E devlet 2 li doğrulama için PTT ye mi gitmek gerekiyor

Kodla Büyü

teknomann

Aktif Üye
Arkadaşlar e devlet 2 li doğrulamayı kendi telefonumda aylar önce yapmıştım hiç sorun olmamıştı aynı yöntemle bir arkadaşa tarif ettim olmuyor diyor PTT ye gitmesi gerekiyormuş . Yakın zamanda bir sistem değişikliği mi oldu acaba ? Okulda bir arkadaş da geçenlerde PTT ye gitmek gerekiyor dedi. Bilgisi olan yazabilir mi

Şart değil

Yeni kimlik kartı ve NFC özelliği bir telefon ile de mümkün:

Şart değil

Yeni kimlik kartı ve NFC özelliği bir telefon ile de mümkün:

Hocam video atma imkanınız var mı? Doğrudan arkadaşıma atabileceğim. You tube dan attım aslında ama benim attığım videonun altındaki yakın tarihli yorumlarda da olmuyor yazmış herkes

İkili doğrulama yapmaya başlayınca yönlendiriyor zaten.

EDevlet uygulamasına girince profil kısmında ikili doğrulama işlemleri var. Gerekli yönlendirme yapılıyor. Nfc özellikli bir telefon olmalı ama kullandığı telefon. Başka yolu var mı bilmiyorum. Benden nfc istedi. Kimliği okuttum. Nfc'si bozulmuş. Yeni kimlik aldım onunla yaptım.

Hocam video atma imkanınız var mı? Doğrudan arkadaşıma atabileceğim. You tube dan attım aslında ama benim attığım videonun altındaki yakın tarihli yorumlarda da olmuyor yazmış herkes

Yaparken videosunu çekmediğim için mümkün değil maalesef.
Yapamayanlar muhtemelen ya NFC'li telefona sahip değiller ya da dikkat etmeleri gerken şeyleri doğru yapmıyorlardır.

Ekleme: Kimlik sahinin telefonunda NFC olmasa bile başka NFC'li telefonla işlemleri gerçekleştirmek mümkün. Şahsen annem-babam ile kayıpeder-kayınvalde için bu şekilde iki aşamalıya geçiş yaptırdım.

Son düzenleme:
hocam iki ay önce bir arkadaş için bende uğraştım. Kendi doğrulamamı nfc ile halletmiştim. Ama arkadaş için tekrar tekrar denememe rağmen bir türlü yapamadım, telefonun nfc si bozuktur belki dedim, çalıştığıma emin olduğum telefonda denedim yine olmadı. Galiba sistem düzgün çalışmıyordu, PTT ile hallettik. Yani işlem basamaklarını doğru yaptığınız halde doğrulama işlemi olmuyorsa, hala düzgün çalışmıyor olabilir.

Benim telefonda NFC yok. NFC özelliği olmayan telefonlar için diğer bir seçenek olarak da internet bankacılığı seçeneğini sunuyordu onunla yaptım ben. Ptt zorunlu değil

Screenshot_2026-05-26-17-54-14-756_com.opera.browser~2.webp

Ben de kendiminkini eşiminkini babamlarınkini ptt ye gitmeden halletmiştim arkadaşlar. ama başkasını hele de anlamayan birini telefonda yönlendirmek çok zor oluyor bazen. Hele de kafasında herkes ptt den yapıyormuş ön yargısı varsa ...vel hasıl en sonunda dedim evet ptt den gidip yapın daha az uğraşırsınız😅. Sadece en azından sistem hala aynı sanırım yani bir değişiklik yok yapabilenler kendileri de yapıyor yapamayanlar ptt ye gidiyor. geçen okulda bir arkadaş o kadar emin söylediki artık ptt den yapılıyor diye

ilksms
Geri