Eşlerin aynı anda il dışı istemesi durumu

Kodla Büyü

Demise

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar benim durumum şöyle...
Eşim ingilizce öğretmeni ben bilişim..
Aynı anda il dışı tayin istediğimizde diyelim ki 2 il var X,Y
a)Eşime X ili bana da Y ili çıktı ..Kendimize en uygun olan ili şeçip birimiz atamayı iptal ettirip eş durumu tayini isteyebilir miyiz?
b)Aynı ilin farklı ilçeleri çıkma durumunda yine herhangi birimiz tayinimizi iptal ettirip sonrasında eş durumu tayini isteyebilir miyiz?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

Evet hocam bende aynı durumdayım kılavuzda yazıyor ayrı illere çıkması halinde eşlerden biri iptal ettirip eş durumu isteyebiliyor.

Evet oluyor hocam. Ancak aynı ilin farklı ilçelerine çıktığında yeni okulda göreve başladıktan sonra /yani atamayı iptal ettirmeden) ilk il içi özür gurubundan başvurabiliyorsunuz. Kılavuzun 7.a maddesinde yazıyor.

yazılanlar doğru, ben de bu şekilde yorumladım.

Yani iki eş de (iki eşin de hakkı olduğunu varsayıyorum) istediği gibi tercih yapıyor. Sonuçlara göre karar verip en kötü ihtimalle bir iki hafta sonra özür grubundan bir daha tercih yapabiliyor.

Ben de şunu merak ediyorum. Bursa ve çevresini istemeyi düşünüyoruz. Diyelim birimiz Bursanın Mustafakemalpaşa ilçesine diğeri iznikin bir köyüne arada 200 km yol var. Böyle durumlar oluşabiliyor mu? Veya benim çıktı onun çıkmadı, eş durumundan da fazla yer açılmazsa puan düşük kalır yanıma gelemeyebilir mi?

Eşlerden birinin çıkmaz ise en yakın eş durumundan yararlanma hakkı varmı ? 1 sene bekleme gibi bir olay yok demi?

bizde esimle beraber ayni ili istiyoruz. bende birimizin cikip birimizin cikmazsa digeri es durumu mu isteyecek bunu bilmiyorum. ve es durumundan gidemezsek tayini cikan iptal ettirebiliyor mu. bunun icin tayininin ciktigi okulda goreve başlamaması mi gerekiyor. bilen varsa lutfen yardımcı olun.

kurnazf' Alıntı:
bizde esimle beraber ayni ili istiyoruz. bende birimizin cikip birimizin cikmazsa digeri es durumu mu isteyecek bunu bilmiyorum. ve es durumundan gidemezsek tayini cikan iptal ettirebiliyor mu. bunun icin tayininin ciktigi okulda goreve başlamaması mi gerekiyor. bilen varsa lutfen yardımcı olun.

bende bunu merak ediyorum boyle bi hakkımız olsa güzel olurdu...

b. Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında atamasının yapılması halinde, diğer eş özür durumuna bağlı atama döneminde eş durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilir. İller arasında isteğe bağlı ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı il’e eş durumundan atama başvurusunda bulunamaz.

Eşlerden birinin çıkmaz ise en yakın eş durumundan yararlanma hakkı varmı ? 1 sene bekleme gibi bir olay yok demi?
Atama gerçekleşir, tercih yapmayan eş özür grubundan tercih yapar. Çünkü özür oluşmuştur. Ancak ataması olan eş özür grubundan geriye tercih yapamaz ve atamasını iptal ettiremez.

Atama gerçekleşir, tercihleri çıkmayan eş özür grubundan tercih yapar. Çünkü özür oluşmuştur. Ancak ataması olan eş, atamasını iptal ettiremez.
Birinin çıkması önemli değil, asıl sorun özür grubundan eşin gelebilmesinde...

yani eşim giderse ve benim cikmazsa eşim iptal ettiremiyor. özür grubindanda gidemezsek bir dahaki ozur gurubuna kadar ayrı kaliyoruz. tahmini 1 sene. dogrumu anladim hocam

aslında her durumda da eşin gelememe ihtimali var.çünkü il emri yada benzeri bir durum yok.iptal olayı da yukarıda açıklanmış zaten...

kurnazf' Alıntı:
yani eşim giderse ve benim cikmazsa eşim iptal ettiremiyor. özür grubindanda gidemezsek bir dahaki ozur gurubuna kadar ayrı kaliyoruz. tahmini 1 sene. dogrumu anladim hocam
evet aynen hocam bu riski göze almak lazım bulunduğunuz ilden gitmek için

teşekkürler hocam. aile bütünlüğübozulduğu için dava açarız artık :) saka bir yana kac tercih hakki oluyor ve acilan okul sayısı yeterli oluyor mu. ben antep isteyecegim cok fazla norm acigi var su anda. ildisina açmadıkları gibi ozur gurubuna da açmamalari soz konusu mu. yoksa cogunu açık gosteriyor mu

kurnazf' Alıntı:
teşekkürler hocam. aile bütünlüğübozulduğu için dava açarız artık :) saka bir yana kac tercih hakki oluyor ve acilan okul sayısı yeterli oluyor mu. ben antep isteyecegim cok fazla norm acigi var su anda. ildisina açmadıkları gibi ozur gurubuna da açmamalari soz konusu mu. yoksa cogunu açık gosteriyor mu

hocam şimdiye kadar gördüğüm en iyi -merkezi-okullar özür grubunda açılıyor. tabi ilin norm durumu önemli

BBNET
Geri