E-OKULDA karne görüşlerine SMİLEY ekleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan COBOL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
____________ @@@@
___________@@@@@@
___________@@@@@@
____________@@@@@
______________@@
_______@@@@@@@@______@@
_______@@_____@@@@___@@
_______@@_____@@ @@@@@
________@@____@@
________@@____@@
_____________@@@@@@@@
___________@@_______@@
_________@@@_______@@
_______@@@________@@
_____@@@_________@@ Run evlat Run

istanbul38' Alıntı:
____________ @@@@
___________@@@@@@
___________@@@@@@
____________@@@@@
______________@@
_______@@@@@@@@______@@
_______@@_____@@@@___@@
_______@@_____@@ @@@@@
________@@____@@
________@@____@@
_____________@@@@@@@@
___________@@_______@@
_________@@@_______@@
_______@@@________@@
_____@@@_________@@ Run evlat Run
bu ne güzel olur.. Öğrencilere karne görüşü kısmına mektup yazasım var, ben de gülümseme ekliyodum, çıkmıyomuymuş demek :D

konuyu toparlayalım başlıkla ilgili arma yapanlara malzeme sunalım yoksa her başlık bir fiyasko olacak forumda. benim şimdi yazdığım görüşlerimden örnekler veriyorum. ilk örnek hepimiz için olsun.

Hoşgörü, anlayış, yardımlaşma, sevgi, saygı gibi bazı değerler vardır ki hayata anlam katar. Hayatı bize ve çevremize güzel kılan bu değerlere sahip insanları çevrende bulundur daha da önemlisi insanların çevresinde bulundurmak isteyecekleri bu insanlardan ol. Ben sana bu konuda sonuna kadar güveniyorum...

Akademik başarı mutlu olmak için kullanabileceğin bazı araçları edinmeni sağlayabilir. Ama o araçlar bile olmadan mutlu olmayı ancak hayatta iyi ve güzel şeyler için çalışan sorumluluk sahibi ve erdemli insanlar başarabilir. Sanırım doğru yolda ilerliyorsun...

İnanları başarıya götüren çevresindeki kişilerin içinde iyi olmakla yetinmeyerek kendi başarabileceklerine ve değerine yakışır hedeflere yönelik adımlar atabilmeleridir. Gereken her şeye sahip olduğunu biliyorum; o zaman öğretmeni olmaktan guru duyduğum ........'nın, yakıştırdığım o yerlere göre çalışacağından emin olabilir miyim?

Başarılı daha da ötesi mutlu olmak için gerekli olan değerlerden payına düşen fazlasıyla aldığına eminim. Girdiğin ortamlarda itibar görüp sevilip sayılmak için öncelikle bu gerekir. Bir de çok çalışmak... Onun da gereğini yapacağına yürekten inanıyorum

Çalışma, yardımlaşma, sorumluluk sahibi olma gibi davranışlar ancak zehir gibi bir beynin koca bir kalbe hükmetmesiyle bir insanda görülebilir. İyi ki öğretmeniniz olmaktan gurur duyduğum öğrencilerimden oldun...

Hayatta herkes aynı şartlara sahip olamaz bu sebeple bazılarının daha çok çalışması gerekli. Özellikle yarışa geriden başlayanlar için aradaki farkı kapatmak her geçen gün daha da zorlaşır. Daha da geç kalmadan gereken tedbirleri almanı yürekten diliyor ve yapabileceğine benim gibi inanacağını umuyorum

Sanatla uğraşan insanların gelişen duyarlı ve hassas yapısı onlara büyük bir kıymet katar. Bizim hayatta bu duyarlı ve hassas kişilere büyük ihtiyacımız bulunmakta. İşte bu sebeple önemli yerlere gelmeniz, bazı yetkilere sahip olmanız gerekmekte. Bu da ancak akademik başarımızla mümkün. Daha fazla gayret göstermen işte bunun için gerekli...

Önce kendinin, sonra çevrendekilerinin niteliklerini bilmen gerekiyor ki uygun eşleştirmeler yapıp, ona göre amaçlar belirleyebilesin. Küçük adımlar ilkesiyle belirlediğin o hedeflere ulaşıp azimle yola devam edebileceğini biliyorum...

At gözlüğü falan diyen arkadaşa sözüm. Herkes kendi bildiğini yapar. Karneleri boyayın süsleyin. Kendi fikriniz...

Kaldı ki değişime ayak uydurmamız lazım falan demiş bu kişi. Siz değişime ayak uydurursanız evrensel bakış açısıyla yurtdışındaki öğrenciler gibi gelir karşınıza hizmet verdiğiniz öğrenciler. Kültürden uzak falan filan.. (karne konusu ile alakası yok bu söylediklerimin)

Ayrıca sıkıysa okula almayacakmışım öğrenci istediği gibi gelecekmiş okula. Bunun kararını okul aile birliği verir. Serbest kıyafet uygulaması yapılacaksa onlar karar alır, yapılmayacaksa da onlar. Serbest kıyafet uygulamasının yapılmayacağı bir okula öğrenci sivil gelemez kardeşim. Ben almam. Bilip bilmeden yorum yapanlar kendi bakış açılarıyla konuşuyorlar. Sanıyorlar ki isteyen öğrenci istediği gibi gelecek, istediği şekilde gelecek. Kuralsız okullar var demekki türkiyede... Böyle saçma yargılamalar yapan öğretmen arkadaşlar olduğuna göre... Tabi her yazan öğrenci ise..

Kimseye smiley yapmasın, yapamaz demedik. Forum un amacı tartışmaktır. Ben karneye yapmam diyorum. Yapacaksam ayrı not kağıtlarıyla karneye iliştiririm diyorum. Vatandaş ne olur yapsan diyor. Yapmak zorundamıyım? Ve bunun adı da at gözlüğüyle bakmak oluyor, sevgiden uzak beyin oluyor. Bir diğeri de sevgiden saygıdan söz ediyor. Sevgi göstergesi :) bu işaret ise neden annelere, babalara bu işaret çakılmıyor? Bu kadar evrensel bir görüşe sahip değilim şahsen...

Sorun varsa, çözüm önerisi üretilir. Fikirler dayatma olamaz. Tartışırken de sınırı aşmamak gerekir herhalde.

Konu başka yerlere kayıyor ama...

Şimdi ben bir öğretmenim. Aynı zamanda ilkokula giden bir oğlum var. Şimdi ben bir gün okula oğlumu sivil kıyafetle (Forma giyme kararı olmasına rağmen) gönderecem ama okul oğlumu okula almayacak. Oradan birisi de çıkacak diyecek ki "Sivil gelemez kardeşim". Kimsin sen derler adama. Bu veli olarak karşılaştığım durum.

Derse sabah öğrenci sivil kıyafetiyle gelmiş. Çocuğu uyarırsın. Başka hiç yapacak birşey yok. Alacaksın sınıfa. Bu da öğretmen olarak karşılaştığım durum.

Bunlara takılmaya gerek yok. MEB bas bas bağırıyor. Kimseyi bırakmayın diyor. Notları yüksek verin diyor. Kitabını veriyor. Yemeğinin veriyor. Köyünden okuluna taşıyor. Sen hala diyorsun ki "Sivil gelemez kardeşim"...

BBNET
Geri