Arkadaşlar son 1 aydır bu eş durumuyla ilgili yoğun bir şekilde uğraşıyorum. Kafalardaki soru işaretleri gidermek adına durumumu aşağıya açıklayacağım. Eğer merak ettiğiniz birşey varsa sorabilirsiniz. Eğer eşi benim eşim gibi sağlık bakanlığında çalışıyorsa sağlık bakanlığının atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde hizmet sürelerimizi dikkate alıyorlar. Mebde eş durumunda böyle bir durum söz konusu değil ama sağlık bakanlığı bu şartı getirmiş. (Yönetmeliğin 20 maddesinin 4. bendinde )
Eşim 7/1 ebe - göreve başlama mart 2009
Ben 8/3 öğretmen - göreve başlama eylül 2008
Sağlık bakanlığı eş durumu tayinlerinde hizmet süresine bakıyor. Ben il dışı atamalarda manisaya istedim ve göreve başladım. Eşim eş durumu için dilekçe verdi istanbul halk sağlığı müdürlüğüne.
Dilekçede olması gerekenler (mutlaka aşağıdaki belgeler eksiksiz ve asıl olmalı)
-Eşinizin eş durumu tayini istediğine dair dilekçe
-Nufüs kayıt örneği
-Sağlık bakanlığı atama nakil formu
-Görev yeri belgesi (bana ait)
-Hizmet belgesi (bana ait)
eşiniz dilekçesine aşağıdaki belgeleri mutlaka eklemeli, bize hizmet belgesini eksik söylemişler ben onun için ankaraya gitmek zorunda kaldım.
Bir kaç önemli nokta
-Eğer ankaraya gitme durumunuz varsa mutlaka belgeleriniz kendiniz takip edin, yoksa süreç 3-4 haftayı bulabiliyor. Kendiniz takip ederseniz ve belgeleriniz tamsa 1 haftada halledersiniz.
-Eğer sizde benim gibi atandıktan sonra askerliğinizi asker öğretmen olarak yaptıysanız sağlık bakanlığı bunu hizmetten sayıyor. Eğer saymasaydı benim hizmet sürem daha düşük olucaktı eşimden ve tayin işi sıkıntıya giricekti.
-Siz atandınız, göreve başladınız ama hizmet süresi durumlarını bilmiyordunuz. Ben şahsen bilmiyordum ama şöyle bir de yöntem var. Örneğin asker öğretmenliğimi saymasalardı 1 ay eşimin benden daha fazla hizmet süresi olucaktı

ama şöyle yapıcaktık eşim 2 hafta sonra 5 yılını memuriyette dolduracaktı ve 5 yılını dolduranlara memuriyet hayatında 1 defaya mahsus en fazla 1 yıllık ücretsiz izin alma hakkını kullanıcaktı. biz 2 ay ücretsiz izin alıcaktık ve böylece ben 1 ay kıdemli olucaktım. Sonra bir kez daha eş durumu başvurusu yapıcaktık.