Arkadaşlar bizim durumumuz şöyleydi,
kılavuzdaki esaslara uygun şekilde eşim ve ben ilk 19 tercihimizi burdura, kalan tercihlerimizi de bilecik'e istedik. Tercihlerimizde aynı yerleşim yerleri ( ilçe ) hatta mümkün olduğunca aynı okulları tercih ettik.
Benim 4. tercihim burdur merkez, eşimin başvuruda 18. bilecikteki ilk tercihi geldi. Müdürler, müfettişler, bakanlıkla konuştuk durumun akıbeti ile ilgili. Bakanlıktaki kişiler kararnameler gönderilmeye başlamadan kararınızı verip neresi iyi olacaksa sizin için diğerinin iptalini isteyin dedi. Kararnameler geldikten sonra iptal ettirmeye kalkarsanız adı üstünde kararnameniz geldiği için atamanızı kabul etmiş olucaksınız dediler.
Madem Türkiye de işler bu kadar hızlı işliyorsa ayın 18ine kadar nasıl atamamızın iptalini işleme koyacaklar merak ediyorum. Okuldaki müdür, iptal işlemine benim ne gibi etkin olcak, izin vermesem iptaliniz olmayacak mı diyerekten

işlemin okuldan başlamasını saçma buldu. Bakanlıktaki 413 15 61 deki konuştuğum bayan ise okula dilekçe vererek işlemi başlatıcaksınız dedi. Süre konusunda birşey söylemedi en kısa zamanda (?) işlemleri başlatın dedi.
Biz de bu gün itibariyle iptalimi ilçede tamamladım ve ile elden götürücem. Aklınızda bulunsun ilçede bile görev yapıyorsanız durumunuz müsaitse işlerinizi elden yürütmeyi seçin.
Nereye gideceğinizi kararını iyi verin arkadaşlar, eş durumunda risk olayı yok diyenlerin aksine risk var, eş durumu kılavuzu daha yayınlanmadığı için tercihleriniz tutmaması durumunda işimizi kolaylaştırıcak il emrinin bu sene olup olmayacağı kesin değilmiş.