EBA bahane, vardır işin içinde bir bit yeniği, ama ne...

Kodla Büyü

piyemi

Aktif Üye
Bakanlığın düşündüğü bi şeyler vardır, arkadaşlar. Daha oturmamış test aşamasındaki bir sistem için bu kadar fırtına koparılmaz.

:) Ne bit yeniği olacak hocam? Projenin şu an dillendirilmesede BT sınıfları projesinde olduğu gibi rafa kalkacağını, pratikte işletilemediğini aylar öncesinde dillendirdim. Başarısızlıklarına kılıf arıyorlar... Tamda burada devreye bizler giriyoruz. Yapılmadı ama yapıldığı iddia edilen fizibilite çalışmasında danışmadıkları BT Öğretmenleri ailesi... Fatih'i bitirenler bizler oluyoruz yani...

şaban çok güzeldi birde çiçek açtı mishali, fatih tam tıkır işledi bir eba uygulanmıyor hep bu bt öğretmenleri yüzünden, bir şey bilmiyorlar, halbuki ebayı kullansalar fatih turboya takacak...
tuuurrrrr...
:mrgreen:

Bence daha yukarıdan birileri onlara patladı onlarda suçu BTR lere attı.

Geçmişte bir yerde mudurlerden oluşan bir komisyon torpil sonrası şikayet edildiklerinde ilk akıllarına gelen şey bilgisayarcı üyenin başvuruları hatalı aldığı yalanını uygulamak istemişler, bir kaç vicdanli üyenin itirazı üzerine suçu ona atamamışlardı.

Örnek olay gibi düşünüldüğünde buradaki BTR lere atılan suç ta aynı zekanın ürünü görülüyor.

mail attım gelen cevap budur..

Resmi bir yazının görülmesinde sorun yok hocam. Sonuçta bakanlığı illere duyurusudur. Görülmesi için gönderilmiştir. İçerisinde rahatsız edici bir durum da bulunmamaktadır. BTR öğretmenlerimiz faaliyetlerini belgelendirirlerse ki öyle yapmaları gerekir zaten bir sıkıntı yok.
Yapmayanlar içinse zaten yazı onlar için yazılmıştır (sadece bir maddesi) . Yazının tamamında yapılması istenen faaliyetleri görmeyip sadece bir maddeye takılmak eski alışkanlıkların da devam ettiğini gösteriyor. Ayrıca yazı okullara hitaben değil illere fatih projesinden sorumlu şube müdürlerine yazılmıştır. Herhangi bir iptal söz konusu olursa onayı veren makam yani valilik iptali yapar. Orada ilk bilgilendirme ve toplantı faaliyetlerinin yapılması görevi illerdeki eğiticilere verilmiştir. BTR lere düşen görev yıl boyunca her fırsatta bilgilendirme ve rehberlik faaliyetleridir.(Öğretmenler toplantısı, zümreler, seminer dönemi vb.) Bu işleri yapmak ve belgelendirmek bu kadar kolayken hatta bu zamana kadar yapılmış olması gerekirken, yazının kelimesine virgülüne takılmak maalesef yanlış bir yaklaşımdır. Zaten bu iş için görevlendirilmişlerdir. Lütfen yorumlarınızı duygusal değil resmi yazıları okuduktan sonra yapınız. Teşekkürler.

Necdet SARI

piyemi' Alıntı:
Bakanlığın düşündüğü bi şeyler vardır, arkadaşlar. Daha oturmamış test aşamasındaki bir sistem için bu kadar fırtına koparılmaz.

test aşaması derken???
tabii 2010dan bu yana daha 4 yıl olmuş :D başlangıç maliyeti 8 milyar dolar ee biraz daha para ve zaman lazım tabii oturacak zamanla

projede küçülmeye gideceklerdir. yani ilerde tabletleri dağıtmaktan vazgeçip sadece akıllı tahtayla devam edecekler diye düşünüyorum ben

yalcinsengul' Alıntı:
projede küçülmeye gideceklerdir. yani ilerde tabletleri dağıtmaktan vazgeçip sadece akıllı tahtayla devam edecekler diye düşünüyorum ben
bence de öğrenciye tablet verilmeyip her öğretmene tam donanımlı ( işine yarayacak bütün programların yüklü olduğu, işlemci ve RAM belleği sağlam) bir dizüstü bilgisayar hediye edilmeli... Okulların genelinde tablet maalesef etkin kullanılamıyor..

dengem' Alıntı:
yalcinsengul' Alıntı:
bence de öğrenciye tablet verilmeyip her öğretmene tam donanımlı ( işine yarayacak bütün programların yüklü olduğu, işlemci ve RAM belleği sağlam) bir dizüstü bilgisayar hediye edilmeli... Okulların genelinde tablet maalesef etkin kullanılamıyor..
hocam teknolojinin bu kadar hızlı ilerlediği bi dönemde zaten bu işin önünü göremeyenlerin hep kurbanı oluyor sistem. tablet hikaye şimdi öğrencinin elinde öğretmenin telefonundan pahalı akıllı telefonları var internet paketleri var ve derste kullanıyor adam. senin sidikli tabletine engelli internetine mi kalmış.. sen bu adama öksüzün yetimin rızkından kısıp vergisini alıp eline oynaşsın diye tablet veriyorsun. dersi anlatan öğretmen, sen ona yatırım yap esas. öncelikle akıllı tahtaya geçmeleri tamamlamaları gerekir. tablet işi artık sonlanmalı devir hızla değişiyor.

evet bence de tablet sıkıntılı.. dediğim gibi her öğretmene sağlam bir dizüstü bilg. verilmeli.. Tahtalar da kurulabilir lakin bilinçsiz bir kullanımı var.. O da sakata gelecek gibi..

Yani bu işin altyapısının yeterli olmadığını teknolojiden anlayan herkes gördü ve söyledi. Maalesef siyasilerin eğitim üzerinde zırt pırt fikir üretmeleri, her aklına geleni hadi

uygulayalım diyerek icraata geçirmeleri ve uygulamanın sonucunu beklemeden yapılan masrafların boşa çıkarılması eğitimimizin neden ileri gidemediğinin göstergesidir.

Öncelikle adam gibi bir eğitim planı yapılmalı, eğitimde sonuçlar en az 10 yıl sonra alınır. Fatihi 2020'ye kadar test etseler artısı eksisi düşünülse ve sonuçlar alındıktan sonra

tüm ülkeye yaysalardı mantıklı olurdu. Akşam yatıp sabah yeni bir politikayla eğitim yönetilemiyor. Bu işin siyasi görüşle alakası yok çünkü boşa giden paralardan ziyade

boşa giden zaman ve öğrencilerin geleceği dolayısıyla da ülkenin kaderi maalesef ...

esenordelarthe' Alıntı:
piyemi' Alıntı:

test aşaması derken???
tabii 2010dan bu yana daha 4 yıl olmuş :D başlangıç maliyeti 8 milyar dolar ee biraz daha para ve zaman lazım tabii oturacak zamanla

:puhaha: :puhaha:

Abi neyi test ediyoruz 4 yıldır. Uzaya mekik göndersek bu kadar test edilmezdi. :puhaha:

BBNET
Geri