E-Okul Not Kaydetme Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sami55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sami55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Win7 Ultimate kurulu bilgisayarlarda e okula girilen notları kaydet dediğimiz zaman sistem bir süre bekliyor ve sayfa e okuldan bizi atıyor "e-okul.meb.gov.tr ana makinesine bağlantı kesildi." uyarısı geliyor. Bazen bir tane iki tane not girince kaydediyor ama iki nottan fazla girince kaydetmiyor. Ne choreme ne firefox ne explorerda notlar kaydedilemiyor. Başka XP olan bilgisayarda kaydediyor. Acaba sıkıntı nedir bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

3 tane bilgisayar var öğretmenler odasında bu üç bilgisayarda da aynı özellikte üçünde de bu sorun var nasıl birşeydir bu ya..

vay be ne sorunla karşılaşmışım gerçi bende şaşırdım ama bu kadar çaresiz kalmak ta ilginç

Tarayıcı ayarlarından kaynaklanabilir. Exploreri sıfırlayıp tekrar deneyebilirsin

Bağlantıdan da kaynaklanabilir. Modemi fabrika ayarlarına alıp tekrar kurmak işe yarayabilir belki.

Arkadaşlar, bu konuda altı ay araştırdım. sanırım bir çözüm buldum.
1-İnternet ayarlarınızı yerel ağ ayarlarını kullan seçeneğini de işaretleyin.
2- Windows güvenlik duvarını ortak ağ olarak seçin.
3- Google Chrome ile kullanın.

pin_eses' Alıntı:
sami55' Alıntı:
vay be ne sorunla karşılaşmışım gerçi bende şaşırdım ama bu kadar çaresiz kalmak ta ilginç
Bu sorunu giderebildin mi? Şu an bende de aynı sorun var.
Hocam gidermek için bilgisayara format attım sonra sorun gitti ama ilerleyen haftalarda tekrar geldi sanırım bazı güncelleştirmeler bu şekilde sıkıntı çıkartıyor...bu Win 7 de çıkan bir sıkıntı sanıyorum... Ama enterasan olan hepsinde sorun olmuyor...

mettoon' Alıntı:
Arkadaşlar, bu konuda altı ay araştırdım. sanırım bir çözüm buldum.
1-İnternet ayarlarınızı yerel ağ ayarlarını kullan seçeneğini de işaretleyin.
2- Windows güvenlik duvarını ortak ağ olarak seçin.
3- Google Chrome ile kullanın.
Hocam denediniz mi bu sorunu halletti mi?

Bu soruna çözüm bulan yok mu arkadaşlar.Win 7 ultimate sistem.İmaj dan yeniden yükleme yapmama rağmen sorun düzelmedi.Hiç bir yerde internette sorun yok e okul da birşey kaydet dediğimde 1 dakikaya yakın işlem yapıyor sonra internet bağlantısını koparıyor.Bu arada aynı sistemli başka bilgisayarlarda sorun yok.İlginç bir şekilde çözüm yok.

BBNET
Geri