dreamweaverda yerinde durmayan tablo içeriği

Kodla Büyü

banueren

Aktif Üye
arkadaşlar benim sorunum şu dreamweaverda 3 sütunlu bir tablo yapıyorum. mesela sağdaki sütunun içeriği, ortadaki ve sol sütundaki içerikten uzun olduğu zaman diğer sütunların içindekiler aşağıya doğru kayıyor. bu tablo sitenin anasayfasında olduğu için görüntü berbat oluyor. sorunu cellpadding ile çözmeyi denedim ama işe yaramadı. bi fikri olan var mı?

hocam dosyayı da ekleseydin daha iyi olurdu.

ama tablolarda genişlik ve yükseklik değerleri verirken YÜZDE cinsinden yada PİKSEL cinsinden değer verilir. siz PİKSEL cinsinden değer verirseniz sütunlarda kayma olmaz.

Sütun içeriklerine gelince DİKEY HİZALAMA seçeneklerinden MIDDLE (Ortada) seçtiyseniz sütunlardan herhangi bir tanesi aşağı doğru uzadığında diğer sütunlardaki içeriklerde kendiliğinden sütunun ortasına doğru kayacaktır. Sanırım sizin söylediğiniz bu
Çözüm : DİKEY HİZALAMA seçeneğini TOP yada BASELINE seçerseniz. Padding değerlerinden de üst için gerekli boşluğu ayarlarsanız sorununuz çözülür düşüncesindeyim.

Ama dediğim gibi TABLO dosyasını görseydik daha iyi olurdu.

hocam teşekkür ederim sorun dikey hizalamayı yapmayışımdan kaynaklanıyormuş illet olmuştum kaç zamandır. sonunda bu sorun çözüldü. :lol: teşekkürler :)

BBNET
Geri