Dreamweaver Devamını Oku nasıl eklenir

Kodla Büyü

hayrettintiryaki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar uzun metinler için devamını oku butonu eklemek istiyorum. Dreamweaver ile nasıl yapıldığını bilen yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler...

hocam aynı sayfanın kopyasını al.koyaladığın sayfaya tam metni yerleştir.diğer sayfadan köprüleyin. en basit çözümü bu olmalı bence..

teşekkürler, tarzanca da olsa benim de aklıma bu geldi. ama başka bir yolu vardır diye umudediyorum. Lütfen bilen arkadaş paylaşsın.

'sadece kopyalama yapaliliyoruz' la kastedilen nedir? yani sayfanın kopyasını alıp tam metnin olduğu sayfaya mı yönlendireceğiz. Sayfada birden fazla metin varken bir sayfanın dört metin olsa 16 kopyası gerekmeyecek mi? Bu kötü bir yol olsa gerek. Dreamweaver da gerçekten yok mu bu özellik? Hay bin kunduz!

hocam sunucu programlama dili (örneğin php) bilmiyorsan html sayfalarla tek tek yapacaksın başka çaren yok. bunun için dreamweaver da hazır bir kod yoktur.

Bu fonksiyon ile bir metnin belirli bir bölümünü elde edebiliriz. Örneğin:

1
2
3
4
$metin = "İnternet";
$a = substr($metin, 0, 5); // a = İnter
$b = substr($metin, 5, 3); // b = net
$c = substr($metin, 6, 1); // c = e
Görüldüğü gibi bu fonksiyon virgüllerle ayrılan 3 parametre alıyor. Bunlardan birincisi hangi metne bakıyoruz, ikincisi kaçıncı karakterden başlıyoruz, üçüncüsü ise kaç karakter alıyoruz. Birinci örnekte $metin değişkeninin sıfırıncı karakterinden başlayarak 5 karakter alıyoruz. İkinci örnekte 5. karakterden başlayıp 3 karakter alıyoruz. Son örnekte ise 6. karakterden başlayarak 1 karakter, yani 6.karakteri alıyoruz. Burada yine ilk karakterin sıfırıncı karakter oluğunu unutmamamız gerekiyor.

BBNET
Geri