DYK, kulüp, nöbet, egzersiz için ekders ücreti ödenmeyecek (Kesin bilgi)

Kodla Büyü
Şu konuyu uzatıp durmayın. Ödenmeyeceği kesin olarak belirtilmiş. Bu konu uzarsa yıllardır aldığınız nöbet, dyk, kulüp vs. ücretlerini faiziyle geri ödemek de var.

Maaş yetmiyormu arkadaşlar , Allah bereket versin deyin… ekdersde gözümüz yok deyin.12 saat- 15 saat -20saat neyse artık derse girin, akşam eve hızurlu gidin. Bu gibi görevleri alıp zengin olan öğretmen gördünüz mü?

Ne haklisi Hocam. Sen yazılanları bir daha oku istersen. Yenisin galiba bu işlerde
Nerde yazılanları okuyacağım hocam?
Bunun yenilikle ne alakası var?
Ekders yönetmeliğinin 16.maddesi mi değişti ki?
16. Madde gerekçe gösterilerek şu an ödenmeyen ekders aynı maddeye göre daha önce ödenmişse ekders geri istenebilir.
İstenecek veya istenir demiyorum dikkat istenebilir.

Türkiye'de değişmeyecek karar yok. Yeterki birlik beraberlik olsun. Konuya hakim olan, kalemi kuvvetli olan bir arkadaşımız bir metin hazirlasin hepimiz mail olarak atalım. Ayni zamanda tüm sendika üyesi olan arkadaşlar sendika yöneticileri ile görüşsün mağduriyetin giderilmesi adına gerekli yerlerle görüşülsün.

Nerde yazılanları okuyacağım hocam?
Bunun yenilikle ne alakası var?
Ekders yönetmeliğinin 16.maddesi mi değişti ki?
16. Madde gerekçe gösterilerek şu an ödenmeyen ekders aynı maddeye göre daha önce ödenmişse ekders geri istenebilir.
İstenecek veya istenir demiyorum dikkat istenebilir.
Hocam biri btr , biri yos.
Yosa vermiyoruz şimdi ,yos bt benziyor, geçmişte btrye vermişiz onu geri verinmi diyecekler. Bu kafa çok yaşamaz.

YOS görevi öğrenci giriş çıkış saatleri arasında yapılır demişler. Nöbet vs bunları anladımda. okul bittikten sonra halk eğitimden açılan egzersizleri vermemek neye dayanarak onu anlayamıyorum

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne

Konu: YEGİTEK Okul Sorumlusu Görevlendirmesi Hakkında

Sayın Yetkili,

2025 Ağustos ayına kadar Fatih Projesi Rehber Öğretmeni (BTR) olarak görev yapan öğretmenler, nöbet görevinden, kulüp danışmanlığından ve açtıkları ders dışı egzersiz faaliyetlerinden ek ders ücreti alabilmekteydi. Ancak yapılan düzenleme ile bu görev YEGİTEK Okul Sorumlusu olarak değiştirilmiş; bu kapsamda nöbet tutulamayacağı, kulüp danışmanlığı yapılamayacağı ve ders dışı egzersiz açılamayacağı tarafımıza bildirilmiştir.

Bu değişiklik, görev alan öğretmenlerin hem maddi açıdan mağduriyetine hem de motivasyon kaybına yol açmaktadır. Öğretmenlerin iş verimliliğini ve sürece katkılarını doğrudan olumsuz etkileyecek bu durumun, görev sorumluluklarının yerine getirilmesini de güçleştireceği kanaatindeyim.

Yönergede bu mağduriyeti giderecek düzenlemeler yapılmadığı sürece, YEGİTEK Okul Sorumlusu görevini kabul etmeyeceğimi bilgilerinize arz ederim.

Saygılarımla,

……….……….……….
Adı Soyadı
Branş / Görev Yeri
İmza

Tarih: …/…/2025

Son düzenleme:
Madem ücret verilmeyecek, nöbet gmrevi verilemez gibi kesin bir ifade de olmalıydı yönetmelikte, o da yok, biz neye dayanarak nöbet istemeyeceğiz o zaman , bazı iller belirtmiş ama bizim ilin yazısında net ifade yokkk. Bilen varsa cevap yazsın lütfen, nöbet bari tutmayalım ona da fitim.

Madem ücret verilmeyecek, nöbet gmrevi verilemez gibi kesin bir ifade de olmalıydı yönetmelikte, o da yok, biz neye dayanarak nöbet istemeyeceğiz o zaman , bazı iller belirtmiş ama bizim ilin yazısında net ifade yokkk. Bilen varsa cevap yazsın lütfen, nöbet bari tutmayalım ona da fitim.
bana hem ücreti ödemeyecek hem de nöbet görevi verecek idarenin alnını karışlarım. o iş öyle kolay değil. Herkes haddini bilecek.

eposta etkinliği yapalım, ortak bir metin de oluşturalım ama herkes benzer ifadeleri yazarsa kopyala yapıştır metinden daha çok dikkati çeker diye düşünüyorum.

- 7 saat derse girdiğimiz gün (ya da 8) ders programında hiçbir derse YOS yazamadığımız için o gün YOS sayılmıyoruz, yani böyle günlerde nöbet tutabilir miyiz?
- Kulüp faaliyetleri zaten ders çizelgesinin dışındaki zamanlarda yapıldığından ek ders alınmasında sakınca var mı?
- (Tutanlar için) Hafta içi yapılacak belletmenliğin bu görevi yapmamızda ne gibi olumsuz bir etkisi olabilir ki paylaşılan bazı whatsapp mesajlarında il koordinatörleri haftasonu yapmamızı iletmiş görünüyor?

gibi şeyler karışık ve kendi ifadelerimizle yazılabilir.
Hocam dertleri bir saat bile fazla ücret vermemek

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne

Konu: YEGİTEK Okul Sorumlusu Görevlendirmesi Hakkında

Sayın Yetkili,

2025 Ağustos ayına kadar Fatih Projesi Rehber Öğretmeni (BTR) olarak görev yapan öğretmenler, nöbet görevinden, kulüp danışmanlığından ve açtıkları ders dışı egzersiz faaliyetlerinden ek ders ücreti alabilmekteydi. Ancak yapılan düzenleme ile bu görev YEGİTEK Okul Sorumlusu olarak değiştirilmiş; bu kapsamda nöbet tutulamayacağı, kulüp danışmanlığı yapılamayacağı ve ders dışı egzersiz açılamayacağı tarafımıza bildirilmiştir.

Bu değişiklik, görev alan öğretmenlerin hem maddi açıdan mağduriyetine hem de motivasyon kaybına yol açmaktadır. Öğretmenlerin iş verimliliğini ve sürece katkılarını doğrudan olumsuz etkileyecek bu durumun, görev sorumluluklarının yerine getirilmesini de güçleştireceği kanaatindeyim.

Yönergede bu mağduriyeti giderecek düzenlemeler yapılmadığı sürece, YEGİTEK Okul Sorumlusu görevini kabul etmeyeceğimi bilgilerinize arz ederim.

Saygılarımla,

……….……….……….
Adı Soyadı
Branş / Görev Yeri
İmza

Tarih: …/…/2025
Yeğitek, Akparti, Sendika Başkanı ve EBS bildirdim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar YEGİTEK i şimdi aradım haksızlıklardan bahsettim ama personel genel müdürlüğü ve yegitek ortaklaşa almış dediler bu kararı.Farklı ilerden farklı uygulamalar oluyormuş bazı ildeki öğretmenler kulüp ekdersi alırken bazıları alamıyormuş o yüzden böyle bir uygulamaya geçmişler, ben de sahada çoğu bilişimcinin yos görevini yapmayacağını etkiileşimli tahtalar vs eğitim öğretim sürecini aksayacağını vs. söyledim ama elimizden bişiy gelmiyor dedi sorumlu...

Aramak detaylı öğrenmek isteyenler bu numarayı arayabilir:

0312 296 94 40

Ne yazdığınızı anlamadım ama arkadaş haklı hocam, geriye yönelik istenme durumu ortaya çıkabilir.
Yönetmelik aynı yönetmelik.
Bende olacağını zannetmiyorum ama olabilir.
Arkadaşlar merhaba,

Ek ders vb konularda Personel Genel Müdürlüğümüz uygulamada kural belirleyici ve karar vericidir. Ülke geneli mali konuları Personel Genel Müdürlüğümüzün yönetmelikleri belirlemektedir.

Bu sebeple yeni bir unvan olarak tanımlanan Yeğitek okul sorumlularının nöbet, dyk ve egzersiz vs çalışmalardan ek ders ödemelerinden faydalanmalarını sağlayacak maddeler Personel Genel Müdürlüğü görüşü ile esaslarımızda yer alamamıştır.

Bu mesajdan anladığım yönetmelik aynı yönetmelik değil. Yeni unvana göre yönetmelik değiştiği zaman verilecek ama şuan değil.

Maaş yetmiyormu arkadaşlar , Allah bereket versin deyin… ekdersde gözümüz yok deyin.12 saat- 15 saat -20saat neyse artık derse girin, akşam eve hızurlu gidin. Bu gibi görevleri alıp zengin olan öğretmen gördünüz mü?
Trol müsün? Herkesin aldığı maaş hemen hemen aynı olsa da eve giren ve çıkan, hayatı, ekonomik şartları ve giderleri farklı. Dolayısıyla ihtiyacı olan var olmayan var. Zaten alım gücü diye birşey kalmamış. Genel olarak daha yüksek maaşa ihtiyaç var.

Konu bu değil arkadaş , konu bilişim öğretmenlerine yapılan haksızlık bahsettğiniz şey doğru olsa da konuyla alakası yok, kirası olan çoluk çocuğu olan hastası olan vardır belki kimse bilemez...Biz sadece yapılan yanlıştan bahsediyoruz

Allah bereket versin de yetmiyor hocam. Her ay çok değil bir aylık 20bin ateşler misin bana. Sevaptır, din kardeşiyiz.

ilksms
Geri