E-Okul Rapor Sayfası Sorunu...

Kodla Büyü
habibocak' Alıntı:
[Kesin Çözüm] E-Okul Java Kurulumu ve Rapor İşlemleri

posting.php?mode=edit&f=121&p=1449389

Hocam verdiğiniz link yanlış hatalı, ben düzelteyim:
e-okul-f121/e-okul-java-kurulumu-ve-rapor-islemleri-t134357.html
Fakat, çözüm olmayacak. web sitesi işleriyle az çok uğraşanlar bilir, açılır pencerelerde scrolling özelliğini açıp kapatabiliyoruz css kodları ile. Burada da böyle bir sıkıntı var. Sizin anlatımlarınızdaki java ayarları doğrudur, fakat bizim sıkıntı henüz javaya gelmeden yaşanan bir sıkıntı.
Bu arada şu an linux mintten yazıyorum, linux üzerinden sağlıklı bir şekilde e-okulu çalıştırmak konusunda da başarıya ulaşamadım. Çeşitli yöntemlerle (vine vs emülatörler) ie8 kurulabiliyor ama e-okulda sağlıklı çalışmıyor. Bu e-okulu kodlayanları gören, bilen, duyan varsa kendilerine benden kocaman öpücükler iletsinler Allah rızası için...

İdareci bilgisayarında, Java sürümünde "Security" sekmesinde "medium" diye bir seçenek yok. High ve Veri High var sadece.

PC de sürekli güncellenen Java var ama e-okul da hiç bir listeleme işlemi yapmıyor.
Mesela Öğrenci listesine basılınca hiçbir şey gelmiyor. activeX ve reporteokul.meb vb. uğraştım.

internet explorer da liste alamayınca şimdilik Firefox kurdum, aynı bilgisayarda sıkıntısız gösteriyor.
galiba yeni bir güncelleme oldu ve bu sorun oluştu.

Javanın 8.25 güncellemesi oldu. Anlattım derste zaten son versiyona göre. 8.25'i kurun ve güncelleştirmeyi kapatın hiç sorun yaşamazsınız.

habibocak' Alıntı:
Javanın 8.25 güncellemesi oldu. Anlattım derste zaten son versiyona göre. 8.25'i kurun ve güncelleştirmeyi kapatın hiç sorun yaşamazsınız.
hocam eklediğiniz dosyadaki tüm adımları yaptım kısaca javayı kaldırdım bahsettğiniz klasorleri sildim tekrar sıteden guncel javayı kurdum security kısmına bahsettğiniz siteleri ekledim son olarak belirttiğiniz kodu da yapıştırdım ama nafile :(

ekran raporlama kısmında daha ilk açılışta kaydırma çubukları gozukmuyor dıger turlu mesela sınıf listelerini almakta falan sorun yok

aklınıza gelen baska bı yerden kaynaklanabileceğiniz sorun olabilir mi veya aynı sorunla karşılaşıp çözen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

hasankilic' Alıntı:
habibocak' Alıntı:
hocam eklediğiniz dosyadaki tüm adımları yaptım kısaca javayı kaldırdım bahsettğiniz klasorleri sildim tekrar sıteden guncel javayı kurdum security kısmına bahsettğiniz siteleri ekledim son olarak belirttiğiniz kodu da yapıştırdım ama nafile :(

ekran raporlama kısmında daha ilk açılışta kaydırma çubukları gozukmuyor dıger turlu mesela sınıf listelerini almakta falan sorun yok

aklınıza gelen baska bı yerden kaynaklanabileceğiniz sorun olabilir mi veya aynı sorunla karşılaşıp çözen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Hocam tekrar yazıyorum,
Aynı bilgisayardan 2 farklı okulun şifreleri ile denedim, birinde çıkarken birinde çıkmıyor.
Boşuna java ile falan uğraşmayın.

Sanırım bu sorun e okulun diger tarayicilara uygun hale getirilmesi icin yapilan calismalardan kaynakli
Chrome kullanin o zaman çalışıyor mu acaba raporlar
Ben denemedim henuz chrome ile raporları

ÇOK BASİT
java 32 bit yükleyin sadece diğer tüm javaları uninstal ve restart ettikten sonra
Sisteminiz 32 yada 64 bit dahi olsada yazdığım geçerlidir.

sorun e-okul ile alakalı
şöyle çözüm buldum: javanın yeni versiyonunu indirip bilgisayara kurdum. daha sonra chrome ile açtığımda rapor sayfada kaydırma çubuğu göründü. ie de görünmüyor çaresini bulamadım.

Uyumluluk seçeneğine siteyi ekle ve yine olmazsa fare ile aşağı doğru seçersen sayfa nı geri kalanı gelir

BBNET
Geri