dreamweaver da test sunucusuna bağlanma sorunu

Kodla Büyü

maviekran

Site Gezgini
Mesajlar
89
merhaba arkadaşlar, web tasarımı ve programlama dersinde Web Tasarım Editörü Ile Veri Tabanı İşlemleri modülünde veritabanı bağlantısı yapıyorum fakat veri- kayıt seti oluştırmaya kalkınca test sunucusuna bağlanmıyor, ııs ayarlarını açtım, dosya izinlerini kontrol ettim, sorunu çözemedim, öğrenci bilgisayarlarında bağlanıyoruz sadece benim bilgisayarda problem var. resimleri atıyorum.
 

Ekli dosyalar

  • 1.png
    1.png
    7.6 KB · Görüntüleme: 1,068
  • 2.png
    2.png
    7.1 KB · Görüntüleme: 1,071
  • 3.png
    3.png
    9.5 KB · Görüntüleme: 1,069
  • 4.png
    4.png
    15.9 KB · Görüntüleme: 1,055
Sizin bilgisayarda test sunucu olarak başka bir sunucu yüklü ise onu görüyor olabilir. (Php sunucu gibi) port numaraları çakıştığı için çalışmayabilir. Bende öyle olmuştu bi ara.
Veritabanı işlemleri içinde Dreamweaver ı yönetici olarak çalıştırmak gerekiyor.
 
hocam bağlantı kurmaya çalıştığında ne gibi hata çıkıyor birkaç IIS ayarı yapılması gerekiyor ona göre yardımcı olabilirim. Bende CC sürümünü kurdum bağlantılarda hatalarla karşılaştım ama uğraşlar sonucunda hallettim sorunumu.

Tam olarak verilen hatayı verebilirseniz yardımcı olabilirim
 
İyi akşamlar arkadaşım. IIS kurulumu yapınca localhost u test et.Web sayfasını kaydettiğin klasörü localhostdan dene. Eger localhost a ve klasörüne ulaşıyorsan odbc ayarını dw dan değil denetim masasından yap. Sonra dw dan tekrar bağlanmayı dene.
 
Hata vermiyor hocam 2. Resimde gördüğünüz gibi test sunucusunun yanında tık işareti yok o yüzden kayıt setinin yanındaki + işareti pasif, kayıt seti tanımlayamıyorum
 
asp vb seni çok uğraştırır.ben 3 ay uğraştım
youtube da
dreamwear asp ıss kurulumu arat şu an hatırlayamadım.ömer ... diye bir hoca olaçak ondan başkası çare olmaz .bulamazsan pm at .arar bulurum.
 
Biliyorum o hocayı Ömer bozalan seyrettim ,öğrenci bilgisayarlarında evde oluyo sadece öğretmen bilgisayarın da olmuyo ııs i defalarca kontrol ettim
 
Geri
Üst