piyemi' Alıntı:Bugün öğretmen arkadaşın biri eba üzerinden e -içeriklerle ders işlemek istemiş, ancak eba'yı bir türlü açamamış. Beni çağırdı baktım eba'ya erişim yok, ders kaynadı...
Gel de o öğretmene bir daha EBA dan bahset.
omd' Alıntı:Tamam EBA kapandı suçlu ama derse tek planla gelen arkadaşın hiç suçu yok muNasıl bir konu bu ki sadece EBA ile işleyecek başka türlü ders kaynıyor. Olur mu öyle şey
Teknoloji kullanmayı planladıkları dersin bir de hiç teknolojiye ihtiyaç olmadan işlenebilecek bir yedek planı olmalı. Velev ki cereyanlar gitti çocukları erkenden tenefüse mi çıkaracaklar! Demem o ki, EBA filan anlatırken olası sorunlara karşı yedekli olmalarını da anlatın. İnternet kesilebilir, PDF PPT vb olmalı, tahtada sıkıntı olabilir, elektrik vs olmayabilir. Eski usül gitmek için fotokopiler vs olmalı her zaman.
omd' Alıntı:Tamam EBA kapandı suçlu ama derse tek planla gelen arkadaşın hiç suçu yok muNasıl bir konu bu ki sadece EBA ile işleyecek başka türlü ders kaynıyor. Olur mu öyle şey
Teknoloji kullanmayı planladıkları dersin bir de hiç teknolojiye ihtiyaç olmadan işlenebilecek bir yedek planı olmalı. Velev ki cereyanlar gitti çocukları erkenden tenefüse mi çıkaracaklar! Demem o ki, EBA filan anlatırken olası sorunlara karşı yedekli olmalarını da anlatın. İnternet kesilebilir, PDF PPT vb olmalı, tahtada sıkıntı olabilir, elektrik vs olmayabilir. Eski usül gitmek için fotokopiler vs olmalı her zaman.
c1han' Alıntı:Ayrıca öğretmen hasta olursa aynı branştan yedek öğretmen bulunmalı, sınıfı su basarsa yedek sınıf, okul yıkılırsa da yedek okul binası yapılmalı. Sonuçta okuldaki eğitimde süreklilik esastır. Kesinlikle aksamamalıdır.
Bakanlıktaki eğitim politikaları, bunların uygulamaları, sınavlar, yerleştirmeler, tayinler, yöneticiler, sistemler ise aksayabilir, ertelenir, iptal edilir, bir daha yapılır. Bir mail atılarak bilgilendirilir, çözüldü bitti. Sonuçta bunlar tüm türkiyeyi ilgilendiriyor, okadar önemli değil ki... Fakat türkiyenin bir ilinin, bir ilçesinin, bir okulunun, bir sınıfının, bir dersinin, bir ünitesinin, bir konusu aksarsa eğitim sistemi çöker. Bu konuda her türlü önlem alınmalıdır.