Ebay'dan alışveriş yapanlar, bir sorum olacak?

Kodla Büyü

ahmetismet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar daha önce ebay'den alışveriş yaptım ancak pahalı birşey almadım. Sanal kredi kartı kullandım, sıkıntı olmadı.

Ancak şimdi xbox 360 almak istiyorum, kinect cihazıyla birlikte, fiyatlar gayet uygun. Türkiyede 1000-1200 arası değişiyor. Şimdi ben bu ürünü alsam 300$ falan, 75 euro üzeri olduğu için gümrükte vergi ekleyecekler. Peki ben o vergiyi kime nereye vericem nasıl ödeyeceğim, vergiyi ödemeden ürünü bana vermeyecekler mi? Gidip mi almam gerekecek?

Daha önceden 75 euro üzeri alışveriş yapan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim...

hocam gumruge takilinca araci sirketler seni ariyor senin adina islemleri yapiyorlar ben ugrasmamistim ama vergi faln 1500 vermistim

hocam çok riskli oluyor, benim başıma gelmedi ancak, gümrüğe takılan şeyler için günlük bazda gümrük depolama ücreti gibi saçma bişi alıyorlar günde 5-10 dolar, diyelimki siz hemen gümrüğe girdikten sonra gittiniz evrakları falan doldurdunuz, bu arada 3-5 gün geçiyor, 10 dolar olsa 5 günde 50 dolar + %18 kdv ile birleşince baya bir ucuyor fiyatlar,

Bir defasında borderlinx gibi bi firma aracılığı ile fedex yada dhl ile kargolatmıştım, firma yetkilisi arayıp gümrük formumu doldurup email atmamı istedi, gümrüge takılıp takılmamasına bakmadan daha paket daha yola çıkarken gümrük ücretini ödettirdiler, onlarda gelince gümrük işlemlerini kendileri hallettiler(gümrük işlerini kargo firması yaptı)Onlar takip ettiklerinden bu bahsettiğim depolama ücreti alınmadı.

ha unutmadan ekliyeyim, mesela izmirdesin, ürün istanbuldan gümrüge girdi, izmire gümrüge gelecek transfer için ayrı para, burda bekledi ayrı para vs.. yani takılmazsa sıkıntı yok ama takılırsa uğraşırsın

BBNET
Geri