xcrocodilex
Üye
50 kb sınırı kalkmış mı ?
sanırım max dosya boyutu 20 KB a düşmüş...
ct442002' Alıntı:133*171 dışındakilerini ya da büyüğünü kabul etmiyor mu yani?
http://eokulresim.com/yeni-sisteme-gore ... cultme.phpfikriye' Alıntı:Ne zaman bi sorunla karşılaşsam ilk işim bbneti açmaktır.Anasayfada hep o sorunun başlığını görürüm.İyi ki varsın bbnet.)
resim 133*171 olunca boyutu 20 kb den az oluyor.Nasıl resim eklicez?
HOCAM BEN DENEDİM AMA HİÇ BİR DEĞİŞİKLİK OMUYORbexo' Alıntı:son zamanlarda denemedim ama İrfan viev in bir eklentisi riot.dll onu kurduktan sonra file Batch Conversion /rename yi seçin ordan options u tıkladığınızda açılan pencerede son seçenek dosya boyutu ile alakalı orda kaç kb yaparsanız o boyuta getiriyor.
Not: Benim fotoları 133x171 hale getirmem 2-3 dakikamı alıyor. e-okul-f121/e-okul-fotograflar-icin-program-1000-resim-3-dakika-t110213.html
DosyaSisir programı ile de tane tane dosyaların boyutunu hallediyorum. her resim 1 saniye.. e-okul-f121/e-okul-resim-boyutu-t125374-30.html
Asıl sorunu yaşayanlar Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olmayan okullar ki bunların çoğunda ufak çaplı bir kriz oluşacak.. Robores için en alt düzeyde bilgisayar bilgisi yeterli iken, diğer çözümlerimiz biraz zahmetli veya göz korkutucu geliyor. Yoksa hasari arkadaşımızın yaptığı Photoshop damlacığı mükemmel birşey ve sadece photoshop kurulu olması yeterli. e-okul-f121/tek-tikla-e-okul-resimleri-hazir-133x171-px-t53225.html ellerine sağlık hasari hocam ...
hocam bütün resimler değildir herhalde. Bir de bu kadar kısa sürede. 5 marta kadar süre verilmiş. deli mi bu bakanlık?habibocak' Alıntı:Sayın Hocam,123456' Alıntı:şimdi bütün e okul resimlerini yeniden mi yükleyecez.
8'inci sınıfların ben daha 2 ay önce günlemiştim.şimdi yeni formata göre yapmak zorundamıyız...,
bilgilendirirseniz sevinirim..,
Bakanlık yazısı
ÖĞRENCİ FOTOĞRAF STANDARTLARI
e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde okullar tarafından eklenen öğrencilerimize ait fotoğrafların özellikleri ve boyutları aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır. Tüm Resmi ve Özel okullarımız aşağıdaki özelliklere dikkat ederek öğrencilerimizin fotoğrafları çekecek ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine ekleyecektir. Özellikle sınav işlemlerinde büyük önem arz eden fotoğraflar konusunda okullarımız öğrenci mağduriyetlerini engelleme adına gerekli hassasiyeti gösterecek ve her eğitim öğretim döneminin başında fotoğraflar güncellenecektir.
buna göre işlem yapmak lazım.
İyi çalışmalar
can61' Alıntı:Ben Robores i kullanıyodum 105-120 ve 5 kb altı yapıyordu yüz tanıma özelliği olduğu içinde çok kullanışlı idi.
Şu robores programını yeni boyutlara göre güncelleyebilecek bir babayiğit yok mu arkadaşlar.
avasoli' Alıntı:can61' Alıntı:Ben Robores i kullanıyodum 105-120 ve 5 kb altı yapıyordu yüz tanıma özelliği olduğu içinde çok kullanışlı idi.
Şu robores programını yeni boyutlara göre güncelleyebilecek bir babayiğit yok mu arkadaşlar.
Hocam belki işinize yarayacak bir program
http://www.soft-ge.com/download/doc_dow ... photo.html
Hocam benim anladığım 5 mart a kadar teog dan dolayı 8. sınıf öğrencilerinin fotoları girilmek durumunda, yalnız her eğitim öğretim döneminin de tüm resimlerin güncellenmesi bana da garip geldi. Yani sadece her eğitim eylülde olsa yeterli olmuyor mu neden her dönem başında bunu ben de anlamış değilim...biltek2007' Alıntı:hocam bütün resimler değildir herhalde. Bir de bu kadar kısa sürede. 5 marta kadar süre verilmiş. deli mi bu bakanlık?habibocak' Alıntı:Sayın Hocam,123456' Alıntı:şimdi bütün e okul resimlerini yeniden mi yükleyecez.
8'inci sınıfların ben daha 2 ay önce günlemiştim.şimdi yeni formata göre yapmak zorundamıyız...,
bilgilendirirseniz sevinirim..,
Bakanlık yazısı
ÖĞRENCİ FOTOĞRAF STANDARTLARI
e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde okullar tarafından eklenen öğrencilerimize ait fotoğrafların özellikleri ve boyutları aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır. Tüm Resmi ve Özel okullarımız aşağıdaki özelliklere dikkat ederek öğrencilerimizin fotoğrafları çekecek ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine ekleyecektir. Özellikle sınav işlemlerinde büyük önem arz eden fotoğraflar konusunda okullarımız öğrenci mağduriyetlerini engelleme adına gerekli hassasiyeti gösterecek ve her eğitim öğretim döneminin başında fotoğraflar güncellenecektir.
buna göre işlem yapmak lazım.
İyi çalışmalar
Sayın Hocam,Behken' Alıntı:evet Poğramla istenilen boyuta geliyor resimler..Ama resmi boylamasına resmen sündürüyor ..çocuğun kafası sünmüş gitmiş..Bunu nasıl çözeceğiz ki