DYK, kulüp, nöbet, egzersiz için ekders ücreti ödenmeyecek (Kesin bilgi)

Kodla Büyü

bil_tek&yaz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Bilişim Teknolojileri Rehberliği adı değişmekle kalmadı. Sorumluluk arttırıldı var olan haklarımız elimizden alındı. Bunun için birşeyler yapmalıyız. Toplu olarak görev almayabiliriz, sendikalarla iletişime geçilebiliriz, YEĞİTEK ile görüşülebiliriz. Başka öneriniz varsa neler yapılabilir.

Btr görevlendirmelerinde de aynı muhabbet vardı. Btr görevinin olduğu gün görev verilemez diye. Sabahtan akşama kadar ders yazıldığında btr görevin olmuyordu ve nöbet tutabiliyordun. Aynısı olur büyük ihtimalle

0312 296 94 00

yegitek i arayalım bence daha yönetmelik çıkmadan değiştirebilirler sonuçta düşünülmeden hızlıca alınmış mantıksız bi karara benziyor. İl koordinatörü söyledi arama olursa çok değiştirebilirler...

sendikalar hiçbir şey yapmaz, bugüne kadar ne yaptılar ki? yeğitek'e eposta gönderdim, yegitek@meb.gov.tr adresine. herkes göndersin. tam gün derse girdiğimizde bu görevi yapmadığımızı ve nöbet tutmamızın önünde bir engel olmadığını söylemelerini istedim. kulüplerin ders saati dışında yapıldığı için verilmesi gerektiğini söyledim. yanıtlarlar yanıtlamazlar bilemem. ama herkes yazarsa dikkat çeker belki. hakkımız bu.

0312 296 94 00

yegitek i arayalım bence daha yönetmelik çıkmadan değiştirebilirler sonuçta düşünülmeden hızlıca alınmış mantıksız bi karara benziyor. İl koordinatörü söyledi arama olursa çok değiştirebilirler...
Hocam ben görev almayacağım söyledim idareye. Başvurular bitiyor zaten bu saatten sonra YEGİTEK'i aramak çok fayda etmez diye düşünüyorum

sendikalar hiçbir şey yapmaz, bugüne kadar ne yaptılar ki? yeğitek'e eposta gönderdim, yegitek@meb.gov.tr adresine. herkes göndersin. tam gün derse girdiğimizde bu görevi yapmadığımızı ve nöbet tutmamızın önünde bir engel olmadığını söylemelerini istedim. kulüplerin ders saati dışında yapıldığı için verilmesi gerektiğini söyledim. yanıtlarlar yanıtlamazlar bilemem. ama herkes yazarsa dikkat çeker belki. hakkımız bu.
Aynen güzel bir etkinlik olabilir. Bir metin hazırlayıp aynı metni tüm arkadaşlarımız gönderebilir.

eposta etkinliği yapalım, ortak bir metin de oluşturalım ama herkes benzer ifadeleri yazarsa kopyala yapıştır metinden daha çok dikkati çeker diye düşünüyorum.

- 7 saat derse girdiğimiz gün (ya da 8) ders programında hiçbir derse YOS yazamadığımız için o gün YOS sayılmıyoruz, yani böyle günlerde nöbet tutabilir miyiz?
- Kulüp faaliyetleri zaten ders çizelgesinin dışındaki zamanlarda yapıldığından ek ders alınmasında sakınca var mı?
- (Tutanlar için) Hafta içi yapılacak belletmenliğin bu görevi yapmamızda ne gibi olumsuz bir etkisi olabilir ki paylaşılan bazı whatsapp mesajlarında il koordinatörleri haftasonu yapmamızı iletmiş görünüyor?

gibi şeyler karışık ve kendi ifadelerimizle yazılabilir.

Hatırlarsanız Rehber Öğretmenlere zorunlu nöbet görevi konusu gündeme gelmişti. Ne yaptılar birlik oldular verilen kararı geri çektirdiler. Şimdi burada desem ki Gelin tepkimizi koyalım bu dönem görevlendirme almayalım desem bir çok kişi karşı çıkar ve karara uymaz.
Birlik olmaz bir bütünlük içinde hareket etmezsek bir şey elde edemeyiz.

Hatırlarsanız Rehber Öğretmenlere zorunlu nöbet görevi konusu gündeme gelmişti. Ne yaptılar birlik oldular verilen kararı geri çektirdiler. Şimdi burada desem ki Gelin tepkimizi koyalım bu dönem görevlendirme almayalım desem bir çok kişi karşı çıkar ve karara uymaz.
Birlik olmaz bir bütünlük içinde hareket etmezsek bir şey elde edemeyiz.
hocam, bizim durumumuz sizce rehberlik öğretmenleri ile aynı mı? birlikte hareket etmek konusu dışında bir benzerlik göremiyorum.

burada öğretmen arkadaşlarımızın kazanılmış hakların kaybolmaması konusunda birlikte hareket etmesine yönelik mücadele etmeliyiz. ek dersin tamamından vazgeçilmesinden değil. resmi yazıda ifade gayet açıkken koordinatörler şöyle dedi, şube müdürleri böyle dedi diyerek aylık ortalama 3000-3500TL zarara uğrayacağız. asıl birlikte hareket etmemiz gereken nokta bu.

asıl iş nöbet görevi almayan, almak istemeyen, kulüp faaliyeti yapmayanlara düşüyor burada. bunlar zaten yapılırsa gelir getirici, yapılmazsa sorumluluğu olmayan şeyler.

şu forumda bile asgari düzeyde uzlaşılamıyor. valla bize az bile yapılıyor.

Görev almayacağı tek çözüm bence bu. Zaten mevcut hali ile nöbet , klüp vermezlerse alacağımız ek ders 18 saat. Ekonomi tabii ki önemli . Bundan dolayı almak durumunda kalan arkadaşları anlıyorum lakin. 20 saat dersimiz olsa 5 +2 planlama +2 klüp veya sınıf +3 de nöbet dersek toplamda 12 yapar . Ek dersin neti 140 TL ye yakin %15 dilimdeki çoğumuz %20 dilimdeyiz. Haftalık kaybimiz 6*140 toplam 840 lira olur. Ay bazinda 3360 olur . En azından bir dönem. Alan dışından olup belgesi olan ve isteyecekler olacaktır mutlaka. Biz görev almasak bu arkadaşlara en az 3 veya 4 okul verirler . Onlarda bu yükün altından kalkamazlar. 1 dönem denemekte fayda var bence.

hocam, bizim durumumuz sizce rehberlik öğretmenleri ile aynı mı? birlikte hareket etmek konusu dışında bir benzerlik göremiyorum.

burada öğretmen arkadaşlarımızın kazanılmış hakların kaybolmaması konusunda birlikte hareket etmesine yönelik mücadele etmeliyiz. ek dersin tamamından vazgeçilmesinden değil. resmi yazıda ifade gayet açıkken koordinatörler şöyle dedi, şube müdürleri böyle dedi diyerek aylık ortalama 3000-3500TL zarara uğrayacağız. asıl birlikte hareket etmemiz gereken nokta bu.

asıl iş nöbet görevi almayan, almak istemeyen, kulüp faaliyeti yapmayanlara düşüyor burada. bunlar zaten yapılırsa gelir getirici, yapılmazsa sorumluluğu olmayan şeyler.

şu forumda bile asgari düzeyde uzlaşılamıyor. valla bize az bile yapılıyor.
Anlatmaya çalıştığım o zaten birlik olarak birlikte birşeyleri başarabildikleri. Bizde birlik olmadığından bu şekilde olduğumuzu ifade etmeye çalıştım. Siz ne anladınız çok merak ediyorum

Anlatmaya çalıştığım o zaten birlik olarak birlikte birşeyleri başarabildikleri. Bizde birlik olmadığından bu şekilde olduğumuzu ifade etmeye çalıştım. Siz ne anladınız çok merak ediyorum
birlik olma önerinizi kaybımıza olacak şekilde ifade etmenizden dolayı:

"Şimdi burada desem ki Gelin tepkimizi koyalım bu dönem görevlendirme almayalım desem bir çok kişi karşı çıkar ve karara uymaz."

3+2 saat hakkımızı ararken 18 saatten vazgeçmek elbette bizi daha zor biraraya getirir. 3 nöbet 2 kulüp alıyorken -öğretmen bunu isteğiyle almıyor olsa bile- sırf isim değişikliğinden dolayı kaybetmemek için mücadele edilmeli. benim de söylediğim bu zaten.

birlik olma önerinizi kaybımıza olacak şekilde ifade etmenizden dolayı:

"Şimdi burada desem ki Gelin tepkimizi koyalım bu dönem görevlendirme almayalım desem bir çok kişi karşı çıkar ve karara uymaz."

3+2 saat hakkımızı ararken 18 saatten vazgeçmek elbette bizi daha zor biraraya getirir. 3 nöbet 2 kulüp alıyorken -öğretmen bunu isteğiyle almıyor olsa bile- sırf isim değişikliğinden dolayı kaybetmemek için mücadele edilmeli. benim de söylediğim bu zaten.
Öneriniz nedir peki hocam kaybetmeme adına

önerim Yeğitek'in dikkatini çekmeyi başarabilmek hocam. ben bu konuştuğumuz konudan haberlerinin dahi olmadığına eminim.

Türkçesi gayet açık şeylerde hak kaybına uğratıldığımızı, bölge bölge farklı uygulamalarla mağduriyet yaşadığımızı anlatmamız lazım. örneğin tam gün dersteysek o gün YOS değiliz, yani nöbet önünde engel yok vs.

hiçbiri olmuyorsa cimer, sendika aracılığı ile ya da bireysel dava açma.

devlet dili şahsi yorumla değiştirilemez. değiştiriyorlar. buna dikkat çekeceğiz.

Bunları ödememekteki amaç ne. Sebep gösteremiyorlar bile. Bizi uğraştırıp işten soğutacaklar. İlla dava açtıracaklar. Ders saati dışına bile karışıyorlar nasıl bir saçmalık.

doğru. ama Yeğitek adına görev yaptığımız için hangi koşullarda ödeme alacağımıza dair net sınırları belirlemeyi ve yoruma dayalı uygulamaları sonlandırmayı Yeğitek sağlar.
Benim anlamadığım şeylerden biride şu: Bilişim klupsüz okul mu olur. Ödeme yapmıyorsa ve bizden proje bekliyorsalar; bilişim klübü olmadan nasıl yapalım bunu? Hadi diyelim parası gözlerine battı. O zamanda başka branş öğretmeni başka klüp açıp alacak o parayı. Ya da nöbet tutmak istemeyen başka branş öğretmenini zorlayacaklar. Eee sonuçta bu para çıkıyor. Neden ısrarla bize gelmesini engeliyorlar. Çoluk çocuğumuzun rızkına göz dikilmesin lütfen. Tek maaş geçinen var. O parayla adam belki pazardan meyve sebze alıyordu çocuğuna

ilksms
Geri