EBA Scratch Eğitim

Kodla Büyü
Başarılı bir çalışma, öğrenci ve öğretmenlerin dikkatini çekeceğini düşünüyorum. :alkis:

bilisimci61' Alıntı:

basit bir animasyon programı hocam, hatta bazı arkadaslar 8.sınıflara programlama yerine bu programı gösteriyorlar,

bende dusunmuyor değilim aslında.

güzelmiş. Ama işlemeye kalksam o meşhur soru gelecek " BU NE İŞİMİZE YARAYACAK "

temel programlama mantığını kavratmak önemli olan. Burada komutlar akış diyağramındaki yapbbozlar gibi. görsel olarak birbirine bağlıyorsun.
Bence güzel . Mantık oluştuktan sonra kodu herzaman öğrenirsin

ben geçen yıl işledim, derse karşı direnç gösteren öğrencilere de bu ders değil evladım oyun diyerek ders içine çekmiştim. bu yılda birkaç algoritma arkasından birkaç hafta scratch ile geçirmeyi planlıyorum.

animasyon öğrenciler için olabilir ama flash dan iyi mi tartışılır flaş ı öğretsek iyi olmamı bu basite kaçıyo ve öğrenciler not yokki dinlemiyo zorma anlatıyoz bilemiyeceğim

ama kendim öğrenmek isterim ileride işimize yarar..

06Davut' Alıntı:
animasyon öğrenciler için olabilir ama flash dan iyi mi tartışılır flaş ı öğretsek iyi olmamı bu basite kaçıyo ve öğrenciler not yokki dinlemiyo zorma anlatıyoz bilemiyeceğim

ama kendim öğrenmek isterim ileride işimize yarar..

Hocam flashtan tabiki de iyi değil, öğrencilere uygun basit bir yazılım. Başlangıç için uygun ama bence.

Yeni farkettim ben de..Güzel bir uygulamaya benziyor.Geliştirenlerin ellerine sağlık.

aakcakaza' Alıntı:
bilisimci61' Alıntı:

basit bir animasyon programı hocam, hatta bazı arkadaslar 8.sınıflara programlama yerine bu programı gösteriyorlar,

bende dusunmuyor değilim aslında.
:+1:
aynen, ben de 8'lere göstermeyi düşünüyorum.
geçen 8. snıflar visual basic'e ilgi duymuşlardı, şu ankiler ise çok alakasız.

bir de projeleri flastaki gibi localden çalıştırma şansımız olsa? Var mı böyle bir durum bu arada?

BBNET
Geri