EBA İÇİN TEKLİFLER SUNALIM

Kodla Büyü

g.cetin.66

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
2,399
Değerli arkadaşlar EBA Canlı ders uygulamasi ve EBA platformu icin tekliflerimizi sunsak yada isleyis acisindan yardimci olmak amacli fikirlerimizi soylesek

1. Teklifim
Dersleri surekli tekrar tekrar her hafta girmeyelim.Ders in menüsünde sil -incele-düzenle ve tekrarla menüsü olsun.Yok scriptlerle excellerle kimse ugrasmasin her ogretmen ugrasamaz öğrensin isi ne ? Diyen olursada saygi duyarim
2.Teklifim
Okulunuzda bu sınıf kategorisinde sanal sınıf limiti degistirilsin secmeli derslerde bölunecek derslerde sanal sınıf ister istemez doluyor ve baska öğretmenler diger platformlara gitmek zorunda kaliyor.
3.Teklifim
Canlı destek hatti olmali yani ebada soru soruldugunda yada hatanin ekran goruntusu aldiginda direk ebadan cikmadan eba kanaliyla yada whatsapp vb kanallarla o anda ogretmen sorusunu sormali cevap almali yada hatayi paylasip cozumune gidilmeli.
 
4.Teklifim
EBA üzerinde yapilacaknplanli calismalar yada plansiz calismalar koordinatorler araciligi ile acilen duyrulmali ki onlarda onceden mudurler gruplarinda ve btr gruplarinda paylasirlar ki acilen millet diger platformlara gecmek.zorunda kalmazlar buda planli sekilde olur.
 
EBA'ya dersi tanımladığımızda güncel dersler alt alta liste şeklinde değilde Tablo olarak ders programı şeklinde görüntülense daha iyi olur. Sonuçta yanlışlıkla saat , sınıf yanlış girilebilir. Tablo şeklinde olursa bu durumda en aza indirilmiş olur.
 
Burayı okuduklarını çok zannetmiyorum. Eylül'de attığım mesaja Ağustos'da döndüklerini bilirim. İletişim için bir yol oluşturmaları, iletilen talebin durumu için geribildirim vermeleri lazım. Okul sitesi, Vitamin Fabrika, EBA konusundaki yazışmalarımın kötü akıbeti, birçok site arasında liderliğe oynar. Bu süreçte öğretmeni Çağrı Merkezlerine bile görevlendiriyorlar da EBA'nın başına şu talepler hızlı işlensin diye adamakıllı bir sistem kurmuyorlar. Göstermelik diyorsanız herşey var. Sayfa var, iş bölümü var, sorumlu var ama çözüm yok!

Bakanlık olarak bu konuda çok kötüyüz. Naçizane tavsiyem, bir talepte bulunmadan önce o talebin görüleceğinin, dikkate alınacağının garantiye alınması olur. Daire başkanının kulağına bizzat fısıldayamayacaksanız vallahi boş. Değil madde madde yazmak; "Birincisi....." diyerek bir cümleye başlamak bile istemiyorum. Bıktım artık.

Bakanlığın biz Bilişimcilere olan tavrı kadar beni üzen başka bir hadise yoktur.
 
Bundan birkaç yıl önce destek@eba.gov.tr ye yazmıştım. Zahmet edip cevap vermediler. Geçen sene 100'e yakın hazırladığım Python sorusu halen daha incelemede gözüküyor.
 
afad gönüllüsü olmak için birtakım eğitimlerden geçmek lazım, afadın sitesindeki videolar okul hattından açılmıyor, ilgili yerlere geçen hafta ayın 7'sinde mail attım, bakalım ne zaman geri dönüş yapacaklar.
 
Ilk okul ogrencilerine 14.30 dan sonra ders tanimlama isi bitsin mesela
Cocuklar 1 ile 4 arasinda musait izin saatleri o da ne ders var otur oturduun yere
Sabahlari duruken 2 den aksam 7 ye kadar ders de ne alaka mesela.
 
afad gönüllüsü olmak için birtakım eğitimlerden geçmek lazım, afadın sitesindeki videolar okul hattından açılmıyor, ilgili yerlere geçen hafta ayın 7'sinde mail attım, bakalım ne zaman geri dönüş yapacaklar.

2018 yılında "Bir milyon öğretmen Bir milyon fikire" proje gönderdim.
Hala ALINDI DEĞERLENDİRİLİYOR yazıyor...
 
Madem ki artık "hibrit" eğitim sistemine geçilecek ve madem ki ders programlarını oluşturulması, planlanması yönetmeliklerle okul idaresinin görevi. Niye milyonlarca öğretmene bu iş yükü verildi. Sonra da öğretmenler bu işi yapamıyor diye sızlanmak...
Senelerdir öğretmenlerin bilişim (bilgisayar) konusundaki eksikliği bilinen bir durumdu ve yıllardır da dillendirdik. "Sosyal medya hesabını kullanabilmeyi" bilgisayar kullanabilmek diye adlandıranlar bile oldu. Keşke sorun EBA'nın işlevselliğini arttırmak, sorunlarını çözmek kadar basit olsa. Siz dünyanın en iyi eğitim platformunu da oluştursanız birileri kullanamayacak veya bir yerinde kendine göre bir eksiklik bulup eleştirecektir. Belki de bu ve bunun gibi uyum sağlama sorunlarını daha oluşmadan engellemek için "Bilişim Okuryazarlığını" kendi tabirleri ile "miğfer" ders haline getirmek yeterlidir. Böylelikle belki hazırcı olmayı bırakıp kendi çözümlerimizi üretmeye başlayabiliriz.
 
Kullanımı artırmak istiyorlarsa kesinlikle Instagram, Facebook gibi bildirimler anında önümüze düşmeli. Öğrenciye ödev gönderdiğimizde öğrenci EBA'yı açmazsa haberi olmuyor. Halbuki bildirimler telefona gelse müthiş bir yenilik olur.
 
Yani hocam...
İçerik üreten yok, trendleri takip etmek yok, üniversiteden mezun olduğu bilgilerle işi götürmeye çalışıyor çoğu arkadaşımız. İçerik üretmek noktasındaki eksiği Yayınevi temsilcileri Z Kitap ile doldurmaya çalışıyor -ki o da öğrenciyi ne kadar merkeze alıyor? Tek yönlü iletişim hepsi. Yani arkadaşlarımız teknolojinin getirdiği nimetleri kullansa uçuşa geçecek, sınıf atlayacak farkında değil. 5 dakikalık rahatını bozmamayı, ömür boyu sürecek rahatlığa tercih ediyor. E-twinning projelerinin Türkiye'de patlamasının bir sebebi de budur bence. İsteyen öğretmen kimseye mihnet etmeden projesini, çalışmasını yürütüyor.

E-Okul geldiğinde bazı kıdemli arkadaşlarımız "bu nereden çıktı, kullanmasak olmaz mı?" nevinden yaklaştılar ama mecbur kaldılar ve öğrendiler. E-Okul gibi mecbur kalacakları bir sistem getirilmeli. Portaldan bahsetmiyorum; EBA'dan falan bahsetmiyorum. Eğitimin işleyişi değişmeli. Uygulamalı eğitimler verilerek pişmeyen öğretmen pişmedikçe yakasını kurtaramayacağını anlamalı! Fatih projesi eğitimlerinde dahi o denli zorlayıcı olamadık. Eğitimleri verdik ama ders için yardımcı içerik yok. Yayınevlerindeki bazı içerikler EBA'da yok. Kendisi üretmiyor! Bulayım kullanayım derdinde...Bazı şeyler harekete geçmek ama altyapıyı iyi planlayamamak üzerine kurulmuştu. Şimdi okullar can çekişiyor. Öğretmenin adapte olabilirliği tartışılır. Neresinden tutsak elimizde kalıyor.
 
Geri
Üst