E-Okul Raporlar Bölümünde Resimlerin Bazıları Görünmüyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asleon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

asleon

Aktif Üye
Arkadaşlar E-okul'da Öğrenci resimlerini tek tek attık fakat raporlar bölümünde bazı öğrencilerin resimleri görünmüyor. Bir türlü çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Fotoğraflı öğrenci listesinde bazı öğrencilerin fotoğrafı neden görünmüyor bir türlü çözemedim.

Fotoğraflı öğrenci listesinde ki 2.sıradaki fofolar görünmüyor arkadaşlar sizlerdede öyle mi

Emin olun paparazzi haberi girseydim onlarca mesaj yazardınız ne kadar gereksiz bir forum olduğunu şimdi anladım. Üyelğimi iptal ettiriyorum.

asleon hocam bizde ölebir sıkıntı var öğrenci kendi sayfasında resim görünüyor raporlar kısmında aynen dediğiniz gibi 2. sıradaki öğrenci resimleri görünmüyor.. ilginçtir resimi kaldırdım tekrar yükledim ama değişen durum yok raporlar kısmında yine görünmüyor.. sebep nedir acaba. Bence sistemden kaynaklı gibi duruyor..

e okuldaki resimleri tamamlamıştım ben daha yılın başında ama raporlara girdiğimizde bazıları gözükmüyor evet.
bu neden kaynaklanıyor ne yapabiliriz?

bende de aynı sorun var öğrenci resimleri hızlı yüklemede ve tek tek bakıldığında var fakat raporlamalarda görünmüyor...

Aynı sorun bizde de var. Geçen hafta müdür yardımcısı söyledi, aklıma gelenler denedim. Son çare olarak olacağını inanmasam da fotoğrafı olmayanlar çocukların fotolarını yeniden çekip yükledim. Ama nafile.

Aynı öğrenciler her seferinde farklı bilgisayarlar da bile hep fotoğrafsız çıkıyor. Ama Öğrenci belgesi gibi farklı rapor sayfalarında fotolarını çekiyor.

Sorunu anlatamam diye buraya yazmadım ama sizde de oluyorsa genel bir sorunmuş en azından. İnşallah SBS giriş formlarını yazdırırken sorun yaratmazlar. Şimdilik öyle bıraktık.

Bizim raporlamada da aynı sorun var. Acaba bu durumu e okul yöneticlerine hata olarak bildirmeli mi?

bende de aynı sorun var sebebi ne olabilir ki ? bu sorunu bildirebileceğimiz bir yer var mı acaba?

Bende aynı sorun var. Ara karne çıkartacağız çıkaramıyoruz. Resimlerini güncellediğim öğrencilerin artık ne fotograflı öğrenci belgesini alabiyoruz ne de ara karne çıkaramıyoruz. e-okul yetkilerine bu durumu nasıl bildirmek lazım!

Aynı sorun bizde de var. Birkaç öğrencimizde fotoğraflar katılım belgesinde çıkmıyor.
Normalde fotoğraflar sistemde yüklü.
Sorunla ilgili çözüm önerisi olan var mı acaba?

Benim Bulduğum Çözüm Yolu:
Toplu da yapabilirsiniz tek tek de yapabilirsiniz.
Ben tek tek yöntemini yazıyorum.
1. Adım Resmi İrfanview programıyla açıyoruz.
2. Adım File / Save As (Dosya / Farklı Kaydet) diyoruz.
2.1. Adım Açılan pencere alt kısımda Show options Dialog kutusuna check atarak yan kısma JPEG/GİF options dialog penceresinin açılmasını sağlıyoruz.
2.2. Adım Option Dialog penceresinde Save As progressive JPEG seçeneğini işaretliyoruz. Diğerlerinden işareti kaldırıyoruz.
3. Adım Kaydet.
4. Adım Yeni Kaydettiğimiz resmi Paintte açıp Yeniden boyutlandır diyerek 105x120 ebatına getirip tekrar kaydediyoruz.
5. Adım E-okula resmi yüklüyoruz.

BBNET
Geri