Eğiticilere birkaç soru??

Kodla Büyü

birarti1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
şimdi bt öğretmeni olarak merak ediyorum,
bulunduğum ilde BTR görevlendirmelerini atama servisi takip ediyor artık, onlar düzenliyor, eğiticiler sadece FATİH ile ilgileniyor, her ilde böylemi,

bir başka soru biz okullardaki BT öğretmenleri artık 10 yılı geçtik hala il ve ilçe yöneticilerini okullarda birşeyler yaptığımıza inandıramadık mı? hala biz boş ekders alan öğretmenlermiyiz onların gözünde,

il ve ilçe yöneticileri bizden ne bekliyor?

teog sınavında mat fen sosyal ingilizce din gibi dersler olduğu sürece ve diğer sınavlarda da aynı işte hayatı sınavdan ibaret sayanlar kendini geliştirmeenin ne demek olduğunu bilmeyenler bilgisayarı oyun makinesi öğretmenini de boşuna ek ders alan hoca diye düşünürler... sanki sınavlarda 40 puan alarak bilgisayar öğretmeni olunabiliyor ya. dijital çağda herşeyin internet ortamında yapıldığı bir zamanda tabi böylesi insanlarda olacaktır.

Halk ne zaman bu konuda bilinçlenirse o zaman anlarlar diye düşünüyorum. :idea:

Hocam bu konuda ben sorumluluğu Bilişimcilere yüklüyorum. Hani bir deyim vardır "sahaya inmek" diye.

Biz maalesef sahada değiliz ve sahaya inemiyoruz. Ben şahsen Bilişim alanında internet teknolojileri alanında, grafik tasarım, web tasarım vs. konularında o kadar çok şey bildiğime inanıyorum ki (tabii 1-ne kadar çok şey öğrensem hiçbir şey bilmediğimin farkına varıyorum, 2-eminim hepimiz birçok şeyi biliyoruz, yapabiliyoruz, uygulayabiliyoruz, 3-burada amacım kendimi övmek değil yanlış anlamayın) ve etrafımdaki insanların sadece "bilgisayarım açılmıyor, format cd si varmı !!, office yükleyebilir misin" gibi boş beleş işlerle meşguliyetten maalesef yukarıda kullandığım tabir gibi sahaya inemiyoruz.

Ama bunu başarabilmeliyiz, Mesela bu forum aracılığı ile bunu adım adım başlatabiliriz. Mesela dijital pano yarışması yapıldı çok da iyi oldu, kendimizi geliştirebileceğimiz ve kendimizi gösterebileceğimiz (valiliklere, memlere, kaymakamlıklara) etkinlikler yapmalıyız. Ne biliyim herkes kendi ilçesiyle ilgili afiş, poster tasarlasın ve bunları sitelerimize koyalım (ilçe veya okul), yazdığımız programları okul sitelerinden paylaşalım, ücretsiz program downloadlarını kaymakamlık sitelerine, ilçe sitelerine yükleyelim, ücretsiz karikatür yapma, çizgiroman yapma, animasyon yapma vs. uygulamaları kullanarak eğitime yönelik görsellikler oluşturalım ya da ne biliyim beyin fırtınası ile etkinliklerimize karar verelim ve nolur artık adım adım SAHAYA İNELİM.

Sizce artık kendimizi etrafımızdakilere göstermenin zamanı gelmedi mi?

Destek bekliyorum. Beyin fırtınası yaparak ama hepimizin bizzat gönülden iştiraki ile birşeyler geliştirelim, tasarlayalım, sergileyelim, gösterelim.

birarti1' Alıntı:
şimdi bt öğretmeni olarak merak ediyorum,
bulunduğum ilde BTR görevlendirmelerini atama servisi takip ediyor artık, onlar düzenliyor, eğiticiler sadece FATİH ile ilgileniyor, her ilde böylemi,

bir başka soru biz okullardaki BT öğretmenleri artık 10 yılı geçtik hala il ve ilçe yöneticilerini okullarda birşeyler yaptığımıza inandıramadık mı? hala biz boş ekders alan öğretmenlermiyiz onların gözünde,

il ve ilçe yöneticileri bizden ne bekliyor?
eğitim özelleştiğinde ilk tekmeyi bize atacaklar.

BBNET
Geri