dreamweaver de video ekleme

Kodla Büyü

gazierdem

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkdaşlar ben video yu ekleyemiyorum...
daha doğrusu video oynatıcı ekledim sayfa ya, 3 tanede swf uzantılı videom var bunlar ayrı ayrı tıklandığında video oynatıcıda çalsın istiyorum ama olmuyor..
çünkü video oynatıcıyla bağlantı yapamıyorumm.. dreamweaver 8 bu olay nasıl yapılıyor. bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirm.
şimdiden teşekkürler.. :tr:

arkadaşlar iki gün oldu halen uğraşıyorummmm...
bilen arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler
:sleep:

hocam swf dosyası flash dosyasıdır.
video oynatıcıyı düşünemedim ama flashı eklemek için İNSERT>>MEDİA>>FLASH menüsüne girmelisiniz.Eğer bu swf dosyalarını sitede bir yazıya dıklandığında açılmasını istiyorsanız aklıma gelen yöntem şu.
Sayfada swf lerin (flashların) gözükmesini istediğiniz yere bir iframe eklersiniz.daha sonra bu 3 swf için bir yazıyla link verirsiniz. hedef olarak ifaremi gösterirsiniz.
Tabi herbir swf için iframe içerisinde açılmasını sağlayacak bir html dosyası hazırlayıp bu flashları İNSERT>>MEDİA>>FLASH menüsüyle dosyalara eklemelisiniz.
belki daha kısa bir yöntem vardır ama benim bu anlattığım yoldanda kesin olarak yapabilirsiniz.

hocam dreamweaver de o işlemi yapacak bi yol yok diye biliyorum onun için sen direk yaapcagın yere video ekleme komutlarını yazıversen daha kolay ve zahmetsin olur buyur kodu

<PARAM NAME="Filename" VALUE="film.wmv">

son yazdıklarınızı tam anlayamadım.eklediğiniz kodlarıda.ama size şöyle diyeyim.siz ilk iletide 3 adet swf dosyası var demişsiniz.
ben bunlardan birinin ismine x.swf diğerine y.swf 3.süne z.swf isimlerini vererek örnek bir çalışma yapayım mı ? birde swf lerin hangi boyutlarda (yükseklik-genişlik) çıkmasını istediğinizi belirtebilirsiniz. yanıt bekliyorum.

ya hocam cevap gelmeyecek diye tekrar dönmedim kusura bakmayın..(çok teşekkürlerr)
hocam size zahmet dediğinizi yaparsanız çok sevinirim.. daha sonra bu sitede bende görüntülerim diğer arkadaşlarda yararlanmış olur... teşekkürler...
ben de swf boyutları 352 ye 288 dir..
biraz açıklama yapmak gerekirse hocam tam olarak istediğim şey küçük yazı linkler tıkladığımda main frame de açılmasını istiyorum..
yardımlarınız tekrar teşekkür ederimm..

hocam son iletinizde frame den bahsetmişsiniz bende anasayfa.html dosyasını frame ile yaptım.
birde anasayfa2.html dosyasıylada iframe çalışması yaptım.nasıl yapıldığını inceleyip kendi isteğinize uygun sitenize eklersiniz kolay gelsin.

Ekli dosyalar

BBNET
Geri