Eğitim Ödeneği ( Kısa Dönem Asker )

Kodla Büyü

Dev Kitap Arşivi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba Arkadaşlar !
347.KSD Er olarak Manisa'da vatani görevimi yapıyorum. Malum şafak sıkıştırmaya başladı hafiften :) 2 haftamız kaldı tezkereye.
Bazı sorularım olacak yardımcı olursanız sevinirim...
1.) Göreve başlama nasıl olacak ? Tezkereyi direk okula mı yoksa ilçe MEM'e mi yolluyoruz?
2.) Eğitim ödeneği alacak mıyız? böyle bir hakkımız var mı?
3.) Yarım maaş almıştım ayrılırken, şubatta tekrar dilekçe vermeli miyim?
4.) :Çok bunaldım :D
5.) Yardımlarınız için teşekkür ederim :)

Hocam 1 şubat geldiğinde okula asker dönüşü nedeniyle göreve başlank istediğini belirten bir dilekçe yaz. dilekçeye teskere belgeni ekle gerisini onlar halleder.ereğitim ödeneği içinde dilekçe yazmna gerekiyor yarım alıyorsun eğitim ödeneğinide. bana öyle vermişlerdi yani..

askerlilğin fiilen bittiği gün dilekçenizi ve teskerenizle okula başvurursunuz .... eğitim ödeneğinin bir kısmını alabiliyorsunuz onun içinde dilekçe yazmanız lazım.... Maaşınızı zaten yaparlar merak etmeyin :)

eğitim ödeneğinin % 50 sini alcaksın hocam.onun için dilekçe yaz askerden geldim hazırlık ödeneğini almak istiyorum diye.geçen sene bana dilekçe gerek yok zaten biz yapacaz onu demişlerdi almamışlardı benden.ama siz yine de dilekçe verin derim..

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
Teşekkürler arkadaşlar... Şafak doğan güneş artık :)

Eğitim dünyasına dönüyorum ÇOK ŞÜKÜR :)

dön hocam dön senin deneme paylaşımlarınla bende meslee girdim :)

yadigartbaykal' Alıntı:
http://www.bumko.gov.tr/TR,3753/2013.html

bu seneki k cetvelinde öyle bir ibare yok. alınır mı acaba? araştırdınız mı hocam ne yapmayı düşünüyorsunuz

Müdürümle görüştüm hocam. Eğitim ödeneğinin yarısını alabilecekmişiz. Dilekçe yazıcaz tabi ;)

İkinci dönemden önce başlayanlar yarısını değil %75'ini alır diye biliyorum ben. İkinci dönem 11 Şubat'ta başlıyor, 1 Şubat itibariyle göreve başlarsa hazırlık ödeneğinin yarısını değil %75'ini almalı.
Bu durum 2010da böyleydi, değiştiyse bilemem.

Ya Kurban olduklarım bi yardım ediverin. Eğitim ödeneği için dilekçe'ye ne yazmam gerekir. Tecrübeli hocalarım bi yardım ediverirsesniz çok sevinirim... Cuma günü gardaşınıza yardım lütfen..

Dostlar ben sormayı unutttum. Bilen arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim. Şimdi benim yaptığım askerliği hizmetten sayma durumlar var mı. Diyelim ki dava açtım. Aslı astarı nedir bu işin. Hiç deneyen var mı. Ve emeklilik içinde geçerli mi bu askerlik süresi... Merakım bunlarla sınırlı şuanda. Teşekkürler..

Ben de 2009 ocakda bitirdim kısa dönem askerliğimi fakat o zaman eğitime hazırlık ödeneğini başvurmama rağmen vermemişlerdi, şimdi bu dilekçeyi versem ben de alabilir miyim ki ?

BBNET
Geri