e-okul sertifika sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan memoras
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

memoras

Aktif Üye
sabahtan beri okuldaki bilgisayarların hepsinde eokula girilmeye çalışıldığında ''sertifika'' sorunu ile karşılaşılıyor, bütün ayarlamaları yaptım ama olmadı acaba e-okuldan kaynaklanan bir sorunmu var

İki nedeni olabilir birincisi saat -tarih (olmadı demişsin) ikincisi virüs. Antivirüs programı halledemezse format at.

explorerde internet seçeneklerinden içerik..bu bölümde sertifikalar bölümünde diğer kişiler var..orda *meb.gov.tr var..onu silin..sorun düzeliyor..

seyyar' Alıntı:
explorerde internet seçeneklerinden içerik..bu bölümde sertifikalar bölümünde diğer kişiler var..orda *meb.gov.tr var..onu silin..sorun düzeliyor..
yok hocam düzelmiyor :) içerikten sertifikaları ayarladım kaldırdım, program ekle kaldırdan windows bileşenlerini yükledim, saat tarih ayarlarında sorun yoktu, sertifika yüklemeye çalıştım alındı dedi yine aynı yine aynı

hocam bizde de aynı sorun vardı ben ana makıneden internet explorer seçenekelrden sertifikalar kısmından meb.gov.tr yi silmedim. bunun yerine güvenlik sekmesinden meb.gov.tr yi güvenli site olarak ekledim. sonra gelişmiş sekmesinden tsl 1.0 ve ssl 3.0 kullan seceneklerini kontrol ettim işaretli olmaları gerekiyor. sonra ana makineyi tekrar başlattım düzeldi

sertifika yuklu , tarih ve saatte guncel mebbise girmede sıkıntı yok fakat e okul hiç açılmıyor. İnternette denilen ssl, tsl ... gibi ayarların hepsini yaptım fakat mozilladan baska tarayıcıda(crome explorer) e okula giremedim benzer sorun yaşayan yada çözüm önerisi olan varsa arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum..

ASKAS25' Alıntı:
İki nedeni olabilir birincisi saat -tarih (olmadı demişsin) ikincisi virüs. Antivirüs programı halledemezse format at.
Adam okuldaki burun bilgisayarlar diyor. Cevap: olmadı format...
Kurtulmak için başkasına söylüyoruz ama birbirimize yapmayalim bari. Sen hiç bi sorun oldu diye okuldaki bütün bilgisayarlara format attin mi?

yanlış hatırlamıyorsam gelen yazıda çift tıklayıp direkt yükleyin diyordu oysa yükleme yönergelerinde biraz daha teferruatı var. ben de ilkinde çift tıklayıp yüklediğimi sandım meğer ileri diyip gözat sonra sertifika seçilmesi gerekli. belki gözünüzden kaçmıştır.

BBNET
Geri