Duvardaki internet giriş yerinde sorun

Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
merhaba arkadaşlar, rehberlik odasındaki duvar girişinde bulunan internet kablosunun bağlantısında galiba sorun var çünkü giriş yerini elle yukarı kaldırınca PC'deki internet kablosunun ışığı yanıyor ama direk takınca ışık yanmıyor, bir de bende bu kabloyu çakma aleti var ama renkleri nasıl ayarlayacağım bilemiyorum, duvardaki prizi söküp giriş yerini söküp çakma aleti ile yeniden mi yapmam gerekiyor, eğer böyleyse bu renk olayını nasıl ayarlayabilirim?

Sökeceğin jakta zaten renk sıralaması vardır ona bakıp yapabilirsiniz.

hasari' Alıntı:

hocam benimde aklıma bu geldi ama daha önce hiç çakmadım yapabilir miyim bilmiyorum, o çakma işi galiba biraz uğraştırıyor dimi?

zodiac' Alıntı:
hasari' Alıntı:

hocam benimde aklıma bu geldi ama daha önce hiç çakmadım yapabilir miyim bilmiyorum, o çakma işi galiba biraz uğraştırıyor dimi?
Yok hocam kolay deneyin baktınız olmadı tekrar çakarsınız. :)

hasari' Alıntı:
zodiac' Alıntı:
hasari' Alıntı:

Yok hocam kolay deneyin baktınız olmadı tekrar çakarsınız. :)

Bu jakları nereden temin edebilirim hocam bilginiz var mı? Malum birkaç tanesi elimde kalacak gibi :)

Sanırım bi yanlış anlaşılma var,
hocam duvardakileri o pense ile çakamazsınız, duvardakiler dişi oluyor.

wertyu6' Alıntı:
Sanırım bi yanlış anlaşılma var,
hocam duvardakileri o pense ile çakamazsınız, duvardakiler dişi oluyor.

nasıl yani hocam, duvardakilerin yapısı nasıl oluyor?

Hocam büyük ihtimalle duvardaki giriş yerindeki dişler gevşemiş, geçen yıl aynı sorun benim de başıma geldi okulun teknik elemanı her ihtimale karşı yeni bir giriş getirmişti yanında, Prizi söküp dişleri tekrar sıkınca sorun düzelmişti,

yes_im' Alıntı:
Hocam büyük ihtimalle duvardaki giriş yerindeki dişler gevşemiş, geçen yıl aynı sorun benim de başıma geldi okulun teknik elemanı her ihtimale karşı yeni bir giriş getirmişti yanında, Prizi söküp dişleri tekrar sıkınca sorun düzelmişti,

çok teşekkürler hocam, pazartesi günü kontrol edeceğim.

Hocam anladığım kadarı ile daha önce böyle bir iş yapmamışsınız.
Öncelikle bulunduğunuz yere göre bilgisayar veya ağ malzemeleri satan bir yerden keystone jack lar alacaksınız.

Birde cat5 kablo uçlarını bu jacka gömmek için şöyle bir keystone punch aletine ihtiyacınız var.

Pahalı birşey değil 10 TL civarında.
Bağlantı yapılacak kablo renkleri aslında keystone jack üzerinde belirtilmiştir ama yapılacak işlemle ilgili internette de pekçok video ve kaynak var.

Ekli dosyalar

• 20209415.jpg
    20209415.jpg
    25.4 KB · Görüntüleme: 784
  • 390725514_164.jpg
    390725514_164.jpg
    23.3 KB · Görüntüleme: 784
birde şöyle bir lan tester cihazı lazım size. 8 kabloyu sırayla test eder. çok güzel cihazdır. hem duvarda çaktıklarınızı hem de bağlantı kablolarınızı bununla test edebilirsiniz. pek satılmıyor bilgisayarcılarda ama soruşturun illaki bulursunuz biyerlerde. bir de çekinmeyin hocam. elektrik gibi tehlikeli bir iş değil bu belki sıkıldığınız zamanlar olur ama lan kabloları zevklidir. ayrıca lan kablolarında 1 2 3 6 kabloları aktiftir. diğerleri pasiftir. tester ın iki tarfında 1 2 3 6 aynı sırada yansa yetrlidir sizin için. kolay gelsin iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

• LAN-Tester-2-300dpi.jpg
    LAN-Tester-2-300dpi.jpg
    36.1 KB · Görüntüleme: 770
mudamet' Alıntı:
birde şöyle bir lan tester cihazı lazım size. 8 kabloyu sırayla test eder. çok güzel cihazdır. hem duvarda çaktıklarınızı hem de bağlantı kablolarınızı bununla test edebilirsiniz. pek satılmıyor bilgisayarcılarda ama soruşturun illaki bulursunuz biyerlerde. bir de çekinmeyin hocam. elektrik gibi tehlikeli bir iş değil bu belki sıkıldığınız zamanlar olur ama lan kabloları zevklidir. ayrıca lan kablolarında 1 2 3 6 kabloları aktiftir. diğerleri pasiftir. tester ın iki tarfında 1 2 3 6 aynı sırada yansa yetrlidir sizin için. kolay gelsin iyi çalışmalar...

hocam bu cihaz var zaten elimde, ama hiç kullanmadığım için bilmiyordum verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim, sağolun hocam.

hemenyardim' Alıntı:
Hocam anladığım kadarı ile daha önce böyle bir iş yapmamışsınız.
Öncelikle bulunduğunuz yere göre bilgisayar veya ağ malzemeleri satan bir yerden keystone jack lar alacaksınız.

Birde cat5 kablo uçlarını bu jacka gömmek için şöyle bir keystone punch aletine ihtiyacınız var.

Pahalı birşey değil 10 TL civarında.
Bağlantı yapılacak kablo renkleri aslında keystone jack üzerinde belirtilmiştir ama yapılacak işlemle ilgili internette de pekçok video ve kaynak var.

Çok sağolun hocam, teşekkürler, zaten yapmadan öğrenmek mümkün değil.

BBNET
Geri