E-Devlet Bileşeni

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
E-Devlet Bileşeni
E-devlet bileşeni devlet sitelerine link veren bir bileşendir. Valiliklerin, kaymakamlıkların, belediyelerin, okulların, devlet hastanelerinin internet siteleri için oldukça önemli bir bileşendir.
Kurulum:
Kur/Kaldırdan bileşeni kurun.
Burası önemli bileşen direk sisteminizde görünmeyecektir bunun için link oluşturmalısınız.
Ben Ana Menü için anlatıyorum:
Menülerden Ana Menü'ye gelin burdan sağ üste yeni butonuna tıklayın iç bağlantı' dan "E-Devlet" seçin başlık olarak E-Devlet girin takma isim size kalmış ben edevlet yazdım.Daha sonra sağ üst köşede kaydet butonuna tıklayın.
Tebrikler, bileşeniz artık hazır. Sitenizi önizleme yaparak Ana Menüden E-Devlet linkine tıklayıp görüntüleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• com_e_devlet.zip
    com_e_devlet.zip
    407.6 KB · Görüntüleme: 484
  • edevlet.jpg
    edevlet.jpg
    169.4 KB · Görüntüleme: 1,842
hasari kardeşim ellerine salık güzel paylaşım olmuş içinde olmasın rağmen ben xml dosyası ile ilgili hata alıyorum bilgin olsun sen de nasıl kuruldu mu acaba?

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    49.8 KB · Görüntüleme: 1,834
Yalnız_Kurt' Alıntı:
Başlık incelemesi - E-Devlet Bileşeni

hocam sıkıntınız şurda;
hasari hocamın eklediği bileşenler dosya içinde dosyada kayıtlı, siz zipten dosyayı çıkarın ve çıkan dosyayı zipleyin problem kalmaz

hocam dediğinizi yaptım hata düzelmedi bende. bu seferde bilinmyeen arşiv türü dedi

indirdiğimiz bir kaç bileşen içinde xml kurulum dosyası bulunamadı diyor nasıl çözümleyeceğiz.

hasari' Alıntı:
E-Devlet Bileşeni
E-devlet bileşeni devlet sitelerine link veren bir bileşendir. Valiliklerin, kaymakamlıkların, belediyelerin, okulların, devlet hastanelerinin internet siteleri için oldukça önemli bir bileşendir.
Kurulum:
Kur/Kaldırdan bileşeni kurun.
Burası önemli bileşen direk sisteminizde görünmeyecektir bunun için link oluşturmalısınız.
Menülerden Ana Menü'ye gelin burdan sağ üste yeni butonuna tıklayın iç bağlantı' dan "E-Devlet" seçin başlık olarak E-Devlet girin takma isim size kalmış ben edevlet yazdım.Daha sonra sağ üst köşede kaydet butonuna tıklayın.
Tebrikler, bileşeniz artık hazır. Sitenizi önizleme yaparak Ana Menüden E-Devlet linkine tıklayıp görüntüleyebilirsiniz.

Hasari hocam çok guzel saolun, üzerinde değişiklik yapılabılıyor mu (boyut olarak)

evrim0626' Alıntı:
hocam dediğinizi yaptım hata düzelmedi bende. bu seferde bilinmyeen arşiv türü dedi

evrim0626 nick li arkadaşla aynı sıkıntıları yaşadım nende.bu bileşenin çalıştığına emin misiniz arkadaşlar :shock:

Bizzat 1.5.15 denedim ve çalıştığını test ettim. Test etmediğim bileşen yada modülleri paylaşmıyorum paylaşırken karşılaşabileceğiniz muhtemel sorunlardan bahsediyorum. Sorun yazdıklarımın okunmaması işlem adımlarını doğru uygularsanız sonuca ulaşırsınız.
Adım1:
Sistem geri uyumluluk açık olacak. xml bulunamadı gibi hata alanlar aşağıdaki yöntemi kullanabilirler. Kurulum bittikten sonra Adım2'e geçiniz.

Bileşen yükleme Zip Olamadan

Bildiğiniz gibi bileşenleri zipleyip de yüklemeye çalışıyor gerek xml gerek parser hataları yada gereksiz dosya hataları ile karşılaşmaktasınız. bu hatalar canınızı çok sıktı ise bir yolu ve garantili daha hızlı sorunsuzca yükleme yöntemini uygulayın.

Bildiginiz gibi bileşen kurulum sayfasına girioruz. ilk sırada browser lı yani zip dosyasını upload ettiniz sekilde olanı bilmekteniz.
2 nci yöntem altında yol gözüken yöntem sadece kur butonu var genelde herekez zip atıp kurmaya çalışır fakat bu böyle değildir.
Örneğin, zoom galeri ele alalım 2MB zip dosyası muhakkak parser hatası verdirir ve sizde gidip xml duzelticem diye uğraşırsınız bunun yerine alan adınızın klasorleri oldugu yerde zoomx die bir klasor oluşturun. zoom bileşenini masa üstünüze açın ve içinde install gibi dosyaları gormektesiniz. bunun açık halini komple alıp sunucuda oluşturduğumuz klasörün içine ftp yolu ile atın. daha sonra joomla administrator panelinden bileşen yüklemeye gelin. Burda 2 nci seçenek olan yolu belirten (örn: /home/joomlalogin/public_html/sk/administrator/components/com_installer/component) gibi bir yol yazmaktadır. bunu oluşturdunuz dosya örn: (/home/joomlalogin/public_html/sk/zoomx) olarak değiştirip yani kendi patch iniz yani alan adınızın yolunu oluşturdunuz klasörun adınıda yazarak kur butonuna basın hepsi bu kadar.
xml.parser error 179 gibi sacma hatalar ile ugrasmayın basit ve kolay.

NOT : Patch yollarını Muhakkak kendinize göre düzeltin bu yol configuration.php dosyanızın içinde belirtiginiz yoldur sonuna klasör adını yazıyorsunuz.
Bookmark and Share

Adım2:

Önizlemesi ektedir.

Ekli dosyalar

• edevlet.jpg
    edevlet.jpg
    257.2 KB · Görüntüleme: 1,724
hasari hocam ben bilgisayarımda deneyip çalıştırmama rağmen server a kurduğumda bir türlü xml hatasından kurtaramadım yardımcı olabilrsen çok sevinirim

Not dediğin gibi "bileşen yükleme zip olmadan" kurulumunu da yapmama rağmen
* Hata! Paket içerisinde Joomla! XML kurulum dosyası bulunamadı.
* Belirtilen yolda geçerli paket yok.
diye hatalar almaktayım...

güzel bir bileşen. ben hocamın talimatlarına göre kurdum sorunsuz çalıştı. teşekkürler.
ancak denildiği gibi Türkçe karakter sorunu var. ayrıca içeriğindeki bilgiler güncel değil. anavatan partisi hala faal görünüyor.
hasari hocama teşekkürler....

BBNET
Geri