e-okul şifresini kırıp notlarını yükselttiler

Kodla Büyü

atakom

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
1,263
İZMİT’TE Endüstri Meslek Lisesi’nde eğitim gören bir grup öğrenci, sadece öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin girip müdahale edebildiği, öğrencilerin devamsızlık, aldıkları dersler ve notlarının bulunduğu internetteki ‘e-okul’ şifresini kırdı
http://www.memurlar.net/haber/242000/
 
Daha önce bizim okulda da olmuştu...sazan müdür yardımcısını bildikleri için pc ye keylogger yerleştirmişler....Kendileriyle yetinmeyip arkadaşlarınınkini de düzeltince yakayı eleverdiler...Şuan 2si okuldan uzaklaştırıldı aslında öğrenim hayatlarının bitmesi gerekiyordu ama gerek il milli eğitimden formatörler gerekse idare olayın basına yansımasından korktular...Bu şekliyle kaldı....Haberin yorumlarında bunu bir marifet sanıp çocukları övenler bile var .!
 
şimdi demesinler çocuklar hacer bilgisayar dersleri lisede kaldırılsın diye :mrgreen:
 
hocam bunu genelde meslek lisesi öğrencileri yapıyor. yöntemi de şu:
son sınıflar haftada 3 gün staja gidiyorlar. bazıları hastanelerde staj yapıyor. oradan daha önce hastaneye kayıt yapmış öğretmenlerin kimlik nolarını öğreniyorlar. nasıl öğrenmişlerse de idarenin şifreyi kimlik ilk 5 rakam+isim soyisim ilk harfleri olduğunu öğrenmişler. bu şifreyi değiştirmeyen öğretmenlerin notlarını değiştirebiliyorlar. geçen sene bir öğretmenimizin başına gelmişti.
 
kullanıcı adı olarak genelde tckimlik numaralarını kullanıyoruz. Bazen arkadaşlar notlarını öğrencilerle birlikte giriyorlar.Her ne kadar seçilmiş öğrenciler bile olsa şifreyi görmeleri muhtemel.

Herhangi bir sebepten dolayı idareye giden öğrencilerin veya velilerin yanında idareci arkadaşlar, not durumunu , devamsızlık durumunu öğrenmek için e-okula giriyorlar. Klavyelerin hepsi masanın üzerinde hangi tuşlara bastıkları apaçık belli oluyor. Sadece öğrencinin biraz daha dikkat etmesi gerekiyor. Bir de yanlış girip de iki kez denerse şifre çıkıyor ortaya. İdareci arkadaşları bu yüzden çok uyardığım oolmuştur.

Kullanıcı adını tc kimlik no yerine karmaşık isim girmek,aylık şifre değiştirmek ve Büyük-küçük harf ve karakterlerden oluşan şifre koymak gerekiyor.
 
Geri
Üst