Peki idare bize nöbet egzersiz kulüp gibi ek dersleri yazarsa ödeme yapılır mı
Yawas Hocam at terliŞu konuyu uzatıp durmayın. Ödenmeyeceği kesin olarak belirtilmiş. Bu konu uzarsa yıllardır aldığınız nöbet, dyk, kulüp vs. ücretlerini faiziyle geri ödemek de var.
ben de ankarada ilçe sorumlusuyla görüştüm hocam. sabahtan akşama kadar tam gün dersin olsa bile nöbet tutulamayacakmış.Btr görevlendirmelerinde de aynı muhabbet vardı. Btr görevinin olduğu gün görev verilemez diye. Sabahtan akşama kadar ders yazıldığında btr görevin olmuyordu ve nöbet tutabiliyordun. Aynısı olur büyük ihtimalle
Ne kadar korkaksınız ben orada görev almışım, emek vermişim, işlerini düzgün yapsalardı,korkaklar yüzünden dersimiz kalmadıŞu konuyu uzatıp durmayın. Ödenmeyeceği kesin olarak belirtilmiş. Bu konu uzarsa yıllardır aldığınız nöbet, dyk, kulüp vs. ücretlerini faiziyle geri ödemek de var.
Ne yazdığınızı anlamadım ama arkadaş haklı hocam, geriye yönelik istenme durumu ortaya çıkabilir.Yawas Hocam at terli
Meslekte 20 yılı devirirken neler gördü bu gözler. Sizin kıdeminiz nedir? Ayrıca siz çok cesursunuz hocam, bir forum konusuna birkaç kere . koyduğunuz için.Ne kadar korkaksınız ben orada görev almışım, emek vermişim, işlerini düzgün yapsalardı,korkaklar yüzünden dersimiz kalmadı
Ne haklisi Hocam. Sen yazılanları bir daha oku istersen. Yenisin galiba bu işlerdeNe yazdığınızı anlamadım ama arkadaş haklı hocam, geriye yönelik istenme durumu ortaya çıkabilir.
Yönetmelik aynı yönetmelik.
Bende olacağını zannetmiyorum ama olabilir.
Bende 20 seneliğim hocam, yıllarca PC olmadan ders yaptım,iki kere yalvar yakar PC buldum lab kurdum ,norm fazlası oldum, lab olmayan okula gittimMeslekte 20 yılı devirirken neler gördü bu gözler. Sizin kıdeminiz nedir? Ayrıca siz çok cesursunuz hocam, bir forum konusuna birkaç kere . koyduğunuz için.
Nerde yazılanları okuyacağım hocam?Ne haklisi Hocam. Sen yazılanları bir daha oku istersen. Yenisin galiba bu işlerde
Hocam biri btr , biri yos.Nerde yazılanları okuyacağım hocam?
Bunun yenilikle ne alakası var?
Ekders yönetmeliğinin 16.maddesi mi değişti ki?
16. Madde gerekçe gösterilerek şu an ödenmeyen ekders aynı maddeye göre daha önce ödenmişse ekders geri istenebilir.
İstenecek veya istenir demiyorum dikkat istenebilir.
bana hem ücreti ödemeyecek hem de nöbet görevi verecek idarenin alnını karışlarım. o iş öyle kolay değil. Herkes haddini bilecek.Madem ücret verilmeyecek, nöbet gmrevi verilemez gibi kesin bir ifade de olmalıydı yönetmelikte, o da yok, biz neye dayanarak nöbet istemeyeceğiz o zaman , bazı iller belirtmiş ama bizim ilin yazısında net ifade yokkk. Bilen varsa cevap yazsın lütfen, nöbet bari tutmayalım ona da fitim.
İşte sıkıntı o hocam idarecilerle bizi karşı karşıya getirecekler, çoğu okulda diyecekler ki personel yok nöbet vermek zorundayız, nöbet verilemez ibaresi de yok.bana hem ücreti ödemeyecek hem de nöbet görevi verecek idarenin alnını karışlarım. o iş öyle kolay değil. Herkes haddini bilecek.
Hocam dertleri bir saat bile fazla ücret vermemekeposta etkinliği yapalım, ortak bir metin de oluşturalım ama herkes benzer ifadeleri yazarsa kopyala yapıştır metinden daha çok dikkati çeker diye düşünüyorum.
- 7 saat derse girdiğimiz gün (ya da 8) ders programında hiçbir derse YOS yazamadığımız için o gün YOS sayılmıyoruz, yani böyle günlerde nöbet tutabilir miyiz?
- Kulüp faaliyetleri zaten ders çizelgesinin dışındaki zamanlarda yapıldığından ek ders alınmasında sakınca var mı?
- (Tutanlar için) Hafta içi yapılacak belletmenliğin bu görevi yapmamızda ne gibi olumsuz bir etkisi olabilir ki paylaşılan bazı whatsapp mesajlarında il koordinatörleri haftasonu yapmamızı iletmiş görünüyor?
gibi şeyler karışık ve kendi ifadelerimizle yazılabilir.
Yeğitek, Akparti, Sendika Başkanı ve EBS bildirdim.T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne
Konu: YEGİTEK Okul Sorumlusu Görevlendirmesi Hakkında
Sayın Yetkili,
2025 Ağustos ayına kadar Fatih Projesi Rehber Öğretmeni (BTR) olarak görev yapan öğretmenler, nöbet görevinden, kulüp danışmanlığından ve açtıkları ders dışı egzersiz faaliyetlerinden ek ders ücreti alabilmekteydi. Ancak yapılan düzenleme ile bu görev YEGİTEK Okul Sorumlusu olarak değiştirilmiş; bu kapsamda nöbet tutulamayacağı, kulüp danışmanlığı yapılamayacağı ve ders dışı egzersiz açılamayacağı tarafımıza bildirilmiştir.
Bu değişiklik, görev alan öğretmenlerin hem maddi açıdan mağduriyetine hem de motivasyon kaybına yol açmaktadır. Öğretmenlerin iş verimliliğini ve sürece katkılarını doğrudan olumsuz etkileyecek bu durumun, görev sorumluluklarının yerine getirilmesini de güçleştireceği kanaatindeyim.
Yönergede bu mağduriyeti giderecek düzenlemeler yapılmadığı sürece, YEGİTEK Okul Sorumlusu görevini kabul etmeyeceğimi bilgilerinize arz ederim.
Saygılarımla,
……….……….……….
Adı Soyadı
Branş / Görev Yeri
İmza
Tarih: …/…/2025
Arkadaşlar merhaba,Ne yazdığınızı anlamadım ama arkadaş haklı hocam, geriye yönelik istenme durumu ortaya çıkabilir.
Yönetmelik aynı yönetmelik.
Bende olacağını zannetmiyorum ama olabilir.
Trol müsün? Herkesin aldığı maaş hemen hemen aynı olsa da eve giren ve çıkan, hayatı, ekonomik şartları ve giderleri farklı. Dolayısıyla ihtiyacı olan var olmayan var. Zaten alım gücü diye birşey kalmamış. Genel olarak daha yüksek maaşa ihtiyaç var.Maaş yetmiyormu arkadaşlar , Allah bereket versin deyin… ekdersde gözümüz yok deyin.12 saat- 15 saat -20saat neyse artık derse girin, akşam eve hızurlu gidin. Bu gibi görevleri alıp zengin olan öğretmen gördünüz mü?
Konu bu değil arkadaş , konu bilişim öğretmenlerine yapılan haksızlık bahsettğiniz şey doğru olsa da konuyla alakası yok, kirası olan çoluk çocuğu olan hastası olan vardır belki kimse bilemez...Biz sadece yapılan yanlıştan bahsediyoruzMaaş yetmiyormu arkadaşlar , Allah bereket versin deyin… ekdersde gözümüz yok deyin.12 saat- 15 saat -20saat neyse artık derse girin, akşam eve hızurlu gidin. Bu gibi görevleri alıp zengin olan öğretmen gördünüz mü?
Allah bereket versin de yetmiyor hocam. Her ay çok değil bir aylık 20bin ateşler misin bana. Sevaptır, din kardeşiyiz.Maaş yetmiyormu arkadaşlar , Allah bereket versin deyin… ekdersde gözümüz yok deyin.12 saat- 15 saat -20saat neyse artık derse girin, akşam eve hızurlu gidin. Bu gibi görevleri alıp zengin olan öğretmen gördünüz mü?