Eğitimbirsen İlk Müjdeyi İdarecilere Verdi (acaba demeliyim)

Kodla Büyü
Amanda aman yaptıkları bir tane mantıklı uygulama var onuda kaldırsınlar kurtulalım. Bence idareci derse girmeliki öğretmeni ve öğrenciyi anlayabilsin. Eğitimci olan herkes dersliği görmeli bence. Bunuda kaldıracaklar öğretmene tepeden bakan idareciler dağdan bakmaya başlayacaklar, bide bunu kazanım olarak anlatıyorlar.
 
bence idarecide derse girmeli ama hakkıyla, çoğuna zor geldiği için hiç girmiyorlar yada ara sıra uğrayıp yalandan sınav yapıyorlar. hatta girdiği dersler aynen bizde olduğu gibi müfettişler tarafından denetlenmelidir. en azından öğretmenlerin karşılaştığı sorunlar hakkında biraz da olsa bilgi sahibi olurlar
 
rcandir' Alıntı:
her ne kadar inandırıcı gelmesede ümit fakirin ekmeğidir. :p
http://www.kamudanhaber.com/ozel-haber/ ... 91318.html
Ders saatlerinde okulda bit tane idaresi bulamıyoruz. Adamlar derse girmekten görevlerini yapamazken gariban öğretmen arkadaşlarım ek ders için okul okul dolaşıyorlar. İdarecilerin maaş karşılığı ders saati 3 olur, geri kalan 9 saatlik dersin de ücretini alırlar.
 
beyazgolge' Alıntı:
bence idarecide derse girmeli ama hakkıyla, çoğuna zor geldiği için hiç girmiyorlar yada ara sıra uğrayıp yalandan sınav yapıyorlar. hatta girdiği dersler aynen bizde olduğu gibi müfettişler tarafından denetlenmelidir. en azından öğretmenlerin karşılaştığı sorunlar hakkında biraz da olsa bilgi sahibi olurlar

:+1:
 
Bence derse girmesinler..Her yöneticilik hem öğretmenlik bir arada olmamalı..
 
gerçekten eğitimimizin kanayan yarası idarecilerin derse girmesi(!). 4+4+4 sisteminin nasıl olacağı-uygulanacağı,Fatih Projesinde BT öğretmenlerinin durumu gibi eften püften sorunlardan önce bu gibi sorunların çözülmesi lazım... :mrgreen:
 
girmesinler tabi zaten derslerin çoğu aksıyor ya bir toplantıya yada bir misafire denk geliyor ders kaynıyor hem öğrenci hemde idareci için kayıpş oluyor .
 
İdarecilerin derse girmemesi çok doğru bir karar olur.tam ders saatinde bi sorun oluyor,birisi geliyor,bi iş çıkıyor.napıcaksın o an o sorunu çözmeyecekmisin.sonra o derse ya geç giriyosun yada giremiyosun.bu gibi durumlarda yaşanabiliyor.Branşım bilişim olduğu için çok sıkıntı olmuyor ama branşı sosyal ,fen ,matematik olanların o sınıftaki öğrencileri diğer sınıflara göre dersten eksik kalıyor. bide böyle düşünün.
 
arkadaş anlamıyorum ya bu sendika bi idarecileri bi rehberlikçilere mi çalışıyo
biz neciyiz yada neden sendikalıyız
göz ardı edilelim, dışlanalım diye mi
bir maddede de yalandan da olsa bizi yazın ya
idareci derse girmezse ağa gibi uzaktan yönetim yapsın o zaman
derse girecek öğrenciyle irtibatı kesmeyecekki
hem öğretmen hem de öğrenci için otorite dışında canlı kanlı bir eğitmen olduğu bilinsin
 
o zaman biz istediğimiz okulu tercih edebilecek miyiz müdür yardımcısı olmak istersek norma bakılmaksızın
 
idarecilerin % 60-70 i eğitim-birsenli...doğal olarak eğitim-birsenin içi sorunu gibi birşey bu...
 
zaten en büyük sorun da idarecilerin derse girip girmemesiydi buda çözüldüğüne göre problem yok..
 
Girmemeli, girdiğinde hakkıyla girebilen yok çünki. Kendi ellerinde olan birşey yok ki.. Sistem bunu sabote etmek üzerine..

Hevesle derse giren idareci bir bakıyor kapı çalmış.. "öğretmenim... böle böle bir durum olmuş. Acilen gelmeniz gerkiyor." Bazen "evladım 5 dakika sonra geleyim" deme şansları bile olmuyor.

Branşı sınıf öğretmenliği olan idarecilerden zorunluluğu kaldırırken diğerlerine hatta diğerlerin,in girdiği öğrencilere haksızlık edildi.
 
benim okulumda 5 idareci var hepside sınıf öğretmeni hiç biride derse girmiyor.
 
Sınıf öğretmenleri girmiyor. İki yıl önce kaldırıldı.
Branş öğretmenleri 6 saat maaş karşılığı girmek zorundalar.
 
Geri
Üst