e-Okul Entegrasyonu | Chrome Eklentisi

Kodla Büyü
E-Okul Entegrasyonu (Chrome Eklentisi)

Okul idaresinin E-Okul tarafında tek tek yaptığı işlemleri toplu ve hızlı şekilde tamamlaması için geliştirdiğim "Okul Bilgi Sistemleri - E-Okul Entegrasyonu" eklentisi Chrome Web Store da yayınlandı.

Özellikler:

1) Yoklama Fişi Görselinden E-Okula Devamsızlık Girişi:

Görseldeki yoklama verilerini hızlıca işleyerek otomatik bir şekilde e-okula devamsızlık girişini sağlar.
2) Günlük Devamsızlık Aktar:
Seçilen güne ait devamsızlık kayıtlarını e-okuldan toplu şekilde alıp, veliye whatsapp üzerinden mesaj gönderir
3) E-Yoklama Aktar:
E-Yoklama tarafındaki devamsızlık kayıtlarını e-okuldan toplu şekilde alıp, veliye whatsapp üzerinden mesaj gönderir
4) Toplam Devamsızlık Aktar:
Öğrencilerin toplam devamsızlık bilgilerini kayıtlarını e-okuldan toplu şekilde alıp, veliye whatsapp üzerinden mesaj gönderir
5) Devamsızlık Mektubu Aktar:
Devamsızlık mektubu kayıtlarını e-okuldan toplu şekilde alıp, veliye whatsapp üzerinden mesaj gönderir
6) Öğr. Ders Notu Aktar:
Ders notu kayıtlarını e-okuldan toplu şekilde alıp, veliye whatsapp üzerinden mesaj gönderir
7) Özürsüzden Özürlüye Aktar:
Kayıtlı özürsüz devamsızlıkları toplu bir şekilde özürlüye dönüştürür. (Veli izin dilekçesi otomatik oluşturur)
8) Toplu Özürsüz Devamsızlık Girişi:
Çok sayıda öğrenci için özürsüz devamsızlık girişini tek akışta yapar.
9) Toplu Özürlü Devamsızlık Girişi:
Özürlü devamsızlık kayıtlarını toplu biçimde işler.
10) Öğrenci Dosya Bilgilerini Al:
Öğrenciye ait temel/özel/nüfus/veli bilgilerini toplu olarak alır, excele aktarır
11) Evci-Çarşı İzni Aktar:
Evci-çarşı izin kayıtlarını e-okuldan toplu şekilde alıp, veliye whatsapp üzerinden mesaj gönderir
12) Toplu Okul Numarası Değiştir:
Öğrenci okul numaralarını toplu şekilde günceller.
13) Toplu Sınıf Değiştir:
Öğrencilerin sınıf değişim işlemlerini tek seferde yönetir.
14) Toplu Öğrenci Resim Yükleme:
Öğrenci fotoğraflarını toplu olarak e-okula yükler.
15) Toplu Öğrenci Kimliği Oluşturma:
Öğrenci kimlik oluşturma sürecini toplu ve hızlı hale getirir.

Okul Bilgi Sistemleri:
https://www.okulbilgisistemleri.tr/

Chrome Web Store bağlantısı:
https://chromewebstore.google.com/detail/okul-bilgi-sistemleri-e-o/lbibdlaacnjpcipgjnfjhedajjoafneh

WhatsApp Image 2026-05-13 at 03.16.47.webp

hocam emeğinize sağlık, hangi program ile yaptınız
Teşekkür ederim hocam
2018 yılından beri Excel ve C# tabanlı geliştirdiğim bir uygulamam vardı. Ancak güncelleme ve dağıtım süreçlerinde sürekli sorun yaşandığı için sistemi yavaş yavaş web tabanlı yapıya dönüştürüyorum. Chrome eklentisini de JavaScript tabanlı olarak geliştirdim.

Son düzenleme:
herhangi bir güvenlik açığı yoktur değil mi hocam. müdür yardımcısıyım. bir aksilik durumunda sıkıntı yaşamayalım diye soruyorum

herhangi bir güvenlik açığı yoktur değil mi hocam. müdür yardımcısıyım. bir aksilik durumunda sıkıntı yaşamayalım diye soruyorum
Kusursuz, %100 güvenlikli bir yazılım veya sistem bugün maalesef yok hocam. Dünya çapında kullanılan WhatsApp, YouTube, Google gibi büyük platformlarda bile zaman zaman güvenlik açıkları veya sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Elbette sistem tarafında benim bilgim ve imkânlarım doğrultusunda gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Ancak sonuç olarak internet tabanlı hiçbir sistem için %100 garanti vermek teknik olarak mümkün değildir.

Programı kullanma ve kullanım şekline dair nihai değerlendirme ve sorumluluk kurum kullanıcılarına aittir.

ilksms
Geri