Dumlupınar İlköğretim Okulu - Gümüşhane

Kodla Büyü
Hocam siteniz sade ve güzel olmuş tebrik ederim.Paylaşmaz mısınız sitenin dosyalarını?

Herşey çok güzel olmuş.Elinize sağlık Kamil Hocam.. Paylaşırsanız sevinirim :)

44hakan' Alıntı:
Hocam siteniz sade ve güzel olmuş tebrik ederim.Paylaşmaz mısınız sitenin dosyalarını?
Teşekkürler hocam. Neyi paylaşmamı istiyorsunuz? Temayı kastediyorsanız özelden gönderebilirim.
eda_tr' Alıntı:
Teşekkürler Eda Hocam. Hiç arayıp sormuyorsun ama, kaçış o kaçış. Sana paylaşım yok. :)

bence sitenin altına tasarım: kamil kaya diye yazmamalısınız. çünkü bu tasarım hazır. siz webmastersınız, içerik yöneticisisiniz. bende joomla kullanıyorum ve hiçbir sitemde kendimi tasarımcı olarak yazmıyorum. temayı üreten kimse tasarımcı odur.

tdepkamil' Alıntı:
44hakan' Alıntı:
Teşekkürler hocam. Neyi paylaşmamı istiyorsunuz? Temayı kastediyorsanız özelden gönderebilirim.
eda_tr' Alıntı:
Teşekkürler Eda Hocam. Hiç arayıp sormuyorsun ama, kaçış o kaçış. Sana paylaşım yok. :)
Haklısınız Kamil hocam .İnanın y.lisans çok yoğun gidiyor ama en kısa zamanda (Gümüşhane ısınınca) geleceğim.. :)

hexadesimal' Alıntı:
Ben de alabilirmiyim? Temayı ve bileşenleri.

hocam forumdaki ilk mesajınızda tema ve bileşenleri istemişsiniz. tema ücretli bir tema. anasayfadaki slideshow da ücretli bir bileşen. onun haricindeki eklenti ve bileşenler ücretsiz, kendi sitelerinden indirebilirsiniz. ücretsiz olanların isimlerini aşağıya yazıyorum:

1-phoca galery
2- foxcontact
3- mod news pro_gk4

okyanus41' Alıntı:
bence sitenin altına tasarım: kamil kaya diye yazmamalısınız. çünkü bu tasarım hazır. siz webmastersınız, içerik yöneticisisiniz. bende joomla kullanıyorum ve hiçbir sitemde kendimi tasarımcı olarak yazmıyorum. temayı üreten kimse tasarımcı odur.

bu sizin görüşünüz, saygı duyarım, kısmen de katılıyorum dediğinize.
ancak tasarım demek sadece tema tasarımı demek değildir. aynı temayı kullanarak iki kişi site tasarlasa iki site de birbirinden farklı olacaktır.

tdepkamil' Alıntı:
okyanus41' Alıntı:

bu sizin görüşünüz, saygı duyarım, kısmen de katılıyorum dediğinize.
ancak tasarım demek sadece tema tasarımı demek değildir. aynı temayı kullanarak iki kişi site tasarlasa iki site de birbirinden farklı olacaktır.
tasarım deyince benim aklıma özgün görsel çalışmalar geliyor. modül seçimi, sitede yerleştirme, içerik ekleme, siteyi panelden yönetme vb. işler tasarımcılık değil, içerik yöneticiliğidir. zaten joomlanın da tema hariç çekirdek yapısının açılımı "içerik yönetim sistemi"dir. joomlanın tek tasarım ayağı temadır. kendiniz tema üretebiliyor, ve hiçbiryerde olmayan sadece kendinize özgü bir görsellik oluşturabiliyorsanız tasarımcısınız.

tdepkamil' Alıntı:
Okulumun sitesini joomla 1.7 ile yeniden tasarladım arkadaşlar. Olumlu veya olumsuz yorumlarınız benim için çok değerli.

http://www.dumlupinar29.k12.tr
kamil hocam merhabalar. Joomla konusunda bişeyler bilen arkadaş sayısı çok ama bildiklerini forumdak arkadaşlarla paylaşma konusunda biraz cimrilik yapıyorlar :)

imzanızdaki 3 siteyi de inceledim özellikle ilk ikisi ücretli temaların gayet güzel şekilde editlenmesi sonucu ortaya çıkmış siteler. Sizin yukarıdaki mesajınızda dediğiniz gibi aynı temadan 100 kişi 100 ayrı site çıkartabilir.

Sizden ricam eğer vaktinzde varsa böyle bir siteyi sıfırdan nasıl kurarız anlatabilireniz forumdaki arkadaşların öğrenmesi için çok iyi olur
..
- localde (yada doğrudan hostng üzerinde) joomla kurulumu
- seçilen temanın joomlaya yüklenmesi
- bir okul sitesi için gerkeli modül / bileşenlerin açıklaması ve siteye entegresi
- tema üzerinde gerekli ayarlamaların yapılması, modül ve bileşenlerin temaya göre yerleştirilmesi
- localde kurulum yapıldıysa hostinge taşınması için yapılması gerekenler
..
yukarıdaki başıklar benim aklıma gelenler. eğer bu şekilde görüntülü yada fotoğraflı bir döküman hazırlayabilirseniz çok makbule geçer..

BaRBaRYaN' Alıntı:
kamil hocam merhabalar. Joomla konusunda bişeyler bilen arkadaş sayısı çok ama bildiklerini forumdak arkadaşlarla paylaşma konusunda biraz cimrilik yapıyorlar :)

imzanızdaki 3 siteyi de inceledim özellikle ilk ikisi ücretli temaların gayet güzel şekilde editlenmesi sonucu ortaya çıkmış siteler. Sizin yukarıdaki mesajınızda dediğiniz gibi aynı temadan 100 kişi 100 ayrı site çıkartabilir.

Sizden ricam eğer vaktinzde varsa böyle bir siteyi sıfırdan nasıl kurarız anlatabilireniz forumdaki arkadaşların öğrenmesi için çok iyi olur
..
- localde (yada doğrudan hostng üzerinde) joomla kurulumu
- seçilen temanın joomlaya yüklenmesi
- bir okul sitesi için gerkeli modül / bileşenlerin açıklaması ve siteye entegresi
- tema üzerinde gerekli ayarlamaların yapılması, modül ve bileşenlerin temaya göre yerleştirilmesi
- localde kurulum yapıldıysa hostinge taşınması için yapılması gerekenler
..
yukarıdaki başıklar benim aklıma gelenler. eğer bu şekilde görüntülü yada fotoğraflı bir döküman hazırlayabilirseniz çok makbule geçer..

güzel düşünceleriniz için teşekkürler hocam. Ders konusu çok zaman alacak bir çalışma. Ancak joomla konusunda birkaç site ismi verebilirim (umarım yasak değildir site ismi yazmam). Aşağıdaki web sitelerinde hem görüntülü hem yazılı ders anlatımları mevcut. Bunun haricinde o sitelerde olmayan kısmlarla ilgili bir ders hazırlama niyetim var, ancak zaman problemim olduğu için bir türlü hazırlayamadım. Özellikle personel ve mezunlar bölümünün hazırlanışı ile ilgili bir video ders koyacağım buraya.

1- joomla.gen.tr
2- joomlatr.org

hocam sabah sitenize denk geldim çok hosuma gitti. sitenin altında isminizi internette arattım bir de baktım bbnette görünüyorsunuz buna sevindim.
hocam mezun kısmını nasıl yaptınız acaba. fox iletişim bileşenini kurarak mezun ekleme iletişim kısmını ekledim. ancak mezun eklendiği zaman mailime geliyor. siz mezunları nasıl listelettiniz acaba.

ysartemur' Alıntı:
hocam sabah sitenize denk geldim çok hosuma gitti. sitenin altında isminizi internette arattım bir de baktım bbnette görünüyorsunuz buna sevindim.
hocam mezun kısmını nasıl yaptınız acaba. fox iletişim bileşenini kurarak mezun ekleme iletişim kısmını ekledim. ancak mezun eklendiği zaman mailime geliyor. siz mezunları nasıl listelettiniz acaba?

hocam yarın akşama kadar hazırlayacağım ders ile bütün sorularınıza cevap vermiş olacağım inşallah.

_*_G_S_*_' Alıntı:
Bir sitenen anasayfası sade olmalı..sizin anasayfanız gibi, bence güzel olmuş. tebrikler

teşekkürler hocam. açıkçası google'den esinlenerek dizayn ettim anasayfayı.

bosgelmez' Alıntı:
http://www.cizgi-tagem.org/e-kampus/lesson.aspx?key=joomla

joomla ile ilgili ne arıyorsan var özellikle okul sitesi yapacak arkadaşlar için şiddetle tavsiye ederim
..
hocam çizgi tagem deki eğitim videolarını izlemiş biri olarak söyleyeyim o videoları izledikten sonra böyle bir site yapamazsınız. standart bir tema alırsınız, standart bileşenleri ekler meb şablonu görünümünde bir web sitesine sahip olursunuz o kadar
..

BaRBaRYaN' Alıntı:
hocam çizgi tagem deki eğitim videolarını izlemiş biri olarak söyleyeyim o videoları izledikten sonra böyle bir site yapamazsınız. standart bir tema alırsınız, standart bileşenleri ekler meb şablonu görünümünde bir web sitesine sahip olursunuz o kadar
..

Aslında eğitimlerin amacı joomlanın kullanımı ile ilgili mantığı kavratmaktır. Yoksa direk bir sitenin kurulumunu anlatmak değildir. Siz joomlanın mantığını tam olarak kavrayabilirseniz hemen hemen her türlü siteyi rahatlıkla tasarlayabilirsiniz...

tdepkamil' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
..

Aslında eğitimlerin amacı joomlanın kullanımı ile ilgili mantığı kavratmaktır. Yoksa direk bir sitenin kurulumunu anlatmak değildir. Siz joomlanın mantığını tam olarak kavrayabilirseniz hemen hemen her türlü siteyi rahatlıkla tasarlayabilirsiniz...

şahsen mantıkta sorun yok. css lerliyle de oynuyorum yeri geldiğinde şablonların ama için içinden çıkamadığım zamanlarda oluyor. benim ricam kendimden çok genel anlamda forumda bir kaynak olması içindi.

arkadaşa serzenişimde bilmeden yorum yapması üzerineydi.

BaRBaRYaN' Alıntı:
bosgelmez' Alıntı:
http://www.cizgi-tagem.org/e-kampus/lesson.aspx?key=joomla

joomla ile ilgili ne arıyorsan var özellikle okul sitesi yapacak arkadaşlar için şiddetle tavsiye ederim
..
..
aynen hocam. çizgi tagem deki seti birkaç defa izledim açıkçası çok faydasını gördüm. joomlayı ordan öğrendim diyebilirim. ancak işin içine girdikçe ordakilerin sadece temel olduğunu fark ettim. daha kapsamlı bir eğitim olsa güzel olacak.

@BaRBaRYaN Hocam'a katılıyorum. Joomla kuruyorum bileşenlerle falan oynuyorum ama buradaki gibi bir slideshow kurupta sağlıklı bir şekilde kullanmak nasip olmadı. Yani bazi incelikleri bilenler anlatırsa bizim içinde kolaylık olacak

hocam oyunları inceledim çoğu eğitici paylaşmanız mümkün mü zira çocuklar oyun arıyor hiç olmazsa toplama vs öğrensinler eğlenirken

bosgelmez' Alıntı:
hocam oyunları inceledim çoğu eğitici paylaşmanız mümkün mü zira çocuklar oyun arıyor hiç olmazsa toplama vs öğrensinler eğlenirken

oyunları herhangi bir indirme programı ile siteden indirebilirsiniz hocam; mesela internet download manager.

sitenizde kullandığınız slayt bileşeni ile frontpage slideshow arasında uzun süre seçim yaptım sonra kendi sitemde frontpage slideshow u tercih ettim.
sizin kullandığınız widigate de düğmeler yerine küçük resimler gösteren bir ayar var, birkaç ay o ayarı seçmiştim
siteniz gerekten güzel.

kendi sitem için ana sayfayı sizinki gibi daha küçültmeyi düşünüyorum
www.siverekcumhuriyet.k12.tr

BBNET
Geri