E-Kilit - Yönetim - YZ Araçları - Ücretsiz (Windows-Pardus-Web)

Kodla Büyü
@btogretmeni34 hocamprojenizin tamamını henüz inceleyemedim ama, elinize sağlık, çok güzel bir çalışma oluş sanırım.
E-kilit sistemlerde benim hep olmasını düşündüğüm bir özellik var.
Okul web sitelerini biliyorsun. Ya duyurular/haberler ya da olabiliyorsa, sistem izin veriyorsa oluşturulan bir sayfayı (web sitesinde her hangi bir kategoride göstermeden) kilit ekranda göstermek. Ama web sitesi olarak değil. Temizleyip sadece fotoğraf ve metinleri ekranda göstermek.

Yani kilit ekranını duyuru ekranı gibi okul web sitesinden güncellemek. Olabilirse güzel olur. Ben yapabilsem öyle yapardım
:)
Teşekkürler hocam.

Hocam sistemi ilk başta tasarken daha da ileri seviye uzaktan yönetim şeklinde tasarlamıştım. Okul idaresi ya da yetkili öğretmen ister tek sınıfa ister okuldaki tüm sınıflara hızlıca duyuru gönderebilecekti. Ama oluşabilecek maliyet sebebiyle vazgeçtim. Böyle bir özellik olursa uygulamayı ücretsiz sunmak mümkün olmazdı. Güvenlik riski de başka bir sorun haline geldi.
Yoksa bahsettiğiniz sistemi yapmak kodlama anlamında çok basit.

Ama oluşabilecek maliyet sebebiyle vazgeçtim. Böyle bir özellik olursa uygulamayı ücretsiz sunmak mümkün olmazdı.
Bu kısmı anlamadım. Bir kod yazacaksın.
Belirli bir web (okul) adresindeki sayfadan sayfadaki kodları temizleyip, (sadece başlık, metin fotoğraf gibi) kilit ekranında gösterecek! Olabilir diye düşünüyorum?

Bu kısmı anlamadım. Bir kod yazacaksın.
Belirli bir web (okul) adresindeki sayfadan sayfadaki kodları temizleyip, (sadece başlık, metin fotoğraf gibi) kilit ekranında gösterecek! Olabilir diye düşünüyorum?
Anladım hocam. Farklı şeyleri düşünmüşüz. Ben akıllı tahtadan hiçbir şeye basmadan otomatik olarak yönetici ya da öğretmenin girdiği bir yazı veya resmi çekecek olarak anladım. Bu yöntem için her akıllı tahtanın sunucuyu dinlemesi gerekir. Değişiklik var mı diye. Bu kısım maliyetli. O kadar tahtanın sunucuya bağlı olması maliyet demek.

Diğer yöntem sizin dediğiniz. Manuel olarak duyuruyu almak. Bunun maliyeti olmaz ya da çok az olur. Her tahta ya da okul için belirli bir adresi taraması, varsa içerik çekmesi gerekir. Sınıfa ya da okula özel duyuru için o sınıf veya okul için içerik girilmesi, butona basıldığında kendine ait sayfayı tarayıp veriyi çekmesi gerekir.
Burda da bu kez her okul ya da kullanıcı için yetkilendirme yapıp kendi okul veya sayfaları için içerik girebilecekleri bir sistem kurmak gerekir.

ilksms
Geri