samsunlu-17
Site Gezgini
Yeni hazırlanan çizelgeye göre 27 Nisandan itibaren 5. Ve 6. Sınıflarda Canlı Ders getirilmiş. Acaba Bilişim dersi var mı bu dersler arasında ?
Ayni anda 2 sinifa ders verilemiyor mu yani? Şube birlestirme vardi sanki8. sınıflşara açıldığında da tüm dersler vardı zaten. Yine tüm dersler açık kontrol ettim. Yalnız seçtiğiniz sınıf seviyesinde eş zamanlı 1 tane ders oluşturabilirsiniz.
Geçen hafta tek sınıf seçilebiliyordu. Bu haftadan itibaren iki sınıf seçilebilecek dediler. Son durum nedir bilmiyorum. Uzaktan eğitim kursunda 6 sınıfa kadar ders atanabiliyor deniyordu. Ancak pratikte henüz böyle bir durum yok.Ayni anda 2 sinifa ders verilemiyor mu yani? Şube birlestirme vardi sanki
Seçilen sınıfta kaç öğrenci varsa hepsi katılabiliyor.canlı yayına kaç öğrenci katılabiliyor acaba.
Bu biraz idarenin tasarrufunda. Lise seviyesinde daha çok matematik, edebiyat, fizik gibi dersleri atıyorlar. Ancak öğretmenlerden yeterli gönüllü çıkmazsa diğer dersleri de atayabiliyorlar.şuan 8 ler ve 12 lerde hangi dersler varsa onlar olur bence..
Gönüllülük esasına göre hocam. Zoraki yapılmıyor. Çizelge de bu haliyle olacaksa Ramazan için uygun değil bence. İftar saati ders olmaz.zorunlu mu peki bizim idare de koymuş. gönüllülük esasına göre sanıyorum.
Gönüllülük esasına göre hocam. Zoraki yapılmıyor. Çizelge de bu haliyle olacaksa Ramazan için uygun değil bence. İftar saati ders olmaz.
Bu derse girmiyorum demek olur hocam, böyle bir hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca gönderilen resmi yazırlarda "verilen görevleri yerine getirir" yazar personel için.zorunlu mu peki bizim idare de koymuş. gönüllülük esasına göre sanıyorum.
zorunlu mu peki bizim idare de koymuş. gönüllülük esasına göre sanıyorum.
-Sınıf birleştirme var hocam, denedim hatta 3 sınıfa kadar birleştirme yapabiliyorsunuz şu andaAyni anda 2 sinifa ders verilemiyor mu yani? Şube birlestirme vardi sanki
Hocam bize ilçe koordinatöründen gelen bir yazıda gönüllülük esasına göre görev verileceği yazıyordu. Telefondan silmişim, bulamadım. Zaten çoğu kişi gönüllü yapıyor dersleri. Öğretmene sorarak ünite, kazanım vs. seçiyorsunuz. Arada bilgisayar yok, telefonum eski diyen oluyor. Her dersi seçmek mümkün değil zaten. Siz de kendi koordinatörünüze sorabilirsiniz. Az önce tekrar sordum ve aynı cevabı aldım.Bu derse girmiyorum demek olur hocam, böyle bir hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca gönderilen resmi yazırlarda "verilen görevleri yerine getirir" yazar personel için.
sadece izleyebilecek hocam. maalesef en kötü ekranı ikiye bölebilir bilgisayar için söylüyorum. sizi izlerken bir taraftan yapabilir.Ben de uygulama derslerimiz için merak ediyorum bu konuyu.
10 ve 11. sınıf tüm derslerimiz uygulama
11 grafikte as3 kodları ile mause olaylarını yaptırmamız lazım mesela konuda, çocuğun elinde 1 telefon var sadece nasıl taki edecep edecek, uygulama olmadan ne öğrenebilecek merak ediyorum.
sınıf 14 kişi, derse bağlanan 6 kişi bilgisayar ile bağlanan 1-2 kişi, nasııl olacak bu iş??
şube müdürleri arasında da anlaşmazlık varmış kimi zorunlu kimi gönüllü (yapmak istemediğini dilekçe ile) diyormuş müdürün ağzından duyduklarım pazartesiye netleşir dedi.Hocam bize ilçe koordinatöründen gelen bir yazıda gönüllülük esasına göre görev verileceği yazıyordu. Telefondan silmişim, bulamadım. Zaten çoğu kişi gönüllü yapıyor dersleri. Öğretmene sorarak ünite, kazanım vs. seçiyorsunuz. Arada bilgisayar yok, telefonum eski diyen oluyor. Her dersi seçmek mümkün değil zaten. Siz de kendi koordinatörünüze sorabilirsiniz. Az önce tekrar sordum ve aynı cevabı aldım.
idareciyim. 9 ve 10. sınıflara 12, 11. sınıflara 18 saat ders tanımlanmış
9larda 1 saat bilgisayar bilimi seçtim.
Lisede
gönüllülük diye bir durum yok hocam kızılay gönüllüsü değiliz sonuçta. idare tarafından verilen görevi yapmak durumunda öğretmenler. eğer yapacak durumunuz yoksa(özel sebepler) olur da soruşturma açılırsa savunmanıza yazarsınız.
işin o kadar uzaması müdür ve ilçe milli eğitime bağlı tabiki.
Yeterince ders saati yok hocam. Resim öğretmeni bir tuvalle ders işleyebilir. Her hafta değil ama iki haftada bir ders verilebilir. Ancak beden eğitimi gibi bir ders için canlı ders oluşturmak pek mantıklı gelmiyor. Öğretmenin öğrencilerle iletişimi devam ettirebilmesi için ders açılabilir de katılım olmasını pek beklemem açıkçası. Öğrenciler öğretmen seçiyor maalesef. 12. Sınıflar matematik,ingilizce ve biyoloji derslerine katıldı en çok. Bir yaptırım olmadığı için keyfi isterse derse katılıyor. Herkesin evinde internet olmadığı için zorunlu tutulma durumu da yok tabi. Bedava Eba için sağlanan internet canlı dersi kapsamıyor.Her ders değerlidir. Her ders verilmelidir.
Her ders değerlidir. Her ders verilmelidir.
Sayın idareci arkadaş, MEB'in şu an uyguladığı uzaktan eğitimin saçma sapan olmasını geçtim, şu soruya cevap ver:idareciyim. 9 ve 10. sınıflara 12, 11. sınıflara 18 saat ders tanımlanmış
9larda 1 saat bilgisayar bilimi seçtim.
Lisede
gönüllülük diye bir durum yok hocam kızılay gönüllüsü değiliz sonuçta. idare tarafından verilen görevi yapmak durumunda öğretmenler. eğer yapacak durumunuz yoksa(özel sebepler) olur da soruşturma açılırsa savunmanıza yazarsınız.
işin o kadar uzaması müdür ve ilçe milli eğitime bağlı tabiki.