E-Tab 5 sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan umay39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

umay39

Üye
Hocalarım ilk olarak tabletlerin bazılarında "general mobile" yazısı sürekli dönüp duruyor. Boot etmeye çalşıyorum oda işe yaramıyor. Tekrar aynı yazı gelip dönüyor. Diğer sorun bazu tabletler direk test ekranında kalmış (L-spiker,R-spiker,Wifi..gibi) butonların olduğu bir ekranda duruyor ondada boot işlemi işe yaramadı. Çözümü var mıdır ?

umay39' Alıntı:
Hocalarım ilk olarak tabletlerin bazılarında "general mobile" yazısı sürekli dönüp duruyor. Boot etmeye çalşıyorum oda işe yaramıyor. Tekrar aynı yazı gelip dönüyor. Diğer sorun bazu tabletler direk test ekranında kalmış (L-spiker,R-spiker,Wifi..gibi) butonların olduğu bir ekranda duruyor ondada boot işlemi işe yaramadı. Çözümü var mıdır ?
Bendede var öyle tablet :!:

bi kaç kere aynı işlemi tekrarlamak zorunda kaldım sonunda düzeldi ya sabır demekten başka bişey gelmiyor elden :)

Hocalarım bi sorum daha var. Google play store yüklenmiyor bazı tabletlere ve bazı tabletlerde bluetooth sorunu var dosya gönderimi yapabiliyor fakat o tablete dosya gelmiyor. Bazı tabletlerde bluetooth gözükmüyor bile. Çözümü olan var mı ?

Güç tuşu ses + -
Bu üç tuşa yaklaşık 10 sn basılı tutuyorum tablet kapanıyor.
Daha sonra güç ve ses + tuşu ile resetliyorum sorun düzeliyor
Ben böyle çözüm buldum.

bende de dönüp duran bir tablet var herseyi denedim olmuyor öğrencide açamadığı için aktivasyon yapamamıs yapamazsa arıza kaydı açamam ne yapmam gerekiyor :shock:

emelos' Alıntı:
bende de dönüp duran bir tablet var herseyi denedim olmuyor öğrencide açamadığı için aktivasyon yapamamıs yapamazsa arıza kaydı açamam ne yapmam gerekiyor :shock:
aktivasyona gerek yok servise göndermek için.

Dönüp duranlar için;

1. ses açma+ses kapama daha sonra güç düğmesine yani hepsine basılı tutup resetliyoruz
2. ses açma+güç düğmesi ile boot ekranını açıyoruz
3. ses kapama ile 2. seçeneğe gelip güç düğmesi ile seçim yapıyoruz+yes den fabrika ayarları daha sonra yeniden başlat diyoruz
4. aktivasyon olmazsa ki f@tih,F@tih ile yapamadım harici bir wifi bağlantısını seçin onunla deneyin(f@tih,F@tih leri unut deyip daha sonra harici bağlantıyı seçebilirsiniz)

etab-5 ler ile internet sayfası açamıyorum. aktivasyonda sıkıntı yok ancak kullanıma açılmadı mı yoksa f@tih,F@tih ağlarından dolayı mıdır diye bir soru sorsam??

ademola' Alıntı:
emelos' Alıntı:
peki arıza kaydını nasıl açıcağız orda öğrenci bilgilerini bulamıyorum

emelos' Alıntı:
ademola' Alıntı:
emelos' Alıntı:
tablet seri no girince tablet çıkıyor hocam.

test ekranında kalmış (L-spiker,R-spiker,Wifi..gibi) butonların olduğu bir ekranda durur halde kalmış bir tablet var elimde..recovery yapılsa dahi aynı ekran yine geliyor.çözüm için bilgisi olan varsa çok makbule geçer..

ademola' Alıntı:
emelos' Alıntı:
ademola' Alıntı:
emelos' Alıntı:
tablet seri no girince tablet çıkıyor hocam.

Hocam tab 4 ler pybs de gözüküyor arıza kaydı girerken fakat e tab 5 ler yok sistemde. kabul tutanağını da sisteme girdim fakat yine gözükmüyor.

kaandemiroz' Alıntı:
test ekranında kalmış (L-spiker,R-spiker,Wifi..gibi) butonların olduğu bir ekranda durur halde kalmış bir tablet var elimde..recovery yapılsa dahi aynı ekran yine geliyor.çözüm için bilgisi olan varsa çok makbule geçer..

smtvural' Alıntı:
hocam aynı şekilde bekleyen öğrenci tabletleri var elimde..çözüm yok mu acaba?

bekletmeyin mng kargoya verin gitsin 2 günde yapıp geri gönderdiler benimkileri yalnız kargo uzun sürüyo :) telpa 2gunde çıkarıyo tableti.

bu sorunu çözmek için tabletin şarjı bitsin. siz kendiniz tableti şarj etmeye başlayın ve tableti kendiniz açın. ilk açılışta güç düğmesi ve + ses düğmesiyle açarsanız format ekranına ulaşabiliyorsunuz. ben bir kaç defa bu şekilde çözdüm.

mslk' Alıntı:
bu sorunu çözmek için tabletin şarjı bitsin. siz kendiniz tableti şarj etmeye başlayın ve tableti kendiniz açın. ilk açılışta güç düğmesi ve + ses düğmesiyle açarsanız format ekranına ulaşabiliyorsunuz. ben bir kaç defa bu şekilde çözdüm.

format ekranına ulaşıyoruz zaten hocam.recovery sonrası boot ederken de test ekranı geliyor.neyse servis kaydını yaptık .gelip alacaklar.

umay39' Alıntı:
Hocalarım bi sorum daha var. Google play store yüklenmiyor bazı tabletlere ve bazı tabletlerde bluetooth sorunu var dosya gönderimi yapabiliyor fakat o tablete dosya gelmiyor. Bazı tabletlerde bluetooth gözükmüyor bile. Çözümü olan var mı ?
Kurumsalı kaldırın 8)

hknky' Alıntı:
Dönüp duranlar için;

1. ses açma+ses kapama daha sonra güç düğmesine yani hepsine basılı tutup resetliyoruz
3. ses kapama ile 2. seçeneğe gelip güç düğmesi ile seçim yapıyoruz+yes den fabrika ayarları daha sonra yeniden başlat diyoruz
4. aktivasyon olmazsa ki f@tih,F@tih ile yapamadım harici bir wifi bağlantısını seçin onunla deneyin(f@tih,F@tih leri unut deyip daha sonra harici bağlantıyı seçebilirsiniz)

etab-5 ler ile internet sayfası açamıyorum. aktivasyonda sıkıntı yok ancak kullanıma açılmadı mı yoksa f@tih,F@tih ağlarından dolayı mıdır diye bir soru sorsam??

Bu tablet lerden birini fabrika ayarlarına döndermeme rağmen yine logo aynı şekilde dönmekte, galiba servis den başka çare kalmadı.

ilk3r' Alıntı:
hknky' Alıntı:
Dönüp duranlar için;

Bu tablet lerden birini fabrika ayarlarına döndermeme rağmen yine logo aynı şekilde dönmekte, galiba servis den başka çare kalmadı.

tablet açılırken logo ekranda dönüp dönüp başa sarıyorsa o tablet bootloop olmuştur. servise gönderebilir yada kendiniz servisin yapacağı işi yapabilirsiniz... :

öncelikle bootloopdan çıkmak için ses artırma kısma ve power tuşlarının 3üne birden 10sn basılı tutun tablet kesinlikle kapanacaktır. tablet kapalıyken orjinal rom yüklenebiliyor.

fatih-tablet-f281/e-tab-4-ve-5-orjinal-yazilim-rom-mdm-yukleme-t149386.html

BBNET
Geri