E-okul'a Fotoğraf eklemek kimin işi?

Kodla Büyü

faky18

Seçkin Üye
Seçkin Üye
hocam formatörseniz takılın oyalanın çalışıyor desinler, yoksa ben gibi ne yapsan yatıyo bunlar derler. ben de yaklaşık 2 hafta da 1000 öğrencinin resmini çekip ekledim e okula.

hocam geçen yıl eksik olan fotoları okul formatörü olarak ben girdim. Ama bizim görevimiz degil.Müdür yardımcısı rica etti.Bende girdim.

işiniz yoksa, müsaitseniz "hocam benim görevim değil ama size yardımcı olmak için girebilirim" diyebilirsiniz.

insan gibi söylüyorsa ağır ağır yapın ve giriş-çıkış saatleri ile ilgili tolerans isteyin... insanlıktan çıkmışsa kendi görevidir bunu hatırlatın...

müdür yardımcılarının görevi normalde. ama şunu yapabilirsiniz müdür yardımcınıza sınıf öğretmenlirinin girmesini söyleyebilirsiniz. her öğretmen kendi sınıfını girsin. 2000 kişi girmek çok zor hocam bence girmeyin okadar kişiyi

faky18' Alıntı:
hocam formatörseniz takılın oyalanın çalışıyor desinler, yoksa ben gibi ne yapsan yatıyo bunlar derler. ben de yaklaşık 2 hafta da 1000 öğrencinin resmini çekip ekledim e okula.
bende öğretmenime katılıyorum. en azından idare ile aranda problem olmaz. arayı sıcak tutmuş olursun.

bence eğer işin yoksa hocan idareciye yardımcı olmak için gir derim. ama sende herşeyi yaparım olayına girme ağırdan al yıl boyunca yapacağın işleri planla ki sana yatıyor demesinler.

evettttt arayı iyi tutmak lazım vah vah bu da bi çeşit şiddet yav hemde şiddetli şiddet...

1- kendine çekim yapacağın ortamı ayarla
2- elbisesi eksik öğrenciler olacaktır örnek bir kız/erkek elbisesi ayarla
3- kendine 3 tane yardımcı öğrenci ayarla 2 tanesi resim çekilecek öğrencileri ayarlasınlar üst baş poz verişini filan 1 öğrenciyi memur yap sınıf listelerini doldursun
4- bu döngü 2bin öğrenciyle 2 haftanı alır
5- 1 öğrenciye sınıf klasörleri oluşturt
6- sınıf klasörlerine resimleri at
7- resimleri düzenleme ekibi kur 10 öğrenci ideal her resimi kırpsınlar
8- her sınıftan 1 öğrenci iste görevli öğrencilerle beraber resimlerin dosya adlarını çocukların isimleri soyisimleri olarak değiştirsinler
9- resimlerin kblarını ayarla
10- düzenleme ekibine e-okuldan idareci şifresiyle attır
bu döngü senin 1 ayını alır ilk dönemi bitirisin :D
hani bu listeyi oku önce benim fikrim bu işlemleri toparlayabilecek olan idareci yüzde 1 dir ancak

Hocam olay idarecinin bunu sana nasıl söylediğinde iyi söylemişse arkadaşların dediği gibi oyalanarak yapabilirsin yok tersse sende deki kimin şifresiyle olacak bu iş diyecekki mdr şifresi ozaman onun işi de çık.

ben nemi yaptım çok şükür bütün idarecilerimiz iyi ben onların istediklerini musait olduğumda yapıyorum onlarda benim örnek sabah 9 da gelirim akşama hayırlısı kaç olur gidişim bilmem. fotolardada ben çektim mdr yrd. de attı. anlayacağın imece.

idarecinin görevi tabiki amaaaa.......
- senden rica etmişse
- yapabileceğine inanmıyorsan
- fazla takıntın varsa (sınav görevlerinde öğrenci fotoğraflarına dikkat ederim.. kimisi "bulanıklık " filtresi uygulanmış gibi durur..)

sen yapsan saha iyi olur..

bir şirket geldi bizde tüm öğrencilerin fotolarını çekti.Her öğrenciye kimlik belgesi falan veriyor. Öğrenci başı 2,5-3 lira. Öğrencilere 5 liraya kimlik kartlarını sattı idare.Bir programları var şirketin.bu program fotoğrafları e okula yüklüyor. biz öyle yaptık. hem çok profosyonel oldu. Reklama girmeyecekse şirket :
http://akkorcolor.com/ tavsiye ederim.

hocam ben şimdiye kadar bir türlü beceremedim ama 7 yıl sonunda öğrendimki biz yaptığımız işi satamıyoruz en azından çoğumuz yapamıyoruz ki düştüğümüz bu durumlarda bundan kaynaklanıyor. bi iş mi çıktı ağırdan alacan oyalanacan ne kadar zor olduğundan bahsedecen yavaş yavaş sindire sindire yapacan. bi idareci o 2000 kişinin resmini cekip eokula atsa eminim bir sene daha başka iş yapmaz her soranada işim çok zor bütün gün çalışıyorum der. ama biz bilişimciler ne kadar yavaştan alsakta en fazla 10 günde bitiriveririz. o zaman ne varmış be onda derler kıymeti kaçar. bu durumu aslında bütün işlere uygulamak lazım bi şekilde bize muhtaç olduklarının farkına varmalılar. en basiti bizim okulda zil için bi cihaz var ben gelmeden önce saat değişimlerinde cihazı söker İle götürürler ayarlatıp getirirlermiş. ya son 3 yıldır oniki dev adam çalıyormuş zilde düşünün. ama geldim ayarladım şimdi melodi beğenmiyorlar. bu şekilde liste uzar gider. bizim üniversiteden hocamız derdi bi işi yapın ama nasıl yapıldığı göstermeyin ki size bi şekilde bağlı kalsınlar. şimdi şimdi hak veriyorum

BBNET
Geri