ccaaggllaarr
Aktif Üye

Ayrıca Anket ekledim. Değerlendirmeye alirsanız sevinirim. Gelen sonuçlara göre başka program kullanımlarını anlatabilirim.
Arkadaşlar hemen hemen hepimiz bu programı kullanıyoruz. Kullanım sırasında mutlaka problemlerle karşılaşabiliyoruz. Bu anlatımda sizlere programın kullanımı hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Büyük kısmımız biliyor olabilir; ama bilmeyenler için yardımcı olacağını düşünüyorum.
Öncelikle kurulumun yapıldığını varsayıyorum.
Program kurulduktan sonra sistem tepsisine programın ikonu yerleşecektir.

İkona çift tıkladığımızda giriş paneli çıkıyor. Kurulum sırasında belirlediğiniz şifreyi girerek ilk ekranla karşılaşıyoruz.

Bu ekran bize yaptığımız işlemler hakkında bilgiler veriyor. Numaralandırılmış alanların açıklamaları:
1. Sistemimizde ne kadarlık alanın korunduğunu, kullanılan alan, boş alan miktarlarini
2. Geri Yükleme Noktasının en son ne zaman oluşturulduğunu, son geri yüklemenin zamanını
Gösterir.
Restore Settings

Yukarıdaki resimde numaralandırılan alanlar:
1. Bilgisayar her başlatıldığında sistemi geri yükle
2. Oturum kapatıldığında sistemi geri yükle
3. Sistem yeniden başlatıldığında ve oturum kapatıldığında geri yükle
4. Sistemi belirlediğiniz bir dakika süresince geri yükle (15dk da bir yükle gibi)
5. Sistemi her gün ilk açılışta yükle. Bundan sonraki açılışta yükleme yapılmayacak(Not: Bu kısımı hiç kullanmadım… Emin değilim.)
6. Belirlediğiniz Saatte geri yükleme yapar
7. Belirlediğiniz Gün, Saatte Geri yükleme yapar.
8. En Önemli Kısım burası: GERİ YÜKLEMEYİ DEVRE DIŞI BIRAKIR. Korumasız mod diyebiliriz sanırım.
** Bunların dışında arkadaşlar,
UPDATE BASELINE seçeneği, programı “deepfreeze”den ayıran üstün hale getiren özelliklerden biri.
Bilgisayar bir program kurdunuz ve korumanın aktif olması için tekrardan bilgisayarı başlatmanıza gerek kalmıyor. Yani yeni geri yükleme noktası oluşturuyor.
PROGRAM SETTINGS

Yukarıdaki resme göre:
1. Şifre Değiştirme yada şifreyi kaldırma işlemlerinin yapıldığı kısım
2. Sistem Tepsisinde programın ikonun kaldırılması ve giriş için gerekli tuş kombinasyonun değiştirilmesi için olan kısım
3. Bu kısım sanırsam herkesin sıkıntıya düştüğü kısım. Yani programın birde RMC olarak adlandırılan 2. bir programı var. Peki ne bu 2. program? Açıklayayım, diyelim ki 100 tane bilgisayara bu programı kurdunuz. Tüm bilgisayarlarda sistem geri yüklemesini güncellemek istiyorsunuz. Bizim kullandığımız lab. Yönetim programlarındaki gibi sistemi kapatmak, yeniden başlatmak, dosya göndermek yada geri yükleme yapmak istiyorsunuz. İşte bu program bunları yapıyor.
bunları yapabilmeniz için server’a kuracağınız bu programla Client bilgisayarlara kurduğunuz programın haberleşmesini sağlamanız gerekli. Size tavsiyem şu olacaktır, server olacak bilgisayarın ip adresini elle atamanız. Yada tüm makinelere. Bu size kalmış bir durum.
Her neyse RMC programı ile iletişime geçmesi için Checkbox’ı işaretleyiniz.
RMC’nin kurulu olduğu bilgisayarın ip adresini ve dinlenecek portu yazınız. Standart olarak 9000 gelir. Değiştirebilirsiniz isterseniz. İp adresini girdikten sonra Connect tuşuna basınız. İletişim kurulduysa başarılı mesajını alırsınız. Ve işlemi bitirmek içinse uygula demeniz yeterli olacaktır.
Açıklamalar bu kadar arkadaşlar takıldığınız noktaları sorabilirsiniz. Bir sonraki anlatımda Drive Vaccine PC Restore Plus RMC (Remote Management Control)’yi anlatmaya çalışacağım.
KOLAYLIKLAR DİLERİM

Ayrıca Anlatımın Word Dosyası şekli

http://www.latml.k12.tr/DriveVaccinePlus.doc
Şimden Teşekkürler. Başka Anlatımlarda Görüşmek Üzere