E-okul Öğretmen ders yükü sorunu (özel okul)

Kodla Büyü

the_korsan

Site Admin
Yönetici
Merhaba arkadaşlar;

E-okulla ilgili bir sorunumuz var. Kurum özel bir kolej (anadolu lisesi).
Sorun:
Örneğin A ingilizce öğretmeni seçmeli derslerle beraber 40 saat derse giriyor ama resmi olarak 30 saatten fazla giremez, zaten resmi sözlemede 30 saat üstünden. Ama e-okulda bu öğretmenin üstüne 40 saat ders var (30 saatten fazlasını vermeye nasıl izin vermiş bilemiyorum)

Şimdi seçmeli ingilizce derslerini bu A öğretmeninden almamız ve onun ders saatini 30 a indirmemiz gerekiyor fakat bu seçmeli ingilizce derslerini verebileceğimiz 30 dan az dersi olan ingilizce öğretmeni yok. Ayrıca bu seçmeli ingilizce dersinin notları da girilmiş halde. örneğin matematik öğretmeninin 18 saat dersi var. Biz bu ingilizce seçmeli dersini matematik seçmeli olarak mı değişsek yoksa ders boşluğu olan bir öğretmeni alakasız olduğu o derse mi atasak?

Sorularımız:
1- Notu girilen bir seçmeli dersin, girilen tüm notlarını en pratik sekilde nasıl silebiliriz?
2- Seçilmilş ve notu girilmiş bir dersi bu saatte kaldırarak yeni bir seçmeli ders belirleyebilir miyiz?
3- Seçmeli dersi değişmeden dersin öğretmenini değişirsek eğer, örneğin seçmeli ingilizceye matematik yada kimyayı gösterirsek sorun olur mu? özel öğretim yönetmeliği hakkında detaylı bilgim yok kesin bir cevap vermek istemedim.

Hocam özel okullar yönetmeliğinde 40 saat ibaresi var.
(4) Okullarda görevli yönetici ve öğretmenler dengi resmî okul öğretmenlerinin okutmakla yükümlü bulundukları ders saati sayısı kadar ders okutabilirler. Okul öncesi eğitim kurumlarından derslik sayısı üçten az olan okullarda okul öncesi öğretmenliğine kaynak teşkil eden fakültelerden mezun olan okul müdürü tam gün ders okutabilir.

(5) Okullar dışındaki kurumlarda eğitim personeli haftada en fazla 40 saate kadar ders okutabilir.

(6) Okullar dışındaki kurumlarda görevli yöneticiler haftada toplam 12 saat ders okutabilir.

fakat bu o arkadaşı kapsarmı bilemiyorum.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/ozel1/28239_.html

biltek2007' Alıntı:
Hocam özel okullar yönetmeliğinde 40 saat ibaresi var.
(4) Okullarda görevli yönetici ve öğretmenler dengi resmî okul öğretmenlerinin okutmakla yükümlü bulundukları ders saati sayısı kadar ders okutabilirler. Okul öncesi eğitim kurumlarından derslik sayısı üçten az olan okullarda okul öncesi öğretmenliğine kaynak teşkil eden fakültelerden mezun olan okul müdürü tam gün ders okutabilir.

(5) Okullar dışındaki kurumlarda eğitim personeli haftada en fazla 40 saate kadar ders okutabilir.

(6) Okullar dışındaki kurumlarda görevli yöneticiler haftada toplam 12 saat ders okutabilir.

fakat bu o arkadaşı kapsarmı bilemiyorum.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/ozel1/28239_.html

Hocam öğretmenin resmi sözleşmesi 30 saat olarak yapılmış zaten ve öğretmen özel okulda olsa resmi olarak 30 saat girebiliyor :) 30 saati geçen dersleri A kişisinden resmiyette alınacak ama kime nasıl verilecek, yada ders değişebilecek mi?
Bizdeki sorun yukardaki 3 madde,

bence de 40 saat verilebilir. Eğer 40 saat vermeyecekseniz boş saatleri olan bir öğretmene ingilizce veriniz. Bir de anlamadığım nokta, seçmeli derslerin notu yok diye biliyordum.

1- Tüm notları silmenin pratik bir yolu yok ve silerseniz, kayıtlarda bu hareket görüneceği için sorun olabilir.
2-Seçmeli dersler sene başı öğretmenler kurulunda ya da öğrenci dilekçeleriyle belirlenir. Şu an kaldırılamaz.
3-Öğretmenini değiştirmede herhangi bir sorun olmaz. Ancak dersin adını değiştirmeniz doru olmaz.

Hocam sizin yapabileceğiniz en iyi şey, Özel okulun kurul kararı alarak ikinci dönem bu seçmeli dersi farklı bir ders olarak belirlemesi. Fakat seçmeli dersler sene başında belirlendiği için okul idaresine soruşturmada sorun çıkartabilirler.

Ders yükü az olan ve İngilizce sertifikası olan bir öğretmen İngilizce derslerine özel okulda rahatlıkla girebilir. Bunu da Şu öğretmenin ingilizce sertifikası olması ve ders yükünün diğer öğretmene fazla gelmesi dolayısıyla dersler şu öğretmene verilmiştir diyerek resmiyete dökebilirler.

Ders öğretmenini değiştirmeniz e-okulda sıkıntı çıkarmaz. Notları da silmenize gerek kalmaz.

Benim söylediğim çözüm önerisi direk fazla ders saatini alın ve herhangi müsait bir öğretmene verin olmuştu zaten.

Sormamdaki maksat farkı bir çözüm getirilebilir mi acaba diyeydi, üstünden ders yükü alınan A öğretmeni gayri resmi derse girmeye devam edecek, sadece 30 saat meselesini aşmaktı buradaki maksat.

Cevaplar için teşekkür ediyorum arkadaşlar.

BBNET
Geri