E-Sınav Ceza almışım, ne yapabilirim?

Kodla Büyü

forumdas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
E-Sınav görevine (18.00'deki sınava 17.46'da giriş yapabildim.) geç girebildim, ceza almışım. Yağmurda trafikte sıkışıp kaldım, 2 km koşarak gittiğim sınava, ceza almışım. Hem de 2 yıl.
Oğlumun tıp fakültesinde diş randevusu vardı ama MHRS sisteminde yada TIP fakültesi sisteminde gözükmüyor, doktor kendisi bir sonraki randevuyu ayarlıyor.
İtiraz etsem ne sunabilirim, bilginiz var mı?

E-Sınav görevine (18.00'deki sınava 17.46'da giriş yapabildim.) geç girebildim, ceza almışım. Yağmurda trafikte sıkışıp kaldım, 2 km koşarak gittiğim sınava, ceza almışım. Hem de 2 yıl.
Oğlumun tıp fakültesinde diş randevusu vardı ama MHRS sisteminde yada TIP fakültesi sisteminde gözükmüyor, doktor kendisi bir sonraki randevuyu ayarlıyor.
Geçen sene başıma geldi, 1 yıl ceza aldım. İl sınav bölümüne başvuruluyor ancak bir şey çıkmaz hocam. Trafik geçerli mazeret değil. Size daha erken çıksaydınız derler.

O güne ait rapor alma şansınız varsa dilekçe ile başvurun ceza almazsınız.

:oops:
Hastane randevusu, "Çocuğuna refakat etmiştir." alsam, geçerli olur mu acaba?

Raporu olan kişinin sınava girmesi?
Buda hata...

İl ile görüşün belki 1 seneye düşürülür. İlk ceza ise..
Bu arada, 19.00 sınavında görevliyseniz, sizden önce 18.00'de sınav varsa, mecburen en erken 18.45 sonrası sisteme girebiliyorsunuz. Aynı sistem 15 dk önce gelmeyi kabul etmiyor.

Pekiyi, son 15 dk içerisinde giriş yapmanın cezası 2 yıl mıdır? 6 ay diyen var.

Pekiyi, son 15 dk içerisinde giriş yapmanın cezası 2 yıl mıdır? 6 ay diyen var.
Ben ikinci cezamı aldım. 3 yıl :)

Umut hakkımı saklı tutuyorum. belki dikkate alır sayın siyasiler. Bir af çağrısı yaparlarsa yırtarım :))))

işin ilginç yanı geç kalmadım. şifremi geç girebildim. 10 dk uğraştım. kameraları inceleseler görürler. Loglarda deneme yaptığımda görüle bilir ama hukuk kurum içine biraz zor hükmediyor.

Ben de üç-dört sene önce, ikinci cezamı bu şekilde 1dk gecikmeyle almıştım. 5 yıl ceza gelmişti ama 1 yıl sonra falan geç kalanlara bir kereliğe mahsus af geldi ve cezam kalktı. Onun harici yaptığım savunmalar da kabul edilmedi, görüştüğüm il disiplin kurulundaki kişiler mazeretlerimi geçerli saymamışlardı. Muhtemelen geç girmeyip o anda rapor alsaydım ceza almayacaktım. Ama geç girince durum değişiyor..

Hocam, mazeretini belirt. Cezanız kalkar diye düşünüyorum ama üzülecek bir durum yok. Çoğu kişiye belge verdikleri için artık sınav çıkmıyor. Çok da gerek kalmıyor artık.

Son düzenleme:
yıllar önce birkaç kez görev aldım en son görev aldığımda salon başkanıydım ;(hepsınde salon başkanıydım.) sonra bir arkadaş dedi ki hocam siz tabletlere bakın ben giriş belgesini toplarım tamam dedim çünkü adaylar açamıyr anlamıyor sistem donuyor onlarla uğraştım durdum neyse bu arkadaşımız bir adaydan giriş belgesini almayı unutmuş hadi bakalım tutanaklar tutuldu ve tek sorumlu ben oldum çünkü tüm sorumluluk salon başkanında bakanlık sana soruşturma açacak dediler sonra ir şekilde adamı bulduk belgei temin ettik ama ömrümden ömür gitti bi daha da görev almadm herkes benle aynı ücreti aldı ama ben daha çok koşturdum ayrıca bir eksiklik olunca sadece bana hesap soruldu böyle adaletsiz sistem mi olur orada iki tane daha gözetmen var onlara da sorumluluk verilsin neyse bir daha girmedim sınava bi kere resen geldi onda da gözetmendim hiç sesimi çıkarmadım bilgisayarcıyım demedim gözetmenlik yapıp çıkım ama kendim isteyerek o sınava gitmem bence gerek yok

Maalesef bir şey çıkmıyor. Rapor alma ihtimali yok sınava girmişsiniz. Salona gelmek sizi kurtarmıyor, zamanında giriş yapmak şartı var. 2. kez ceza aldığınız için 2 yıl ceza vermişler. Çok bir şey kaybetmemişsiniz bence 1100 tl sınav başı ücret; ailece bir yemek bile yenmiyor.

Maalesef MEB de işler personel lehine değil.
Sınavda joker aday yakaladım.
Sistem yüzünü tanımadı. %50lerde kaldı. 2 sene önce. Adaya joker aday sorularını doldurttum. Hepsine yanlış cevap verdi.
Tutanak tuttum, Aday'a söyledim ve sınavını iptal ettim.
Ertesi gün ilçeden arayarak tebrik ettiler, Joker aday yakalamışsınız ve sınavını iptal etmişsiniz diye.
Bende mutlu oldum tabi, görevimiz zaten dedim.
Peki Polis Tutanakları nerde diye soruldu. Joker adayı polise teslim edip tutanak tutturmadınız mı dendi.
Polis tutanağının da eklenmesi gerekiyormuş. Yönetmelikte yer alıyormuş.
Doğrudur, sehven unutuldu dedim.
Soruşturma geçirdim. 1 yıl ceza aldım. Müfettiş acıyıp 1 yıl vermiş.
Sınavı iptal olan adayın sınavı da geçerli sayıldı. Onun aldığı 2 yıl sınavlardan men cezası kaldırıldı.
Gerçekten joker aday yakalayan ben 1 yıl ceza aldım.
Kısacası hiç uğraşmayın o cezayı alacaksınız, kaçarı yok yani.

Maalesef MEB de işler personel lehine değil.
Sınavda joker aday yakaladım.
Sistem yüzünü tanımadı. %50lerde kaldı. 2 sene önce. Adaya joker aday sorularını doldurttum. Hepsine yanlış cevap verdi.
Tutanak tuttum, Aday'a söyledim ve sınavını iptal ettim.
Ertesi gün ilçeden arayarak tebrik ettiler, Joker aday yakalamışsınız ve sınavını iptal etmişsiniz diye.
Bende mutlu oldum tabi, görevimiz zaten dedim.
Peki Polis Tutanakları nerde diye soruldu. Joker adayı polise teslim edip tutanak tutturmadınız mı dendi.
Polis tutanağının da eklenmesi gerekiyormuş. Yönetmelikte yer alıyormuş.
Doğrudur, sehven unutuldu dedim.
Soruşturma geçirdim. 1 yıl ceza aldım. Müfettiş acıyıp 1 yıl vermiş.
Sınavı iptal olan adayın sınavı da geçerli sayıldı. Onun aldığı 2 yıl sınavlardan men cezası kaldırıldı.
Gerçekten joker aday yakalayan ben 1 yıl ceza aldım.
Kısacası hiç uğraşmayın o cezayı alacaksınız, kaçarı yok yani.
trajikomik

raporu sınavdan belli bir süre önce (2 saat 4 saat ) milli eğitime ulaştırmak gerekir.
Yerine göre değişiyor hocam. Ceza vermek istemiyorlarsa işleme koyuyorlar. Bulunduğum ilçede kabul ettiler birisinin sınavdan sonra alınan raporunu. Doğru olmasa da.

Geçmiş olsun hocam. Fırsat bu fırsat sınav görevi takip etmeyip almamanın nasıl bir şey olduğunun farkına varırsın. Zaten senede çıkan 2-3 görev. Kafayı meşgul etmeye hiç gerek yok.

Ben ikinci cezamı aldım. 3 yıl :)

Umut hakkımı saklı tutuyorum. belki dikkate alır sayın siyasiler. Bir af çağrısı yaparlarsa yırtarım :))))

işin ilginç yanı geç kalmadım. şifremi geç girebildim. 10 dk uğraştım. kameraları inceleseler görürler. Loglarda deneme yaptığımda görüle bilir ama hukuk kurum içine biraz zor hükmediyor.
dava açarsanız 2-3 yıl bitimine yakın muhtemelen haklı olduğunuz anlaşılır ve cezanız kaldırılır (!)

ilksms
Geri