Eğitimde şiddete hayır...

Kodla Büyü
bizim okullardaki birçok öğretmen nöbetçi öğretmenler hariç derse girmeyecekler. veli gruplarında da derse girilmeyeceğini söyleyecekler

Nöbetçi öğretmenler neden hariç hocam? sonuçta meslektaşımız görevi başında katledildi, her gün şiddet her gün baskı.

Öğretmenlerin tamamı dahi derse girmese eylem açısından şahsi görüşüm hiçbir karşılığı yok. Çünkü öğrenci okulda. Ders yok öğrenci mutlu. Öğrenci okulda veli mutlu. Eylemin hedefine ulaşıp topluma dokunabilmesi için okula öğrenci alınmaması ve öğretmenlerin okulda oturma eylemi v.b. ya da alanlarda olması gerekmez mi

Öğretmenlerin tamamı dahi derse girmese eylem açısından şahsi görüşüm hiçbir karşılığı yok. Çünkü öğrenci okulda. Ders yok öğrenci mutlu. Öğrenci okulda veli mutlu. Eylemin hedefine ulaşıp topluma dokunabilmesi için okula öğrenci alınmaması ve öğretmenlerin okulda oturma eylemi v.b. ya da alanlarda olması gerekmez mi
Eylem kararının alınmasından sonra milli eğitim bakanı sendika başkanları ile bugün görüşme kararı aldı. Sendikalar birlik olup böyle bir karar almasa bakan görüşmeye tenezzül eder miydi?

Hocam biz o seviyeye ulaşamadık daha. Ulaşmış olsak bu tür konular konuşulmazdı sağlıkta, eğitimde vs.

Yusuf Tekin:

“Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki bir okulumuzda öğretmenimize yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınıyor, şiddetin her türlüsüyle mücadelede kararlılığımızı yineliyorum. Bakanlık olarak bu menfur olayla ilgili soruşturmayı başlattığımız gibi adli sürecin de takipçisi olacağız.

Okullarımızın daha güvenli hale gelmesini amaçlayan ve içerisinde şiddete karşı yasal düzenlemelerin de yer aldığı yeni ÖMK'nin bir an önce hayata geçirilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu vesile ile okuldaki güven ikliminin tesisi ve eğitim süreçlerinin daha sağlıklı ilerleyebilmesi için sene başında hayata geçirdiğimiz "Veli Randevu Sistemi"nin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Meslektaşımıza ve eğitim ailemize geçmiş olsun.”

Bir öğrencinin yaptığı basit bir iş olarak geçiştirilemeyecek bir olay. İçim yandı gerçekten. Tüm öğretmenlerin ses vermesi lazım ama nerede, bana bir şey olmadı deyip kenarda otursunlar artık.
1772478384132.webp

Katledilen öğretmenimizin ailesine ve sevdiklerine Allah sabır versin.Bu gün iş bırakıyoruz, birkaç sene önce de yine bu başlık şiddeti kınama amaçlı açılmış o zamanda iş bırakmıştık. Tüm eğitim camiası, sendika farketmeksizin birlik olup tepki göstermesi lazım.

Eğitim işi artık okullarda bitmek üzere. Öğrenciler çok fazla şiddete meyilli oldular. Vefat eden öğretmenize Allah'tan rahmet diliyorum. Öyle görülüyorki bu olayların devamı gelecek...Çok üzücü....

Böyle bir günde tepki koyamayan tüm meslektaşlarımıza yazıklar olsun ,yazıklar olsun, yazıklar olsun.
Sözün bittiği yerdeyiz ve birliktelik, kolektif hareket bilinci ,refleksi gösteremiyoruz.
Buna bugün gereken tepkiyi göstermezsek, daha kötülerine de yol açıyoruz hep beraber.

Meslektaşımızın mekanı cennet olsun İNŞAALLAH. Allah rahmet eylesin. Tüm milletimizin başı sağolsun.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun, rabbim sevdiklerine sabırlar versin. İlk değildi ama umarım son olur (ondan da hiç ümidim yok)

Öncelikle vefat eden arkadaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Malumunuz okullar artık hayvanat bahçesine döndü, gücü yeten yetene, ne bir denetim var ne güvenlik var ne de yapılan kanunsuzlukların bir bedeli var. Başından beri söylerim, zorunlu eğitim kaldırılmalı, bunun yanında okullara silahlı (tabanca, biber gazı, elektroşok cihazı ...vs.) güvenlik görevlileri kadrolu olarak yerleştirilmeli. Suça karışan çocukta (Yeni yasa çıkarılacakmış yaş sınırı düşürülecek ya da yetişkin olarka yargılanacakmış..?) normal yargılanıp hapis cezasına çarptırılmalı veyahut 2-3 sene ev hapsinde tutulmalı (Anne Babası ile maaile evde ıslah olabilirler belki). Aksi takdirde bu olayların sonu yok.

Son düzenleme:
Suça sürüklenen çocuk dersen, ilköğretimde disiplin kurulunu kaldırırsan, zorla çocuğu okula getirmeye çalışırsan, cezaevlerini 5 yıldızlı otel konforu yaparsan, her yıl af cikarırsan, çetelere göz yumarsan, mafyavari dizilere ses cikarmazsan olacağı budur.

Günlük hayattan örneklerini çok sık görür olduk. Medeniyetsiz saygısız magandalar her gün trafikte, sokakta, tvlerde, avmlerde kafelerde, dolayısıyla eğitimde, siyasette, günlük hayatta medyada her yerde ve bu artık utanılacak değil, gurur duyulası bir duruma getirildi sistemsel olarak.
Mağdur insanları korumak için yeraltı dünyasından olan insanlardan medet umuluyorsa adalet artık sadece bir kadın ismidir. Bunun sonucunda da yaşadıklarımız ne yazık ki kaçınılmaz olmuştur.

eylemden ziyade bütün okullarda bütün sınıflarda bu menfur cinayetin ne kadar aşağılık çirkin ve günah bir eylem olduğuna yönelik bir sunu film vs ile bütün sınıflarda aynı anda sunum yapılmalı bu konuda dinimizdeki ayetler hadisler anlatılmalı, derslere girilmemesi benzeri öğrencilerin canına minnet

Ya Allahtan korkacak ya da hukuktan ikisi de olmayınca . Akıl hastası diyor haberde gelene gidene saldırmış birkaç da yaralı var . Öğretmenimize Allah rahmet eylesin . Bu son olur umarım diyeceğim ama sanmıyorum .

Öğretmen bile öğretmenini yanında değil maalesef. Burak turgut diye bir youtuber var belki bilirsiniz. Yapay zeka videoları da çekiyor neredeyse bütün takipçileri de öğretmen . Adama sadece bütün takipçileriniz öğretmen bir paylaşım yapsanız iyi olmazmı dediğim için adam beni engellemiş. İnanılmaz.

ilksms
Geri