EBA Meselesi...

Kodla Büyü

zulfikar1985

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Ya özür diliyorum arkadaşlar ama "eba altından sopa göstermek" diye başlık açıldığında herkes kızan açıklamalar yapıyordu. Anlayamadığım birşey var. ARadan bir kaç gün geçti. ORtalıkta eba afişleri, yok eba sunumları, pazar günü eba toplantıları filan. Kusura bakmayın ama eğer böyle işliyorsa süreç, adamlar haklı çıktı. Ben mi yanlış düşünüyorum? Biraz direnmemiz gerekmez miydi? En azından pazar günü nedir ya? Hafta içi mesai saatleriniz içinde kısım kısımda olsa 1-2 seerde eba tanıtımı yapmanız gerekmezmiydi? Bilemiyorum ben mi yanlış düşünüyorum. Ama şu görüntüye göre adamlar haklı çıktı. Boşa kızmışız adamlara.... :cry:

Lütfen, samimi olarak meslektaşlarımdan görüş talep ediyorum. Lütfen, kimse kırıcı olmasın... Benim hatalı bir ifadem varsada affola.

Haklısınız hocam.. Paylaşımları gördüğümde benzer şeyler düşündüm doğrusu.

pazar günü veli toplantısı varmış okulun tüm öğretmenleri bulunacak diye kısa bi tanıtım ve fotoğraf çekimi yapacaktım yoksa sırf ebalık bi durum yoktu

the_korsan' Alıntı:
hocam http://www.eba.gov.tr ye bir tıklar mısınız ?
...
..
.
efendim ?
Hocam harika olmuş gerçekten. Okurken sizden sonra artık mesaj atan olmamıştır demiştim ama olduğunu görünce ben de yazayım dedim. En güzel cevabı vermişsiniz. Daha bugün haftaya 3 grupta öğretmenleri zorunlu olarak saat 4 te bilgilendirme toplantısına almak yazı çıkarıp imzalattık müdür beyle. Tenefüste arkadaşlar geldi Ebaya girilmiyo diye. Kusura bakmayın.Fatih projesinin başarısızlığını bize yüklemek isteyenlere sözüm. Dışardan insanlar neysede eğitici arkadaşların böyle davranması çok saçma geliyo. Sanki Bt rehberliğini bitirince onlar orda kalacak. Hee Eğiticilik Bt rehber öğretmen görevlendirmesi yapmaksa tamam.

the_korsan' Alıntı:
hocam http://www.eba.gov.tr ye bir tıklar mısınız ?
...
..
.
efendim ?

yadigartbaykal' Alıntı:
hocam bence siz öğretmen arkadaşların serzeniştlerini yanlış anlamışsınız. Fatih projesinin veya ebanın işlemeyişinin tüm sorumlusu BTRlermiş gibi lanse edilmeye çalışılmasından rahatsızlık duyduk ve buna kızdık. Bunca iş yapıyoruz okullarda, hem teknik ve rehberlik konusunda yaptıklarımızın ardından 5. maddeyi ekleyip btryi görevden alın ve bir daha görev vermeyin demek hiç hoş değil.

Hadi biz afiş hazırlamadık, biz kötüyüz, peki ya eba koordinatörleri? Yapsınlar afişleri her okula göndersinler 5 tane. Göndermesinler Ebaya link koysunlar btr arkadaşlara duyurulur diye. İnternet yok diyoruz e.tahtalardan ebaya giremiyoruz diyoruz çevirimdışı indirelim diyoruz bir ton kitap, materyal var hangi birini indireceğiz? Ebaya bir link koysunlar toplu kitaplar ve materyaller diye biz de oradan indirelim.

Uzun lafın kısası İğneyi kendilerine çuvaldızı bize batırsınlar razıyız.
Şimdiki afiş vs. paylaşımları da, btrler olarak biz sorumluluğumuzu yerine getirdik bakalım yetkililer şimdi nasıl bir bahane bulacaklar? diye düşündüklerindendir.
En azından ben öyle düşünüyorum. Afişi asacağım, tanıtımları yapacağım. Ama öğretmenlerimizi biliyoruz, ilgili olan zaten biliyordur, diğerleri aynen devam eder.

Yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Ben eba'yı savunmak derdinde değilim. Tam tersine eba adı altına bize yöneltilmeye çalışılan suçlamaları gayri ihtiyari kabul etme sürecinde olduğumuzu düşünmekteyim. Nitekim, bir twit üzerine açılan başlık sonrası, forumda bir anda eba afişi, eba sunumu v.b. paylaşımları boy gösterme başladı. Şimdi burada; anlayamadığım noka şu; ben bu haberler üzerine müdürümle açık açık durumu konuşup buna göre tavır alacağımı söyleyip gerekirse BTR görevinden, tepki için kendim istifa etmeyi düşünürken, bir anda Eba tanıtım toplantıları yapacağını söyleyen, eba afişi hazırlayan arkadaşlar çıktı. Şimdi, arkadaşları suçlamak için değil bu yazdıklarım. Yoksa benim gibi BTR olan herkesin kendince sebepleri var. Kimisi ücreti, kimisi çalışma saatleri, kimisi benim gibi birden fazla okula gitmemek için v.b.... Kısacası BTR işinde şuan ki durumda hepimizin kendince çıkarları var. Ama, artık bir şeye karar vermemiz lazım. BTR bizim için külfetmidir? Yoksa Nimetmi? Ki zümremiz içerisinde bizler toplu tavır koyabilelim ve toplu hareket edebilelim. Adamlar bakanlıktan yok efendim gittiğimiz okulda eba tanıtılmamış, BTR'nin son dönemi olacak gibi v.b. açıklama yapınca bir anda eba bilgilendirme paylaşımları havada uçuşmaya başladı. Hemen hemen herkesin okulunda Fatih eğiticiler tarafında en az iki defa çeşitli başlklar altında eğitim verilmiş ve EBA'ya değinilmiştir. Şimdi biz biliyoruz ki EBA'yı bütün öretmenlerimiz şu veya bu şekilde duydu, haberdarlar. Ayrıca yine biz biliyoruz ki mal iyiyse, bilinen bir iktisar teorisine göre "Arz, kendi talebini oluşturur." E daha buna rağmen adamlar üstümüze oynuyorlar. Hemen arkasınada EBA ile ilgili bilgilendirme planlarnı görmek canımı sıktı. Ve görüşlerinize başvurmak istedim. Dediğim gibi amaç, ne tartışma çıksın, ne de zümredaşlarımı kınamak ve suçlamak değil. Herhangi bir zümredaşı kırabilecek cümle sarfetmişsem affola...

mert_aylan' Alıntı:
pazar günü veli toplantısı varmış okulun tüm öğretmenleri bulunacak diye kısa bi tanıtım ve fotoğraf çekimi yapacaktım yoksa sırf ebalık bi durum yoktu
Hocam, eğer şahsınıza algıladıysanız özür dilerim. Ama mesele siz veya bir başkası değilsiniz benim indimde. Branşımızın durumu ve kalabalıklar içerisined yalnız hissettiğimiz için MEB'e karşı bu konuda gerekli tavrı koyamayışımız. Biz böyle devam edersek bize semer vuran çok olacak. Korkum budur. Bu konuda birşeyler yapmamız lazım. Ve bunu herkesin yapması lazım. Kimsenin borcunu, harcını, norm durumunu, okul okul gezme işini v.s. düşünmemesi lazım. Yoksa sonumuz hiç hayra alamet değil...

kaya23' Alıntı:
eba bugün ortalıklarda yoktu :puhaha:
Resmi Yazının Tebliği : 28.10.2014
Planlama : 01.12.2014
1. Zümre toplantı tarihi : 03.12.2014 Saat 15:30 (Eba açılıyor, sisteme giriş yapılmıyor)
2. Zümre toplantı tarihi : 04.12.2014 Saat 15:30 (Eba açılmıyor, sistem zaten yok) Öğretmen arkadaşlardan bıyık altı gülmeler...
3. Zümre toplantı tarihi : 05.12.2014 Saat 15:30 (Eba açılmıyor, sistem zaten yok) ......... Bu ve bundan sonraki tüm toplantılar iptal.

Bundan sonra, Kim isterse o anlatsın, eğer müsaitse Sayın Necdet hocamı bekleriz. Ben sınıfı, okulu, müdürü, öğretmenleri ayarlarım. Otobüs biletine de sponsor olurum. Nasıl olsa iptal olan toplantılarda yeteri kadar çay ısmarladım. :verymad: Hakikaten bekliyorum Necdet hocamı eğitim vermeye. Bundan sonra BTR felan da istemiyorum, hangi branştan olursa olsun, isteyen öğretmen arkadaşım yapabilir.

zulfikar1985' Alıntı:
Ya özür diliyorum arkadaşlar ama "eba altından sopa göstermek" diye başlık açıldığında herkes kızan açıklamalar yapıyordu. Anlayamadığım birşey var. ARadan bir kaç gün geçti. ORtalıkta eba afişleri, yok eba sunumları, pazar günü eba toplantıları filan. Kusura bakmayın ama eğer böyle işliyorsa süreç, adamlar haklı çıktı. Ben mi yanlış düşünüyorum? Biraz direnmemiz gerekmez miydi? En azından pazar günü nedir ya? Hafta içi mesai saatleriniz içinde kısım kısımda olsa 1-2 seerde eba tanıtımı yapmanız gerekmezmiydi? Bilemiyorum ben mi yanlış düşünüyorum. Ama şu görüntüye göre adamlar haklı çıktı. Boşa kızmışız adamlara.... :cry:
:alkis: :alkis: :alkis:

hocam işte bt öğretmenlerinin neden bu halde olduklarının ispatı...aslında öğretmen camiası böyle olduğundan değil mi her gelen öğretmene vuruyor.

ben bu kadar otoriteden korkan kesim görmedim

Eba için afiş, kullanım klavuzu ve örnek toplantı tutanağını hemen yayınlayan arkadaşların tek amacı hiç bir arkadaşın, meslektaşın madur olmadan, üstekilerin art niyetli görevden alma tehdinde yine üstekileri kusurlu çıkarmak içindir. Herkes gördü bu süreçte EBA altyapısı sınıfta kaldı. Necdet bey trübüne oynadı. BTR ler hem haklarını savundular hem de verilen görev ne şekilde olursa olsun devlet adamı olduklarını ispatladılar. BTR Ler isyankar değildir. Yanlışa gidildiğinde, yanlış uygulamalarda haklı tepkilerini gösterirler. Bu yanlışta üste BTR ye sopa gösterenlerin elinde patladı ki; kaç gündür Eba açılmıyor.

Eba ile ilgili yazı gelmiş bize de bugün.İçeriğie de yazmışlar eba ile iligili işlemleri takip etmeyen btr öğretmeninin görevine son veirlir bir daha da yapılmaz diye.Sopa göstermişler yani.Bizim okulda bir kere akıllı tahtaların hiçbirinde internet yok.İnternet olmadan eba içerikleri bir işer yaramaz anca bir kaç şey indirip gösterebilirsin.O kadar ağ alt yapısı çekildi fiber döşendi kablolar her şey var ama hiç bişey çalışmıyor.Daha sistemi kuramamışlar , eba ile ilgili bize görevden alırız yazısı yazıyorlar.Sen önce çalışır halde sistemi bize teslim et de sonra bize eba yı göster de!!

BBNET
Geri