacağım bir daha.

Arkadaşlar Lütfen Çok KIRICI olmaya başladınız. Evet Sİzler başladınız. Hangi sendikadan olursanız olun ADAMCILIK yapmayan mı var Sendikanın özde amacı nedir sorarım size? Herkes neyin ne olduğunu biliyor ve bu şekilde tüm üyeleri zan altında bırakmış oluyorsunuz. Benim her sendikadan da sürülerce arkadaşlarım var hepsi de aynı hiç birinin diğerinden farkı yok. Eğitim bir sene dediklerinin aynını Türk eğitim sen de yapıyor eğitim sen de diğeride. Yeter ki eline bir fırsat geçsin. Hangi ilçede güç kimdeyse o dediklerinizin aynısını onlar yapıyor. SİZLERİN burda paylaştığı yorumnlar, karikatürler sadece kırıcı olmaktanb başka hiç bir işe yaramıyor. AYIP bu yaptıklarınız. HEMDE ÖĞRETMENE YAKIŞMAYACAK BOYUTTA AYIP. TÜM DERTLERİMİZ BİTTİ DE birbirimze çatmak mı kaldı, sataşmak mı kaldı. SOnra yarın hadi hep birlikte mail bombardımanına tutalım şuunları hakkımızı arayalım die birlik çağrısında bulunacaksınız. DAHA BİRLİK İÇİN ÇOK YOL KATETMEMİZ LAZIM BU KAFAYLA İŞİMİZ ÇOK ZOR

arkadaşlar çok güzel yorumlar yazmışsınız fakat şu soruyu sormadan geçmek istemem:
bu konuda yorum yapan arkadaşların kaçı sendikalı? sendikalarından ya da genel olarak sendikalardan memnun değillerse neden hala sendikalılar?

Tamamen polemk çıkarmak için paylaşılmış bir yazı
Konuyu açan arkadaşın sendikası ne çok merak ediyorum ?

serkanozen1' Alıntı:
Tamamen polemk çıkarmak için paylaşılmış bir yazı
Konuyu açan arkadaşın sendikası ne çok merak ediyorum ?
Aynen senin gibi düşünen bir arkadaş var müdür yardımcısı tamda senin zihniyetinden. Ne dedi biliyor musun 22 senelik öğretmenim. öğretmenin bu kadar yok sayıldığı ayaklar altına alındığı bir dönem daha görmedim ama oyumu yine verdiğim yere vericem dedi. gerekçeside onların dindar olmasıymış. Tamda Stocholm Sendromu bu işte. Bu arada sendikam Eğitim_iş.

sivayseri' Alıntı:
Arkadaşlar Lütfen Çok KIRICI olmaya başladınız. Evet Sİzler başladınız. Hangi sendikadan olursanız olun ADAMCILIK yapmayan mı var Sendikanın özde amacı nedir sorarım size? Herkes neyin ne olduğunu biliyor ve bu şekilde tüm üyeleri zan altında bırakmış oluyorsunuz. Benim her sendikadan da sürülerce arkadaşlarım var hepsi de aynı hiç birinin diğerinden farkı yok. Eğitim bir sene dediklerinin aynını Türk eğitim sen de yapıyor eğitim sen de diğeride. Yeter ki eline bir fırsat geçsin. Hangi ilçede güç kimdeyse o dediklerinizin aynısını onlar yapıyor. SİZLERİN burda paylaştığı yorumnlar, karikatürler sadece kırıcı olmaktanb başka hiç bir işe yaramıyor. AYIP bu yaptıklarınız. HEMDE ÖĞRETMENE YAKIŞMAYACAK BOYUTTA AYIP. TÜM DERTLERİMİZ BİTTİ DE birbirimze çatmak mı kaldı, sataşmak mı kaldı. SOnra yarın hadi hep birlikte mail bombardımanına tutalım şuunları hakkımızı arayalım die birlik çağrısında bulunacaksınız. DAHA BİRLİK İÇİN ÇOK YOL KATETMEMİZ LAZIM BU KAFAYLA İŞİMİZ ÇOK ZOR
Hocam tüm samimiyetimle söylüyorum derdim sadece farkındalık.

BBNET
Geri