Eşek Sütünün Faydaları

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
İnternette Gezerken Gördüm İlginç Bir Bilgi Geldi...........

Eşek Sütünün Faydaları :
Eşek sütünün bir çok faydası vardır.
Bunları aşağıda sıralayalım.
- Eşek sütü faydalari astım hastalığına çok iyi gelir.
- Eşek sütünün faydalari bronşit hastalığına birebirdir.
- Eşek Sütü içerisinde bulunan yüksek miktarda kaliteli omega 3 sayesinde kalbi korumaya çok faydalı olur.
- Eşek sütü faydalari içerisinde bulunan yüksek kalsiyum miktarı sayesinde kemik gelişimini yardımcı olarak kemik erimesini engelliyor.
- Yağ yakmanızı hızlandırması ve yağ yakarak vücudunuzu formda tutmaya faydalı olan besin yine eşek sütüdür.
- Eşek sütü küçük yaştaki çocuklara ve bebeklere içirilebiliyor. Çünkü eşek sütü inek sütü gibi alerji yapmıyor.
- Anne sütüne en yakın olarak bilinen süt eşek sütüdür.
- Eşek sütü faydalari içeriğindeki mineraller sayesinde vücuda direnç kazandırır, bağışıklık sistemini güçlenmesi en yardımcı besinlerdendir.
- Eşek sütü faydalari kanser hastalığına karşı direnç sağlıyor.
- Eşek sütü faydalari ile vücudunuzu yıkadığınızda yada bir bez pamuk yardımıyla sildiğinizde cilt hastalıklarına çare oluyor.
- Eşek sütü siroza iyi gelir.
- Eşek sütü balgam sökücü özelliğe sahiptir.
- Ateş düşürücü özellik yine eşek sütü faydalarındandır.

İlginç :shock:

Bebekken geçirdiğim bir hastalık nedeniyle bana içirmişler. Yan etkisi de İnatçılık mış. Babam öyle söylerdi :)

Himalayaların eteklerinde, tanrı dağlarının tepesinde ergenekon destanının yaşandığı yerde, Çin sınırında bozkırdaki bir Kırgız çadırının yanında atın üstünde kafamda kalpak ile içmiştim. 31 Temmuz 2002. Hey gidi günler.

Ama benimki at sütüydü. Yani kımız. Sarhoş etmiyor ama kafanızı döndürüyor ve sersemletiyor.

İspatlanmış hiçbir yararı yok. Müslüman bir doktor hastalığım sebebiyle reçeteye eşek sütü yazmadıkça eşek sütünü içecek kadar eşek değilim. Kimsede böyle söylentilere kanıp içmesin.

Eşek bile bu memleketteki insanlara sütüyle gücüyle hizmet ediyor :) .
Allah bizi eşekten geri koymasın.

Bir yararını da ben yazayım-arkadaşlar atlamış-;"Delinin biri kuyuya bir taş atmış kırk akıllı çıkaramamış" vakasında
ciddi anlamda yardımcı olduğu kanıtlanmış,literatüre girmiştir.

hatırlıyorumda Haberlerde bir kaç ay önce adamın biri bütün şehirleri köyleri dolaşmış ve eşeklerin hepsini toplamıştı. çitlik kurup sütlerini satacakmış. tabi bütün eşekler elinde patladı. Sonrada çıkmış çok mağdur oldum devletimizden yardım bekliyorum diyordu. :P

eşşek sütü de neymiş...wallahi benim bildiğim keçi sütü her hastaliga birebir =)

kim milyoner olmak isterde çıkmıştı hangi hayvanın sütü insan sütüne en yakın süttür diye şıklarda goril, fare, tavşan ve eşekti galiba doğru cevap eşekmiş tabi...insan sütününde aynı faydaları varmış demekki..

Türkiyede eşek çiftliği sayısında gözle görülür bir artış olmuş. Benim kafama takılan mevzu süt verimi düşen ve yaşlanan eşeklerin akibeti nedir :D

halk' Alıntı:
Himalayaların eteklerinde, tanrı dağlarının tepesinde ergenekon destanının yaşandığı yerde, Çin sınırında bozkırdaki bir Kırgız çadırının yanında atın üstünde kafamda kalpak ile içmiştim. 31 Temmuz 2002. Hey gidi günler.
:? :alkis: :++:

xodeda' Alıntı:
hatırlıyorumda Haberlerde bir kaç ay önce adamın biri bütün şehirleri köyleri dolaşmış ve eşeklerin hepsini toplamıştı. çitlik kurup sütlerini satacakmış. tabi bütün eşekler elinde patladı. Sonrada çıkmış çok mağdur oldum devletimizden yardım bekliyorum diyordu. :P

Adam bi daha tv ye çıkmamışsa zararını bi şelikde kara çevirmiş demekki. Eşekleri süt dışında başka sektörde değerlendirmiştir :o :D

geçen gün ben de duydum bi, öğretmen arkadaş annesinin rahatsızlığı nedeniyle eşek sütü alıp içiriyorlarmış faydasını görmüşler ama hastalığı tam hatırlayamadım neydi...

inanan birisi, sırf böbrek taşı düşsün diye çevresinden duyup bira içer mi?
eşek sütü de aynı kefede bence. yok şu hastalığa iyi geliyor falan filan,

BBNET
Geri