DWD sürücü ve USB sorunu?

Kodla Büyü
Slm arkadaşlar.Okula meb taradından bir bilgisayar verildi.Everest marka.Ancak bilgisayar hiç düzenlenmemiş.Formatı blle atamamışlar.Neyse format attım programları kurdum.Ancak şöyle sıkıntıları var.
-Dwd sürücü bilgisayarım simgesinde mevcut ancak cd dvd taktığımda görmüyor.Açılmıyor.
-Arka kısımdaki Usb girişleri çalışıyor ancak ön taraftakiler pasif halde ya da çalışmıyor.
Dvd kabloları ide.Ne yapılabilir.

Muhtemelen DVD okuyucu bozulmuştur.
Ön taraftakileri aktifleştirmek için kasayı açıp, ön taraftan gelen USB kablosunu anakart üzerindeki bu iş için kullanılan USB portuna takmanız lazım. Anakartın kitapçığını internetten bulup, üzerindeki ön panel için olan USB portunu bulabilirsiniz.

Hocam usb konusunda kabloları kontrol ettim sıkıntı yoktu.Acaba biostan iptal edilme durumu olabilir mi.Cafelerde bazen yapıyorlar.Yani yazılımsal sorun olabilir mi öyle ise nasıl çözülür acaba.
Arkadaşlar mebe geri yollasak kabul ederler mi.Sonuçta ikinci el dahi olsa bize 1 bilgisayar yollandı gözüküyor taşınırda.Sıfır olması gerekmez miydi.

Master slave olayına bir bak belki bundan okumuyor olabilir. USB den çalışan bir işletim sistemini kullanarak CD-RW çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsin. Bazen oynanmış işletim sistemleri veya virüsler buna neden olabiliyor. Sürücü güncellemelerini de yapın belki düzelir.

BBNET
Geri