dubleks ev

Kodla Büyü

izmitlii

Seçkin Üye
Seçkin Üye
3 katlı evin en üst katında dubleks ev aldık. sıfır ev olmasına rağmen eksiklikler vardı. çatıya ufak tefek masraf ettim.

alt komşumuza söyledim. çatı katı sana ait çatı masrafından sen sorumlusun dedi. ben de o zaman anten manten pılınızı pırtınızı toplayın dedim :) yani çatı üstüme aksa benim çatım oluyomuş dediklerine göre.

bilginiz var mı? dublekslerde oturanlar aydınlatıra sewinirim.

Normalde çatıda problem olduğu zaman bu tüm apartmanın sorunudur ve masraflar bütün dairelere eşit bölünür. Fakat ne yazık ki sizin komşunuz gibi tiyniyetsizler bunu ödemek istemezler.

ödemiyorsa bişi koymasın o zaman hocam. Babasının çatısı mı :D

şöyle yapsam:

tuvalet giderini delsem. burası da senin çatın yaptır desem nasıl olur o zaman. anlam veremedeim. bir de çatı yarım dublex.

Hayırlı olsun güle güle otur evinde hocam. Çatı katında kimse oturmuyor olsa söylediğin doğru. Çatını masrafı palaşılır. Ancak sen apartmana ait olması gereken bir yerde oturuyorsun. Oturduğun yerdeki masraflarıda senin yapman normaldir. Bizim apartmandaki 55-60 yaşında ve bu işleri çok iyi bilen dubleks dairedeki komşumuz olayı bu şekilde anlatmıştı.

çatı masrafı ortaktır hocam, masrafı yapıp faturaları ile dava açarsanız bütün masrafları komşularınızdan alırsınız. (yan binamızdaki komşumuz uyguladı aynı yöntemi)

en üstteki daire dubleks ise çatı orada oturanındır. masraflarıda ona aittir. tabiki altta oturanlarda -çatıda bu işler için özel bir bölüm yoksa- çatıya güneş enerjisi, anten gibi şeyler taktıramazlar.

izmitlii' Alıntı:
3 katlı evin en üst katında dubleks ev aldık. sıfır ev olmasına rağmen eksiklikler vardı. çatıya ufak tefek masraf ettim.

alt komşumuza söyledim. çatı katı sana ait çatı masrafından sen sorumlusun dedi. ben de o zaman anten manten pılınızı pırtınızı toplayın dedim :) yani çatı üstüme aksa benim çatım oluyomuş dediklerine göre.

bilginiz var mı? dublekslerde oturanlar aydınlatıra sewinirim.

bu tip sorunlardan dolayı ya büyük bir apartmanda ev alacaksın yada tek müstakil evin olacak..

hocam tüm çatının imara göre maksimum 1/4'ü yapılabiliyor..

yani senin dublek olarak çıkıntılı olan kısım belki sana ait olabilir ancak dublek katın tüm çatıyı kaplamıyor sonuçta. diğer bölümler ortak..

hocam en iyisi sen kat malikleri kanunu var onu bir incele.. apartman bakım giderlerinin metrekareye göre paylaşılması gerkir..

tayinci42' Alıntı:
hocam tüm çatının imara göre maksimum 1/4'ü yapılabiliyor..

yani senin dublek olarak çıkıntılı olan kısım belki sana ait olabilir ancak dublek katın tüm çatıyı kaplamıyor sonuçta. diğer bölümler ortak..

hocam en iyisi sen kat malikleri kanunu var onu bir incele.. apartman bakım giderlerinin metrekareye göre paylaşılması gerkir..

:+1:

BBNET
Geri