Arkadaşlar Eba toplu şifre almak için python betiği yazdım ve ihtiyaç olanların kullanması adına github'a yükledim. İhtiyaç sahiplerine hayırlı olsun.
github.com
1-Programı visual studio code veya başka bir python editörü ile aç
2- requirements.txt dosyasını pip ile yükle
3-Mozilla firefox tarayıcı kullanmanız gerekiyor(Yoksa yükle)
4- Programı çalıştır
5- eba hesabına mebbis veya e-devlet ile giriş yap
6- Öğretmen Şifre verme alanına gir
7-Programın terminalinde enter tuşuna bas
8-Öğrenci şifrelerini verdiğinde liste_eba_sifre.xlsx dosyası kendiliğinden oluşturulacaktır.
Not: liste.xlsx dosyasında ilk satır boş olsun
sütunlar aşağıdaki gibi olsun
e-okul öğrenci işlemleri menüsünden toplu halde öğrenci bilgilerini alabilirsiniz.
edit: Örnek Liste Görünümü ekledim. ilk satırı boş bırakarak bu şekilde e-okuldan kopyala yapıştır yapabilirsiniz toplu listeyi
EDİT: python betiği kullanamayacaklar için exe dosyası hem github a hem buraya link olarak ekliyorum.
drive.google.com
Not: virüs var olarak görecektir kendi yazdığım program gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
GitHub - cihanemres/eba_toplu_sifre
Contribute to cihanemres/eba_toplu_sifre development by creating an account on GitHub.
1-Programı visual studio code veya başka bir python editörü ile aç
2- requirements.txt dosyasını pip ile yükle
3-Mozilla firefox tarayıcı kullanmanız gerekiyor(Yoksa yükle)
4- Programı çalıştır
5- eba hesabına mebbis veya e-devlet ile giriş yap
6- Öğretmen Şifre verme alanına gir
7-Programın terminalinde enter tuşuna bas
8-Öğrenci şifrelerini verdiğinde liste_eba_sifre.xlsx dosyası kendiliğinden oluşturulacaktır.
Not: liste.xlsx dosyasında ilk satır boş olsun
sütunlar aşağıdaki gibi olsun
TC Kimlik | Ad | Soyad | Okul No | Sınıf |
e-okul öğrenci işlemleri menüsünden toplu halde öğrenci bilgilerini alabilirsiniz.
edit: Örnek Liste Görünümü ekledim. ilk satırı boş bırakarak bu şekilde e-okuldan kopyala yapıştır yapabilirsiniz toplu listeyi
EDİT: python betiği kullanamayacaklar için exe dosyası hem github a hem buraya link olarak ekliyorum.
eba_ogrenci_sifre.rar

Not: virüs var olarak görecektir kendi yazdığım program gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Son düzenleme: